Slavni dizajner opet šokira

Više od svega voli vrijeđati manekene, Adele je rekao da je debela, a onda se pojavio bez zubi na važnom eventu


Ines Madunić
03.12.2018.16:00
Više od svega voli vrijeđati manekene, Adele je rekao da je debela, a onda se pojavio bez zubi na važnom eventu
Getty Images

sažeto

Karl Lagerfeld nije poznat kao simpatičan čovjek


Ines Madunić
03.12.2018.16:00

Jedno je od najvećih imena u modnoj industriji već pola stoljeća, trenutno je kreativni direktor Chanela i Fendija te ima svoju modnu liniju, ali svi znaju da Karl Lagerfeld nije baš najugodniji čovjek na svijetu.

Gospodin od 85 godina često nije baš veliki džentlmen, a svakako nije slatki starčić od kojeg možete očekivati lijepu riječ.

Karl Lagerfeld samo prošle i ove godine puno puta šokirao je svojim izjavama.

Prije par godina rekao je da je Adele "predebela" iako ima lijep glas, a za princezu Dianu je izjavio da je "bila lijepa i draga, ali glupa".

Kad se govorilo o tome da se uvedu mjere kako manekenke ne bi bile premršave, rekao je kako se tome protive "samo debele mame koje gledaju modele na televiziji dok jedu čips".

"Moda je svijet snova i iluzija, nitko ne želi vidjeti zaobljene žene", rekao je Lagerfeld svojedobno.

Najdraže mu je vrijeđati manekene, a posebno su kontroverzne bile njegove izjave u kontekstu pokreta Me Too.

"Moj asistent Sebastian je oličenje muževnosti, za razliku od onihh mršavih stvari s krivim zubima na modnim pistama. Njih sigurno nitko neće zlostavljati. Njima bi trebao dobar stomatolog", rekao je Lagerfeld.

No, sudbina voli ironiju pa se tako dogodilo da je dizajner dođe na važan event u Parizu - paljenje božićnih lampica - a kad se nasmijao, svima je samo jedna stvar bila pameti: Ovom čovjeku treba dobar stomatolog!

Lagerfeld se inače baš ne smije, ali ovaj se stvarno možda trebao suzdržati jer stanje s njegovim zubima zaista nije bilo lijepo.

Profimedia

Nakon šokiranih komentara na internetu, službena izjava je došla iz njegova ureda, u kojoj se ističe kako je Lagerfeld u procesu ugrađivanja novih krunica. Zbog toga su mu neki zubi izbrušeni i stvarno izgledaju loše.

Unatoč tome, veliki fan Božića i adventa jednostavno nije htio propustiti paljenje lampica.

Jasno je da čovjek od 85 godina treba dodatnu stomatološku njegu i to nije razlog za sram. Ali, ako si poznat kao tip koji obožava vrijeđati druge zbog njihovog izgleda, ne možeš se čuditi kad se tebi dogodi isto.

moda

Karl Lagerfeld

vrijeđanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter