Promotivni spot gospićke turističke zajednice

Vilončelistica Ana Rucner s HGSS-ovcima snimila spot na visini od 1619 metara


Dolores Drvodelić
01.10.2017.13:00
Vilončelistica Ana Rucner s HGSS-ovcima snimila spot na visini od 1619 metara
PR

sažeto

Ana Rucner drage je volje pristala snimati spot za turističku promidžbu grada Gospića i ličkoga kraja


Dolores Drvodelić
01.10.2017.13:00

Turistička zajednica grada Gospića snimila je reklamni spot u suradnji s poznatom hrvatskom violončelisticom Anom Rucner, u kojem se izmjenjuju prekrasni kadrovi ličkoga kraja uz kombinaciju skladbi s njezinog albuma "eXpression". Spot je sniman na atraktivnim lokacijama kao što su Park prirode Velebit, Muzejski centar Nikola Tesla, spomen dom Ante Starčevića, a prizori netaknute prirode dominiraju spotom.

Osječka tvrtka FILM 54, dobitnik mnogih nagrada za turistička videa, na čelu s redateljem Borisom Šeperom vjerno je prikazala sve ljepote Gospića, stavivši naglasak na emotivni doživljaj posjetitelja. Ana je za potrebe spota obukla haljinu koju krase karakterističan pojas i manžete s elementima ličkog veza koje su izradili u Udruzi za očuvanje tradicijske kulture Dota.

PR

Spot prikazuje bogatu ponudu Gospića: tradiciju, gastronomiju, ljepote velebitskih vrhova i staza, avanturizam te suživot mještana s prirodom koju beskrajno vole i cijene. Uz prekrasne pejzaže grada i okolice vrlo važno mjesto u filmu zauzima Velebit, naime spot je sniman i na Visočici, na čak 1619 metara visine. 

PR

„Kroz svaki segment filma provučen je emotivni doživljaj gostiju. Film se snimao gotovo dva mjeseca, pri čemu smo propješačili gotovo 100 km. U potrazi za najboljim dnevnim i noćnim kadrovima bili smo dio paragliding ekipe, provezli se gotovo netaknutim dijelovima Like te proveli brojne noći u prirodi čekajući prave trenutke. Koristili smo i moderne timelapsove, a jedan od važnih elemenata je i glazba, koja učestalo mijenja ritmove, čime film dobiva na dinamici i zanimljivosti“ rekao je redatelj i snimatelj videa Boris Šeper.

PR

Ana Rucner, koja je na snimanju ovog spota prihvatila nove izazove, kao što je sviranje na visokim stijenama, već je dobitnica mnogih nagrada za turističke spotove. Nedavno je spot Alkarski ponos kojeg je snimala za Viteško alkarsko društvo iz Sinja osvojio na Zagreb Tour festivalu prvu nagradu, dok je na istom festivalu osvojena i druga nagrada za spot Kopački rit, kojeg je u suradnji s TZ Osječko-baranjske županije predstavila prošle godine. "Ovaj je spot za mene bio potpuno novo, nevjerojatno iskustvo i veliki izazov. Snimanje na jednom od velebitskih vrhova, Visočici, na 1619 m, po žestokom vjetru i hladnoći ne bi bilo izvedivo bez velike pomoći HGSS Gospića. Ti dragi, plemeniti te nadasve skromni ljudi zavrjeđuju veliko poštovanje zbog svega što rade i drago mi je da su i oni bili dio ove lijepe priče. Puno hvala TZ Gospića na angažmanu i povjerenju", spomenula je naša poznata violončelistica Ana Rucner. 

PR

Direktorica TZ Gospića, gđa. Strilić istaknula je kako su turistička videa danas „must have“  alat za turističku promociju gradova i regija. Raznovrsni motivi i aktivnosti koje čine ukupnost turističke ponude grada Gospića snimani su prema ideji i zamislima Turističke zajednice grada Gospića te vjeruje da će i ovaj film, koji vrlo vjerno predstavlja tradicijske, kulturne i prirodne ljepote ovog grada pridonijeti povećanju broja posjetitelja. Posebno se zahvaljuje svima koji su sudjelovali u spotu. Ovaj film uskoro će sa sobom u Kinu ponijeti Miss Hrvatske, Tea Mlinarić, koja dolazi iz Ličko-senjske županije, kako bi predstavila svoj kraj na Izboru za Miss svijeta.

PR

Ana Rucner

Lika

Gospić

Ličko-senjska županija

Turistička zajednica

Visočica

violončelistica

Turistička zajednica Gospić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter