I Danijela se okrenula Bogu

Vidjelice, duhovna putovanja, vjerski karizmatici - Mir i utjehu potražili u religiji i predanosti molitvi


Ines Madunić
08.12.2018.21:00
Vidjelice, duhovna putovanja, vjerski karizmatici - Mir i utjehu potražili u religiji i predanosti molitvi
Srđan Vrančić/Cropix

sažeto

Sestre nisu zajedno otkrile vjeru, ali su si međusobno pomogle


Ines Madunić
08.12.2018.21:00

Danijela Martinović iznenadila je sve kad je na Instagramu objavila fotografiju uz koju je napisala kako je upravo imala svoje prvo predavanje u crkvi pod nazivom "Putevima jedne molitve". Dogodilo se to u crkvi Svetog Frane u Zadru, a Danijela je napisala kako je bilo čarobno.

"Hvala mom srcu, koje mi jasno i razgovijetno šalje koordinate i smjernice. Nemam više izbora, mogu ga samo slijediti", napisala je Danijela.

Čini se da je pjevačica još jedna u nizu celebova koji su u posljednjih nekoliko godina otkrili svoju duhovnu stranu.
Danijela je najavila kako će pokrenuti svoj YouTube kanal na kojem će objavljivati snimke svojih razgovora s ljudima koji je inspiriraju.

 
 
 
View this post on Instagram

U petak sam u crkvi sv.Frane u Zadru održala legitimno svoje prvo predavanje Putevima jedne molitve. Ne mogu pretočiti u riječi jer ne postoje prave da dočaraju atmosferu. Pokušat ću s - neopisiva čarolija! 💫 Hvala Tanji i Igoru Blaslovu na pozivu i povjerenju. Hvala što ste me pustili da govorim. Hvala svim divnim ljudima koji su bili i svojom toplinom učinili tu večer neprolaznom. Uvijek ćete ostati prvi! To se nikada ne zaboravlja! 💓 Hvala mojoj @ana1babic koja me tako prirodno i spretno vodila kroz govor. Također, veliko hvala časnim sestrama Emili, Boženi i Kseniji, provincijalu fra. Andriji, gvardijanu fra. Anselmu, fra. Vladi, fra. Šandru te fra. Stanku.🙏 Hvala mom 💜 koje mi jasno i razgovijetno šalje koordinate i smjernice. Nemam više izbora...mogu ga samo slijediti!

A post shared by Danijela Martinović (@danijelamartinovicofficial) on Dec 3, 2018 at 10:54am PST

Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac karijeru su započele u devedesetima u grupi Divas i bile su jedne od najvećih zvijezda na sceni. Mlade i hrabre, s Majom Vučić i Martinom Pongrac pokorile su scenu hitovima "Sexy Cool", "Da ili ne" te "Oprosti mi". Cure su prestale nastupati 2005. godine i svaka se posvetila svom poslu.

Sestre Husar kasnije su ispričale kako su u jednom su trenutku postale nezadovoljne svojim životom. Marija kaže kako joj je život promijenio odlazak na duhovnu obnovu kod Zlatka Sudca.

"Otišla sam na seminar vrlo cinično, da vidim što se meni može dogoditi. Uporno govorim da sam doživjela puninu božje ljubavi, onu iskrenu duboku ljubav koju ti ne može pružiti ni roditelj ni dečko ni cura ni muž. Punina ljubavi, božje ljubavi, da te voli baš takvu kakva jesi", rekla je Marija Husar Rimac, koja je i svog supruga upoznala na duhovnoj obnovi.

Ona i sestra Ivana tradicionalno su odgojene, ali nisu bile ozbiljnije u vjeri sve do prije desetak godina. Nakon što se Marija vratila preporođena, sestri je bila čudna.

"Gledala sam ju kao nekog vanzemaljca i govorila sam joj, vrati se, ti nisi moja sestra. Ono što me najviše iritiralo je to što je bila sretna, za mene i za moj ukus je bila presretna, ali nakon nekog vremena mi se počelo sviđati jer to nije bila gluma", priznala je Ivana Husar Mlinac, pa je i ona probala.

"Doživjela sam predivan kontakt s Bogom i bitne stvari prepustila u Njegove ruke. Osnovala sam obitelj i počela živjeti realnijim životom. U svim neuspjesima zapamtite da Bog nikad ne kaže ne. Bog kaže jednu od ove dvije stvari: 'Ne sada' ili 'Imam bolju ideju za tebe'. I zato ne brinite. Radite, gradite, trudite se i prepustite Mu velike stvari", rekla je svojedobno Ivana.

Nina Badrić prije nekoliko godina pronašla je utjehu u vjeri i rado o tome priča. Kaže kako je u molitvi pronašla svoj smisao života.

 
 
 
View this post on Instagram

💪🏻👆🏻

A post shared by Nina Badric (@badrich) on Jul 9, 2018 at 2:09pm PDT

"Molitva mi pomaže da ostanem jaka, pribrana i sretna osoba. Vjera me naučila beskompromisnom davanju i svaki dan se trudim biti ponizna i početi dan sa zahvalnošću. Možda je to čak pronašlo i mene prije nešto više od 10 godina, kada te više svijet kao takav ne može zadovoljiti maksimalno. Uvijek fali onaj mali dio gdje kažeš OK, ali nešto nije potpuno. Jednostavno, ja kao čovjek lakše se nosim uz nekoga tko mi stoji za leđima", rekla je za Novu TV.

Duhovna obnova pomogla je i Sanji Doležal. Ona se vjeri ponovno okrenula na seminarima fra Zvjezdana Linića, a molitva joj je pomogla da preboli gubitak supruga.

"Nekad sam jača, nekad slabija... Ali, znam da postoji smisao. Vjera mi pomaže u svemu, sigurno me održava na nogama i nakon gubitka mojeg životnog partnera i najboljeg prijatelja, mojeg supruga. Nije lako, ali u vjeri imam utjehu i nadu", rekla je Sanja.

Kći Ivice Todorića, Iva, viđena je početkom ove godine u Međugorju, gdje je s vidjelicom Mirjanom molila Gospi dok je njezinog oca tražilo hrvatsko pravosuđe. Svojedobno je na Facebooku podijelila status Simone Mijoković, no Iva Todorić ipak se više posvetila radionicama motivacijske govornice Ane Bučević.

Nina Badrić

Danijela Martinović

religija

Sanja Doležal

Iva Todorić

duhovnost

Marija Husar Rimac

Ivana Husar Mlinac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter