Stravična sudbina mlade zvijezde

Vera se proslavila ulogom u kultnom filmu, imala malo dijete i supruga, a onda je sve nestalo. Imala je svega 31 godinu


100posto
09.06.2019.08:00
Vera se proslavila ulogom u kultnom filmu, imala malo dijete i supruga, a onda je sve nestalo. Imala je svega 31 godinu
Screenshot: Youtube

sažeto

Vera Dedović Miljković bila je nadolazeća glumačka zvijezda, iznimnih kapaciteta, no sve je spriječila okrutna sudbina


100posto
09.06.2019.08:00

Jedna od najpotresnijih scena iz kultnog filma Srđana Dragojevića, 'Lepa sela lepo gore' pamti se i danas. U toj sceni pamti se učiteljica, mlada i šarmantna žena, koja ulazu u tunel u groznom stanju, prekrivena krvlju, a glavni likovi filma ne mogu se dogovoriti tko će je upucati, a sve zbog sumnje da nosi eksploziv.

Pred sobom je imala veliku budućnost, bila je najbolja studentica generacije

Utjelovila ju je mlada glumica Vera Dedović Miljković, bila je to njezina prva uloga na filmu. Crvenokosoj glumici tada su prognozirali izvrsnu glumačku karijeru. I zaista, mlada, inteligenta, talentirana - Vera je pred sobom imala veliku budućnost. Bila je studentica generacije 1994. godine na Sveučilištu u Novom Sadu. Prije negoli je dobila ulogu u hitu Srđana Dragojevića, debitirala je u televizijskoj drami 'Raj', a potom se pojavila i u hit seriji 'Sretni ljudi' te komediji 'Svadbeni marš'.

Angažmani su se redali, a veliko platno sjajno si je otvorila filmom Srđana Dragojevića

Krenulo joj je sjajno, karijera je obećavala, a angažmani su se redali. 1996. godine dogodila se i ta važna uloga u Dragojevićevom filmu, a sljedeći i veliki projekt koji je pred njom bio dogodio se 2000., radilo se o filmu Predraga Velinovića. Nitko nije mogao ni slutiti da je za 30-godišnju glumicu to bila posljednja uloga. Pogodila ju je strašna sudbina.

Opaka bolest odvojila ju je od malene kćeri, supruga i publike koju je obožavala

Vera je u tako nježnoj dobi oboljela od agresivne vrste raka i nakon strašne borbe preminula u prosincu 2000. godine. U 31. godini preminula je, i iza sebe ostavila svoju malu kćerku Mašu i supruga Borisa. Bila je tada na vrhuncu svoje karijere. Redatelji su je smatrali modernom glumicom, onom koja u sebi nosi dozu inovativnosti, nekih novih pristupa i sredstava radu. 'Dio tajne u svojim ostvarenjima je nesumnjivo što je istinski voljela likove koje je igrala i publiku pred sobom', rekao je nakon njezine smrti redatelj i profesor Boro Drašković.

Screenshot: Youtube

srđan dragojević

vera dedović miljkovič

newsletter

Prijavite se na Newsletter