Velika estradna tragedija

Veo tajne i misterija obavija i dalje posljednje dane i razlog tragičnog odlaska pjevačice i manekena koji ju je usmrtio


Barbara Marinović
15.03.2019.19:30
Veo tajne i misterija obavija i dalje posljednje dane i razlog tragičnog odlaska pjevačice i manekena koji ju je usmrtio
Screenshot: Youtube

sažeto

Filip Kapisoda i Ksenija Pajčin pronađeni su mrtvi u njezinom stanu 16. ožujka 2010. u Beogradu. Sutra će se navršiti 9 godina od jedne od najvećih estradnih tragedija na ovim prostorima


Barbara Marinović
15.03.2019.19:30

'Ne dirajte mi u rane. Nemam snage čuti se sa Ksenijinom majkom. Kako vrijeme prolazi, sve mi je teže. Čini mi se da u početku nisam ni bio svjestan koliko je boli nanijela ova tragedija, ali kako vrijeme prolazi sve više mi nedostaje moj Filip. Njegova soba i dalje je netaknuta, tamo gotovo i ne ulazimo. Čuvamo uspomene i slike. Ohrabruje nas činjenica da nas prijatelji nisu zaboravili, već nas često posjećuju. U stalnom smo kontaktu s Gogom, ona nas obilazi. Dolazi nam i Petar, koji brine o nama nakon Filipove smrti. Što ćemo, preživljavamo', rekao je 2015. godine za Blic ožalošćeni otac pokojnog manekena Filipa Kapisode.

Novinari su ga kontaktirali na petu godišnjicu ogromne tragedije. U njoj je Filip Kapisoda, mladi Cetinjanin, perspektivni maneken i sportaš, usmrtio svoju djevojku Kseniju Pajčin, a potom digao ruku i na sebe. Pajčin je bila pjevačica koja se proslavila već tijekom dance ere, a potom nastavila graditi uspješnu karijeru.

Screenshot: Youtube

Turbulentna veza puna ljubomore

Bila je lijepa i fatalna za brojne muškarce, a mladi Cetinjanin potpuno je izgubio glavu za njom kada ju je upoznao 2008. godine. Brzo su počeli turbulentnu vezu, punu ljubomore koja ih je oboje opterećivala. Bio je deset godina mlađi od nje i nije mogao podnijeti nijednog muškarca u njezinoj blizini. Stoga su se često svađali, pa čak i prekidali. Iako su u ožujku 2009. prekinuli, Ksenija i Filip pomirili su se 2010. te počeli zajednički život u njezinom stanu na beogradskom Voždovcu.

Oboje su bili posesivni, a svađe česte, pa čak i u javnosti. Stoga ni susjede nije iznenadila buka i vika koja je iz stana dolazila tog kobnog 16. ožujka 2010. godine. Nažalost, nisu bili svjesni koliki je razmjer tragedije. Kapisoda je Kseniju upucao u čelo i na mjestu je ubio, a potom digao ruku i na sebe. Beživotna tijela u stanu je pronašla Ksenijina majka Ljubica.

Vijest šokirala regiju, a verzija događaja koji su prethodili tragediji svugdje drugačija

Vijest je šokirala cijelu regiju. Prezime Kapisoda bilo je poznato u svim zemljama bivše države, i sam Filip bavio se rukometom, no znatno je u tom sportu bio uspješniji njegov rođak Petar koji je neko vrijeme igrao i u Zagrebu. Tragedija je snažno pogodila obje obitelji, a najviše Ksenijinu majku, koja se iz crnine nije skinula ni godinama nakon gubitka svoje jedinice.

Glasine o slučaju kružile su dugo i svatko je imao svoju verziju događaja koji su prethodili tragediji. Jedni tvrde da je Filip bio ljubomoran, drugi da je bio ljut jer je Ksenija bez njegovog znanja pobacila, a treći da su se svađali danima. S druge strane, ima svjedoka koji govore kako je svega dan, dva prije tragedije sve izgledalo u redu.

ksenija pajčin

filip kapisoda

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter