Estrada u sapunicama

Veljača je zaručnika prevarila s Grašom, Rozgi se nije svidjelo prerano buđenje, a Nives je uživala u ulozi zlice


Ines Madunić
09.02.2019.12:00
Veljača je zaručnika prevarila s Grašom, Rozgi se nije svidjelo prerano buđenje, a Nives je uživala u ulozi zlice
Dino Ninković

sažeto

Gostujuće uloge u domaćim serijama nisu bile rijetke, evo koje su bile najupečatljivije


Ines Madunić
09.02.2019.12:00

Prije 15 godina na našim se ekranima počela prikazivati prva hrvatska sapunica. Na "Villi Mariji" s domaćom je ekipom radila  Alicia Carvajal, meksička producentica koja je za kultnu Televisu producirala brojne telenovele.

Bio je to veliki projekt HRT-a za koji je prvi put organizirana audicija, a sudjelovali su brojni tada etablirani, ali i još neiskusni glumci kojima je upravo sapunica bila odskočna daska.

No, osim njih, gostovala su i neka imena s naše estrade.

Tako je Jelena Rozga imala manju ulogu Mirne Polić, Magdine prijateljice i prave spletkarice.

Rozgi je iskustvo bilo zabavno, ali je kasnije rekla da je prvih dana bila neraspoložena.

"Inače se budim iza podneva, a ovo je bilo oko 5 ujutro. U početku sam bila malo nervozna, ali kasnije sam guštala", rekla je Jelena, koja je s Petrom Grašom za seriju snimila duet "Šta ti je svit".

I Grašo se pojavio u seriji, i to kao udvarač Dori Jurak koju je glumila Jelena Veljača. Grašo je glumio sebe, a odgovoran je za pravi skandal - s njim je Dora Jurak, koju je igrala Veljača, prevarila Luku Pongraca (Damir Markovina), za što on saznaje na dan njihova vjenčanja.

A najdugovječnija hrvatska sapunica, "Zabranjena ljubav", ugostila je mnoge estradne, ali i zvijezde iz drugih područja. Između ostalih, u četiri godine snimanja, na malim smo ekranima vidjeli pjevača Alena Vitasovića, blogericu Ellu Dvornik, novinarku Fani Stipković, stilista Nevena Ciganovića, glazbenika Roberta Marekovića, voditelja Tomislava Jelinčića, pjevača Tošu Proeskog, voditeljicu Vanju Halilović... Neki su glumili sebe, dok su neki dobili "prave" uloge.

Bivši boksač Željko Mavrović imao je gostujuću ulogu u "Ljubavi u zaleđu", baš kao i glazbenica Ivanka Mazurkijević u "Dobrim namjerama".

Možda nije bila sapunica, ali u četiri sezone humoristične serije "Odmori se, zaslužio si" gostovalo je puno zvijezda. Primjerice, Davor Gobac koji je glumio samoga sebe, manekenka Aleksandra Grdić, novinar Goran Milić, voditeljice Barbara Kolar i Ines Preindl te voditelj Danko Družijanić.

A najviše se glumi posvetila spisateljica i pjevačica Nives Celzijus. Svestrana Nives u "Čistoj ljubavi" glumila je zlicu Snježanu, odnosno Sneki, koju je publika brzo zavoljela.

"Ne vidim baš sličnost sa svojim likom Snježane. Ona je drukčija od mene. Voljela bih imati neke njezine karakterne osobine, posjedovati malo te njezine drskosti. Jedina sličnost je da smo obje vrlo strastvene u ljubavi", rekla je Nives, koja je snimala puno seksi scena s Momčilom Otaševićem, a najteže joj je padalo to što je imala malo slobodnog vremena za vrijeme snimanja.

Nakon što je snimanje završilo priznala je da se rasplakala.

"Živjeti život nekog lika mjesecima i onda umrijeti – isplakala sam se već na samom snimanju, a onda smo i svi kod kuće plakali gledajući tu epizodu 'Čiste ljubavi'. Nedostajat će mi Sneki", rekla je.

Nives Celzijus

Jelena Rozga

Petar Grašo

sapunice

Villa Maria

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter