Vlasnice vrhunskih vokala

Veliki zaokret sestara Husar: Duhovne obnove u potpunosti su ih okrenule prema vjeri, a iza njih je ostao sjajan girl bend


Barbara Marinović
13.10.2018.14:50
Veliki zaokret sestara Husar: Duhovne obnove u potpunosti su ih okrenule prema vjeri, a iza njih je ostao sjajan girl bend
Foto: CROPIX

sažeto

Sestre Husar vlasnice su impresivnih vokala, dokazale su to u brojnim glazbenim žanrovima. Kad su Marija i Ivana u pitanju - dileme nema


Barbara Marinović
13.10.2018.14:50

Novo poglavlje u životu pokrenula je pjevačica Marija Husar Rimac kada je ovih dana u Samoboru otvorila Glazbeni atelje Marija Husar Rimac. U njemu će svi zaljubljenici u pjevanje moći dobiti pravu vokalnu poduku bez obzira na dob. Brojni kolege i prijatelji podržali su Mariju. Najveća podrška bili su joj njeni najbliži - sestra Ivana i suprug Vjeko.

Sestre Husar cijeli su život jedna uz drugu, gradile su i glazbenu karijeru zajedno od djetinjstva. Sličan životni put ne čudi. Prve ozbiljne glazbene korake napravile su u grupi 'Divas', koja je 10 godina bila veliki hit. Cure sjajnih vokalnih sposobnosti ostavile su do danas velikih hitova, a vokalima su se istaknule u grupi upravo Marija i Ivana. Sve članice grupe upoznale su se u dječjem zboru - 'Zvjezdicama', koje su i sestre Husar od djetinjstva pohađale. Došle su tako u kontakt sa svim tipovima glazbe te je ugledni glazbeni pedagog Zdravko Šljivac trajno ostavio traga u glazbenom izričaju i znanju sestara.

Kada je avantura s grupom 'Divas' završena, obje su se okrenule duhovnoj glazbi. Ne čudi ta činjenica budući da su Ivana i Marija odgojene u katoličkoj, tradicionalnoj obitelji. Učili su ih roditelji, prema njihovom priznanju, vrijednostima koje mogu pružiti obitelj i vjera. Stoga ne čudi što su svoje vokalne mogućnosti usmjerile kasnije baš na duhovnost.

Foto: CROPIX

Vjeru je prva upoznala Marija Husar, koja je na vrhuncu slave u 'Divasicama' otišla na duhovnu obnovu kod Zlatka Sudca. Neko vrijeme ni Ivana, dotad iznimno bliska s Marijom, nije mogla shvatiti što se njezinoj sestri na obnovi dogodilo. Vratila se kao nova, drugačija, smirenija i sretnija osoba. Tijekom vremena i Ivana se predala vjeri, odlučila se više posvetiti obitelji, suprugu Ninu i svojim sinovima.

Zajedno su i nakon 'Divasica' surađivale u glazbenom smislu. Cure nisu sklone ekscesima, obje žive mirnim, obiteljskim životima. Marija Husar Rimac udala se prije devet godina u Livnu za Vjekoslava Rimca, a Ivana Husar dugi je niz godina u braku s Ninom Mlincem.

Foto: PR

Marija Husar Rimac

Ivana Husar Mlinac

Divas

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter