Poslije poduzetnika, ljubav našla uz Džeku

Već s 16 sama se otisnula u svijet, a godinama kasnije Amra je postala supruga nogometnog velikana! Jedan detalj o njihovom odnosu i dalje je veliki misterij


100posto
09.07.2019.17:00
Već s 16 sama se otisnula u svijet, a godinama kasnije Amra je postala supruga nogometnog velikana! Jedan detalj o njihovom odnosu i dalje je veliki misterij
Foto: Instagram

sažeto

Edin Džeko jedan je od najvećih nogometaša s ovih prostora. Sa svojom suprugom Amrom čini i najpopularniji bosanskohercegovački par, a obožavaju ih i daleko izvan regije


100posto
09.07.2019.17:00

Proslavljeni nogometaš Edin Džeko sa suprugom Amrom bio je jedan od najveselijih na svadbi nogometaša Amira Spahića koji se oženio proteklog vikenda. Ne čudi što je Edin bio toliko sretan, naime, kolega mu je ukazao veliku čast kumstvom, a zauzvrat je Džeko držao sjajnu atmosferu, između ostalih i s kraljicom sevdaha Hankom Paldum. Spahić i njegova novopečena supruga Elvedina Šehić vjenčali su se u Sarajevu.

Na svadbi je uz Emira blistala njegova supruga Amra, koja se ovog puta odlučila na ružičastu haljinu kojom je obgrlila svoje obline. U Sarajevo su Edin i Amra stigli iz Dubrovnika, koji oboje obožavaju i gdje je već godinama njihova ljetna oaza. Iako su svadbe s kumovog slavlja objavili i javno se veselili, vlastito vjenčanje ostavili su pravim misterijem za javnost.

 
 
 
View this post on Instagram

Elvedina & Amir 💞 #ideskumeeeee #weddingvibes 💍 Dress by AMAZING @amirapertesi 👗😍 Hvalaaa ❤️

A post shared by Amra Džeko (@amra_silajdzic) on Jul 6, 2019 at 12:20pm PDT

Tajnovita svadba o kojoj javnost ne zna ništa

Iako su, naime, mnoge pojedinosti iz privatnog života ovog para javne, o vlastitom vjenčanju nikada nisu javno govorili. Jedino što su s javnošću podijelili bila je fotografija koju su 2016. objavili na svojim društvenim mrežama. 'Kad ja i ti stojimo snažni jedno uz drugo, nitko nas ne može zaustaviti, sretna godišnjica', objavili su na Instagramu. Ostaje pretpostaviti da su se tog datuma vjenčali, neki pretpostavljaju da se svadba dogodila 2014. godine. Ono što je opće poznato je da su 2016. već dobili djevojčicu Unu.

Vrlo brzo je nakon Une na svijet stigao i njezin brat, dječak Dani. Rodio se u Rimu gdje par živi posljednjih nekoliko godina, a Džeko igra na poziciji napadača Rome. Puno su toga Edin i Amra prošli u posljednjih osam godina koliko su zajedno. Prije braka s njim, ova manekenka i glumica dobila je kćer Sofiju. Godinama je živjela u Americi te bila prvenstveno posvećena kćeri i poslu pa se tako epizodno pojavila u seriji 'CSI: New York' te reklamirala luksuzni brand automobila.

 
 
 
View this post on Instagram

If I love myself I love you. If I love you I love myself. ☝🏼💫 #quoteoftheday

A post shared by Amra Džeko (@amra_silajdzic) on Jun 26, 2019 at 4:44am PDT

Odgajaju zajedno troje djece, uživaju u ljubavi i životu u Rimu

No, kada je u njezin život ušao Džeko, puno se toga promijenilo. Iako se o njihovoj ljubavi spekuliralo mjesecima unazad, u javnosti su se pojavili na Sarajevo Film Festivalu 2012. godine. U tajnosti su se kasnije vjenčali, dobili još dvoje djece te svili obiteljsko gnijezdo u spomenutom Rimu. Prošle je godine Amra za bosanskohercegovačke medije ispričala kako bi voljela imati još djece, i to tijekom perioda Edinovog aktivnog igranja nogometa. Upravo onda kada on bude s karijerom završio, djeca će biti u dobi da roditelji u njima mogu u potpunosti uživati. Osim toga, aktivno se ova dama bavi i humanitarnim radom koji joj je prilično važan.

Amra je, inače, već sa 16 godina otišla živjeti u Pariz gdje se bavila manekenstvom. Tamo je upoznala beogradskog poduzetnika Vladimira Vićentijevića, vrlo brzo se za njega udala te dobila djevojčicu Sofiju. Nakon razvoda 2007. godine, par se razveo, a Amra s kćeri otišla u Los Angeles. Ljubav s Džekom mijenja joj život po drugi put te s njim danas živi pravu ljubavnu bajku.

 
 
 
View this post on Instagram

💕 Photo by my dear @redzepagicaida 💫

A post shared by Amra Džeko (@amra_silajdzic) on Jun 18, 2019 at 2:24pm PDT

Edin Džeko

Amra Silajdžić

newsletter

Prijavite se na Newsletter