Ljubav koja traje

Upoznali su se u kazalištu i ubrzo prekinuli dugogodišnje veze zbog nevjerojatne kemije, a za pola godine već su bili u braku


Ines Madunić
10.07.2019.17:00
Upoznali su se u kazalištu i ubrzo prekinuli dugogodišnje veze zbog nevjerojatne kemije, a za pola godine već su bili u braku
Ranko Šuvar/Cropix

sažeto

Helena Minić i Dalibor Matanić zajedno su već pet godina, a početak veze bio je turbulentan


Ines Madunić
10.07.2019.17:00

Glumica Helena Minić i redatelj Dalibor Matanić objavili su kako čekaju treće dijete. Nakon djevojčice Lole i dječaka Maxa, Helena je treći put trudna u četiri godine. Beba dolazi krajem godine.

"Već sam ušla u četvrti mjesec trudnoće, super se osjećam, samo što su me i u ovoj trudnoći 'dočekale' mučnine. Izgleda da je to kod mene standard. Kad sam vidjela kako su Lola i Max reagirali, bila sam presretna. Baš su me oduševili. Dijelit će i igračke i sve, neće biti problema", rekla je za 24sata glumica.

Damjan Tadić/Cropix

Prije pet godina zaljubila se u redatelja nakon što su zajedno radili na predstavi "Thelma & Louise". Bila je to neobična situacija jer su oboje tad bili u dugogodišnjim vezama.

Helena je bila s kolegom glumcem Hrvojem Klobučarom devet godina, a Dalibor s kostimografkinjom Moranom Cerovec, koja je radila na toj istoj predstavi.

Međutim, njihova je kemija bila toliko jaka da su nakon premijere prekinuli veze, iselili se i uskoro počeli živjeti zajedno.

"Nema tu premišljanja, nema ničega. Nema glave, to samo srce vodi i svemir se otvori i sve te vodi ka tome i o ničemu ne razmišljaš. Jednostavno, to je najljepša stvar koja mi se u životu mogla dobiti. I sada znam kada netko kaže: 'Aha, to je to'! Da, to tako ide. U roku tri mjeseca okrene se cijeli svemir, okrene se cijeli svijet, i na kraju se sve posloži", rekla je u intervjuu za 100posto svojedobno Minić.

Goran Sebelić/Cropix

Nakon šest mjeseci veze par je stao pred oltar u crkvi Svete Floške blizu Vodnjana, a uskoro su dobili kćer Lolu. Imaju i sina Maxa, koji se rodio nakon što su zajedno snimili film "Egzorcist", dok će treća beba doći nakon snimanja druge i treće sezone "Novina".

"Kad radimo - radimo, jako smo profesionalni, ali u principu se trudim ako možemo u ovoj fazi ne raditi toliko zajedno jer ipak smatram da treba odvojiti privatni život od poslovnog. U ovom trenutku to je zdravo za sve nas, dok su klinci još ovako mali", rekla je Helena. 

Ipak, kad joj je ponuđena uloga u drugoj sezoni "Novina", nije njoj bilo svejedno, no nakon svega je ipak pristala jer joj se uloga svidjela, a i produkcijska ekipa bila joj je poznata. 

Ma, meni je tu taj privatno– poslovni trenutak stalno upitan. Premali smo, odnosno taman toliko veliki da govore; eto je glumi jer joj je muž redatelj, ili udala se da bi glumila. Stvarno ne znam što sam čekala do 36, zašto karijeru nisam počela od 20. tako graditi! Treba to maknuti sa strane, jer zlih jezika uvijek ima i uvijek će ih biti. Dado i ja smo se i kliknuli na prvom našem zajedničkom projektu. Zaista volim i obožavam raditi s njim kao redateljem, nekako se dobro kužimo unutar svega toga, ali sad je preintenzivna ova privatna priča", rekla je za Novi list.

Goran Sebelić/Cropix

Živjeli su na relaciji Pula-Zagreb jer je glumica donedavno bila angažirana u Istarskom narodnom kazalištu. Naviknuli su na udaljenost zbog prirode posla pa je tako prošle godine Matanić snimao film u Italiji što je trajalo više mjeseci, dok je Helena bila u Hrvatskoj.

Tad je i dala otkaz te je uglavnom bila s djecom.

"Nisam se slagala s nekim stvarima ni kao majka ni kao glumica i otišla sam. Nisam vjerovala da ću s 40 godina i dvoje djece ostati bez posla, ali snalazim se. Siguno neću biti gladna, nemam problema s time da i stubišta čistim ako treba. Nisam od onih koji kažu da za ne znam koji iznos ne ustaju iz kreveta. Nisam bahata i nije mi ispod časti raditi bilo koji pošteni posao", izjavila je tada.

ljubavna veza

ljubavna priča

Dalibor Matanić

Helena Minić Matanić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter