Danju učenica, navečer fatalna žena

'Upoznala sam ga s 14, govorio mi je koju odjeću smijem nositi. Kad mi je bilo teško u školi, dao mi je tablete'


100posto
20.11.2019.18:00
'Upoznala sam ga s 14, govorio mi je koju odjeću smijem nositi. Kad mi je bilo teško u školi, dao mi je tablete'
Profimedia

sažeto

Priscilla Presley zaljubila se u deset godina starijeg Elvisa kad je imala 14 godina


100posto
20.11.2019.18:00

On je bio najveća zvijezda na svijetu, a ona samo školarka kad su se upoznali. Priscilla Beaulieu imala je samo 14 godina, a Elvis Presley 24 i već je zaludio cijeli svijet svojom glazbom i plesom. Njihov je brak trajao samo šest godina, no ona ga je voljela do samog kraja.

Upoznali su se u Njemačkoj, gdje je Elvis bio u vojsci, a Priscillin je očuh bio časnik te je cijela obitelj živjela tamo. Odmah ju je primijetio i zaljubio se.

"Pitao me koliko imam godina, jesam li u srednjoj školi, na što sam sramežljivo priznala koliko sam stara. On je samo rekao: 'Pa ti si samo dijete'", rekla je. Počeli su se redovno družiti.

"Razvio se uzorak. Nazvao bi me u 7 i rekao da u 8 dolazi po mene. Morala sam se na brzinu spremiti i pokušavala sam pronaći odjeću u kojoj bih izgledala starije. Često bih uzimala majčine haljine i nadala se da će svi pretpostaviti da imam barem 16", opisala je svojedobno Priscilla, dok je Elvis navodno svom prijatelju rekao da je "dovoljno mlada da ju može oblikovati kako god želi".

Profimedia

Ipak, tvrdi kako je prošlo dugo dok nisu konzumirali svoju vezu.

"Bila sam mlada, očajno zaljubljena i mogao me iskoristiti. Rekao mi je da ćemo to učiniti jednog dana, ali da sam premlada za to sada", ispričala je.

Kako je ona bila samo školarka, Elvis je slušao sve njezine priče o ispitima i testovima s kojima je imala problema upravo zato što je provodila previše vremena s njima pa joj je odlučio pomoći.

"Donio mi je male bijele tablete i rekao da ne moram znati što je to, da ih je dobio u vojsci i da bez njih ne bi preživio dan. Uvjerio me da su sigurne, ali svejedno ih nisam htjela uzimati", rekla je. Radilo se o Dexedrineu, koji je Elvis uzimao kako bi se mogao razbuditi jer nije mogao zaspati bez tableta za spavanje.

Kad je njegovo vrijeme u vojsci isteklo i kad se vratio u SAD-u, roditelji su je uvjeravali da je s njima gotovo i da će je odmah zaboraviti. Ona mu je redovno pisala, a pisma je slala u rozim kuvertama kako bi se isticala.

Profimedia

"U vrijeme kad se nismo čuli, bojala sam se da se nikad više nećemo vidjeti. Čitala sam svaku vijest o njemu koju sam mogla, ali svaka priča sve me više uzrujavala. Romantično su ga povezivali s mnogim starletama u Hollywoodu", rekla je.

Nakon nekog vremena, nagovorila je roditelje da ode u Ameriku s Elvisom, ali pod uvjetom da im napiše pismo svaki dan. Ona ih je napisala unaprijed, dala ih Elvisovom menadžmentu i otišla s Elvisom u Las Vegas.

Bilo je jasno da ih ništa ne može razdvojiti pa su se njezini roditelji dogovorili s njegovima: Priscilla će se useliti kod njegove obitelji i s njima živjeti sve dok ne maturira, a tako je i bilo.

U tom periodu Elvis je kontrolirao sve u njezinom životu, od toga što će nositi do frizure.

"Volio je da nosim crvenu, plavu, tirkiznu, smaragdno zelenu te bijelu i crnu, a to su bile boje koje je i on sam nosio. Mrzio je smeđu i tamno zelenu jer ih je povezivao s vojskom. Tražio je da stavim porculanske krunice na zube i volio da nosim puno šminke, a tražio je da obojim kosu u crnu te da bude podignuta kako bi što više nalikovala njegovoj. Vodila sam dvostruki život u srednjoj školi - školarka po danu, fatalna žena po noći", rekla je.

Tada se Elvis već redovno drogirao. Trebalo mu je barem dva-tri sata da se probudi ujutro, a onda bi bio mamuran jer je uzimao tablete za spavanje.

Profimedia

"Činilo se prirodnim da zatim uzme Dexedrine kako bi se probudio i mogao funkcionirati. Vremenom sam ih i ja počela uzimati i sve mi je to izgledalo potpuno normalno", rekla.

Najveći problem u njihovoj vezi bila je njegova nevjera, koju je Priscilla teško podnosila. Počela ga je pratiti na putovanjima, a svaki put kad bi našao novu ljubavnicu, ona bi mijenjala svoj stil oblačenja kako bi joj što više ličila i kako bi Elvis ipak ostao s njom.

"Unatoč svemu, svake večeri otkrivao mi je svoje tajne, sumnje i frustracije. Tako mlada, nisam to mogla razumjeti, ali sam se trudila. Pričao mi je kako želi postati veliki glumac poput njegovih uzora, Marlona Branda, Karla Madena i Rona Steigera. Često bi mi govorio kako se savršeno uklapam u njegov ideal žene. Volio je brinete s plavim očima. Želio me oblikovati prema svojim preferencijama", rekla je.

Vjenčali su se kad je ona imala 21 godinu, a kći Lisa Marie rodila se devet mjeseci kasnije.

Foto: Profimedia

No, Priscilla se počela gubiti u svemu tome i život u savršenom mjehuriću u kojem je Elvis kontrolirao sve i brak je puknuo.

"Nisam imala svoje tinejdžerske godine, morala sam se prilagoditi pa sam to i učinila. Živjela sam njegov život, moj nije postojao. Razmišljala sam na način na koji je on razmišljao, znala sam što on voli, što on želi i ne želi. Izgubila sam se", rekla je. Godinama se oporavljala od toga - kad su se razveli imala je 28 godina.

"Nisam se razvela jer ga nisam voljela. Iskreno, bio je ljubav mog života. Otišla sam jer sam ga voljela, ali sam morala vidjeti kakav je svijet zaista", rekla je.

ljubavni par

Elvis Presley

Priscilla Presley

newsletter

Prijavite se na Newsletter