Obožavao ga pokojni Gidra

Unuk Miša iz 'Žikine dinastije' zaludio je 80-ih tinejdžerice diljem Jugoslavije! Danas najčešće boravi u zabačenom selu i blizak je s Ninom Badrić


100posto
05.09.2019.18:45
Unuk Miša iz 'Žikine dinastije' zaludio je 80-ih tinejdžerice diljem Jugoslavije! Danas najčešće boravi u zabačenom selu i blizak je s Ninom Badrić
Screenshot: YouTube

sažeto

Nikola Kojo slavi danas svoj 52. rođendan! Ovaj glumački velikan jedan je od najvećih imena svoje struke na ovim prostorima, a respektabilnu karijeru počeo je graditi kao 13-godišnjak


100posto
05.09.2019.18:45

Jedan od najvećih glumaca današnjice s ovih prostora, Nikola Kojo, bilježi danas svoj 52. rođendan. Ovaj Beograđanin rano je pokazao svoj veliki talent i do danas postao zvijezda filmskih hitova naše regije. Njegova zavidna karijera počela je slučajno i rano, a do nje ga je zapravo odvela glazba. U djetinjstvu je, naime, Kojo svirao violinu i bio član zbora Radio-televizije Beograd. Slučajno je jednom prilikom završio na satu glume, a potom se učlanio u dječju dramsku grupu. Iako je sve do punoljetnosti želio biti glazbenik, u glumu se kasnije zaljubio. Iako mu je otac, po zanimanju građevinac, htio da mu sin ima siguran kruh u rukama, nije se protivio Nikolinoj odluci da upiše Fakultet dramskih umjetnosti. Uspio je iz trećeg pokušaja. Tijekom osamdesetih i glumi, najpoznatija mu je uloga iz tog perioda ona iz kultne 'Žikine dinastije'. Veliko je prijateljstvo njegovao sa svojim filmskim djedom - pokojnim Dragomirom Gidrom Bojanićem.

Posjet koji nikada nije zaboravio

Ostao mu je duboko urezan doživljaj iz dana kada je bio u vojsci. Tada je Gidra Koji došao u posjet, odveo ga na ručak i dao mu tisuću eura. Iako nije znao zašto je to Bojanić napravio, kasnije su mu ispričali da je legendarni glumac time želio pokazati brigu i podršku za svog mladog kolegu. Nikad mu to Kojo nije zaboravio.

Fatalna ljubav s Aleksandom

Privatno, dugo je gradio karijeru i zavodio brojne žene, no 2007. fatalno se zaljubio u 12 godina mlađu manekenku Aleksandru Đurić. Ubrzo su se i vjenčali te dobili djevojčicu, a prije pet godina malenoj su se pridružile i sestre blizanke. Iako čuva svoju obitelj i privatni život od javnosti, poznat je njegov stav i želja da mu djevojčice odrastaju u zdravoj sredini koja nije ksenofobna niti homofobna. Koliko je željan privatnosti govori i činjenica da je za svoju obitelj sagradio veliko imanje na selu i tamo zapravo provodi s obitelji najveći dio vremena. Tvrdi tako Kojo da je život na selu puno kvalitetniji i ljepši, mirniji i tiši od onoga u gradu.

 
 
 
View this post on Instagram

Ja, pre 7 dana..

A post shared by nikola kojo (@nikola_kojo_pravi) on Dec 3, 2016 at 10:46am PST

Karijeru je počeo sa svega 13 godina i otada ide samo uzlaznom putanjuom

Kada se osvrnemo na njegov karijerni put, treba naglasiti da se Kojo glumom bavi od svoje 13. godine. Na filmu je tada ostvario prvu ulogu, i to uz Milenu Dravić i Ljubišu Samardžića. Uslijedila je uloga Miše u 'Ludim godinama', a 1992. godine dobio je glavnu ulogu u hitu Srđana Dragojevića - 'Mi nismo anđeli'. Nepotrebno je spomenuti da se otada redovito pojavljuje u filmskim hitovima. Veliki je prijatelj s našom pjevačicom Ninom Badrić pa joj se 2016. godine pojavio u spotu za pjesmu 'Ljubav za tebe'.

Usto, Kojo je humanitarac, borac za prava manjina, javio je podržao pripadnike LGBT populacije, a apelira i na Hrvate i Srbe te se bori na svoj način protiv sveprisutne ksenofobije. U tom smislu odgaja svoju djecu, javno djeluje i pokušava utjecati na mlađe generacije.

 
 
 
View this post on Instagram

Snimanje spota ljubav za tebe..

A post shared by nikola kojo (@nikola_kojo_pravi) on Dec 10, 2016 at 10:51am PST

Nina Badrić

Žikina dinastija

nikola kojo

newsletter

Prijavite se na Newsletter