Legendarni Jataganac

Uloga komunističkog direktora donijela mu je ogromnu slavu! Volio je piće i kafane, a njegov brzi i tužni odlazak šokirao je sve


100posto
13.07.2019.08:00
Uloga komunističkog direktora donijela mu je ogromnu slavu! Volio je piće i kafane, a njegov brzi i tužni odlazak šokirao je sve
Screenshot: Youtube

sažeto

Josif Tatić bio je jedan od najvećih jugoslavenskih glumaca. Utjelovio je Jataganca u 'Boljem životu' i osvojio milijune gledatelja u regiji


100posto
13.07.2019.08:00

Uloga Božidara Soldatovića Jataganca obilježila je uvelike karijeru Josifa Tatića. Tijekom duge i plodne karijere ostvario je niz jakih uloga, no 'Bolji život' doveo ga je u domove bivše Jugoslavije i srca milijunskog gledateljstva. Osim po ulozi Jataganca, Tatić će ostati upamćen i ulogama Tanasija Vitorovića u seriji 'Grlom u jagode' te onom Slobodana Mihajlovića u seriji 'Šovinistička farsa'.

Rođen u obitelji glumaca

Iako je mogao još sjajnih uloga dati, svemu je došao kraj početkom 2013. godine, kada je preminuo u snu. Posljednjih je mjeseci imao srčanih problema, a nakon što je tužna vijest objavljena, kolege diljem regije izrazili su žaljenje zbog odlaska velikana.

Josif Tatić rođen je, inače, u Novom Sadu 1946. godine u obitelji glumaca. I majka i otac bavili su se glumom pa nije iznenadilo kada se i on odlučio na studij glume na Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu. Iako je talentiran bio i kao boksač, prestao se tim sportom baviti nakon što je u trećoj borbi nokautiran.

Intrigantan privatni život

Privatni život ovog glumca intrigirao je medije isto onoliko koliko je njegova karijera bila zanimljiva znalcima kazališta i filma. Dva puta je ulazio u brak, i u svakom je dobio po jednu kćer. Nakon razvoda, oženio se po drugi put, suprugom Bebom. Sa stomatologinjom je u 57. godini života postao otac po drugi put, ponovno dobivši djevojčicu.

Bio je pravi boem, obožavao je alkohol, cigarete i kafane. Iako se posljednjih pet godina života odrekao žestica pa je pio samo vodu i crno vino, cigarete nije mogao ostaviti. Iako se nije javno saznalo od čega je preminuo, spekuliralo se da je dulje vrijeme imao problema sa srcem.

Ljudi bliski njemu opisivali su ga kao iznimno brižnog oca, duhovitog čovjeka i kolegu čiji je iznenadni i teški odlazak ostao kao velika tuga.

Bolji život

josif tatić

jataganac

božidar soldatović jataganac

newsletter

Prijavite se na Newsletter