Karizmatična diva

Ubraja se među fatalne žene hrvatskog glumišta, voljela je dva velikana i odigrala niz važnih uloga! Borbu za zdravlje hrabro vodi već devet godina: 'Bila sam u šoku'


100posto
23.08.2019.11:00
Ubraja se među fatalne žene hrvatskog glumišta, voljela je dva velikana i odigrala niz važnih uloga! Borbu za zdravlje hrabro vodi već devet godina: 'Bila sam u šoku'
Neja Markicevic / CROPIX

sažeto

Velika zagrebačka glumica Mirjana Majurec godinama vodi bitku za zdravlje. No, pozitivan stav i duh nisu je napustili


100posto
23.08.2019.11:00

Gospu Sinjsku slavila je u sredinom kolovoza u pomoć naša proslavljena glumica Mirjana Majurec. Poručila je tada na svom Facebooku da Gospa čuva sve naše stare, nemoćne i bolesne. Glumici ni samoj nije lako proteklih godina, a detalje vlastite borbe s karcinomom ponekad podijeli i sa svojim obožavateljima i prijateljima na društvenim mrežama. U borbi za zdravlje uz Mirjanu su njezina dva sina, koja su njen najveći ponos. Usto, tu je i bivši suprug Marko Mlinarić.

U životu je prošla iznimno lijepe, ali i jako teške trenutke, no bila je i ostala Mirjana prava diva. Puno je više od svoje bolesti, s kojom se bori kao lavica, a danas posebno može slaviti, naime, puni svoj 67. rođendan. Majurec je rođena u kasno ljeto u Splitu, no veći dio života vezan joj je ipak uz Zagreb, u koji je stigla kao djevojčica. U njemu se školovala, u njemu radila cijeli radni vijek, odgajala je u njemu djecu, upoznala svoje dvije najveće ljubavi.

Neja Markicevic / CROPIX

Ljubav s Ivicom Vidovićem dogodila se na snimanju serije

Vrlo je rano počela glumiti, u 20. godini snimila je svoju prvu seriju 'Psihopati', a u isto vrijeme stigle su i dvije televizije uloge u izvanrednim serijama kultnog statusa - 'Kapelskim kresovima' i 'U registraturi'. Za tada mladu studenticu s Akademije bio je to obećavajući početak duge i uspješne karijere. Sedamdesetih i osamdesetih izmjenjivale su se televizijske i filmske uloge, a bilo je i privatno kod Mirjane jako zanimljivo.

Naime, na snimanju 'Psihopata' 1972. godine upoznala je trinaest godina starijeg kolegu Ivicu Vidovića. Par se i vjenčao 1975. godine te su četiri godine kasnije dobili sina Luku, danas proslavljenog iluzionista. Bračna sreća nije potrajala, a tri godine nakon Lukinog rođenja - Ivica i Mirjana su se rastali. Ipak, njihova međusobna podrška i prijateljstvo trajala je sve do kraja života našeg velikog glumca.

Foto: Emica Elvedji / CROPIX

S Dinamovom legendom živjela je neko vrijeme u Cannesu

Nastavila je i tijekom braka te poslije njega energično snimati filmove, serije, igrati u predstavama. Nakon razvoda samovala je neko vrijeme, a potom je ljubavi dala drugu šansu. Udala se po drugi put, ovog puta za velikana Dinama - nogometaša Marka Mlinarića. S njim je krajem osamdesetih otišla živjeti u Cannes, gdje su ih živjeli glamurozno, na visokoj nozi - usto sretni i zaljubljeni. Ubrzo je stigao i sin Ivan. Magistar novinarstva i povijesti sa svojim bratom danas je majci najveća podrška i ponos.

Borbena diva

Par se početkom rata vraća nazad u Zagreb, a Mlinarić i Mirjana razvode se 1995. godine. Ipak, ostali su u sjajnim odnosima, a prošle godine podijelila je Mirjana i njegovu fotografiju, s njom je posjetio bolnicu i dao joj podršku u borbi s opakom bolesti. 

Tijekom turbulentnih životnih razdoblja, Majurec cijelo vrijeme radi u zagrebačkog Gavelli, čak i kada joj je dijagnosticirana bolest, ona je uz liječenje s entuzijazmom nastavila raditi. Desetljeća staža i talenta dala je tom kazalištu pa joj mirovina nije lako pala. 'Bila sam u šoku iako me sve ove godine nije napuštao podsvjesni strah od recidiva. Tijekom liječenja sam trpjela teške nuspojave kemoterapija, zračenja te uzimanja brojnih lijekova. Izgubila sam kosu, obrve i trepavice, udebljala se gotovo 20 kilograma te uz sve to polako tonula u depresiju, koju je još pojačao moj nestanak s kazališne scene', ispričala je 2017. godine Mirjana za Gloriju kada joj se bolest vratila.

No, borbeno je postupila, aktivna je unutar udruge 'Sve za nju', daje sve od sebe da ozdravi. Ovog puta odabrala je radiokirurgiju kao metodu liječenja, odlučio je tako liječnički tim koji radi na njezinom oporavku. Pozitivno razmišlja, odmara, provodi vrijeme s najbližima. I odlučna je u namjeri da ozdravi!

Foto: Emica Elvedji / CROPIX

Ivica Vidović

Mirjana Majurec

Marko Mlinarić

newsletter

Prijavite se na Newsletter