Prebrzo i prerano

U svega par mjeseci otišla su dva mlada domaća glumca! Tužnih odlazaka bio je cijeli niz, sve je šokiralo kada je legendarna osječka ljepotica pronađena u beživotnom stanju


100posto
08.07.2019.14:00
U svega par mjeseci otišla su dva mlada domaća glumca! Tužnih odlazaka bio je cijeli niz, sve je šokiralo kada je legendarna osječka ljepotica pronađena u beživotnom stanju
Foto: Arhiva, Livio Andrijić/CROPIX

sažeto

Mladi Disneyjev glumac preminuo je u dobi od svega 20 godina. Njegov prerani odlazak šokirao je svijet. Ni Hrvatska nije lišena takvih teških tragedija


100posto
08.07.2019.14:00

Tragična vijest obišla je svijet proteklog vikenda kada je objavljeno da je mladi glumac Cameron Boyce preminuo u dobi od svega 20 godina. Glasnogovornik Disneyjeva kanala potvrdio je za CNN smrt mladića, a u detalje o razlozima odlaska nije govorio. Boyce je od malih nogu glumio, bio je iznimno talentiran, a nježnim godinama unatoč, već je sakupio respektabilan glumački staž. 'Bio je nevjerojatno talentiran izvođač, iznimno brižna i promišljena osoba i, iznad svega, bio je voljen i predan sin, brat, unuk i prijatelj. Izražavamo našu najiskreniju sućut njegovoj obitelji i kolegama te se pridružujemo milijunima njegovih obožavatelja koji žale zbog njegovog preranog odlaska. Jako će nedostajati', rekao je glasnogovornik Disneyja. Uključen je bio u niz humanitarnih projekata, pred njim je bila zaista svijetla budućnost.

Obitelj mladog glumca izvijestila je da je preminuo u snu, od posljedica napadaja koji je pretrpio zbog oboljenja od kojeg se liječio.

Mladi splitski glumac otišao uslijed borbe s teškom bolesti

I Hrvatska je posljednjih godina izgubila niz mladih i talentiranih ljudi, koji su život izgubili zaista prerano. Čini se kao da mladi nikad kao dosad nisu bili zdravstveno ugroženi. Posljednji u nizu koji je previše rano izgubio bitku za život bio je mladi splitski glumac Josip Braovac.

Posljednjih mjeseci se, izvijestila je Slobodna Dalmacija, Josip borio s teškom bolesti, a od iste je preminuo početkom srpnja. Imao je svega 31 godinu. Hrvatskim gledateljima poznat je po ulozi u sapunici 'Ruža vjetrova', koju je snimao 2013. i 2013. godine. Osim toga, pojavio se i u spotu grupe Magazin 'Jutro nakon'. Iza sebe je ostavio petogodišnjeg sina kao i ostatak šokirane i tužne obitelji. Na jednoj od posljednjih fotografija objavljenih na društvenim mrežama sjetnog pogleda leži na bolesničkom krevetu, a početkom travnja napisao je kako je sretan čovjek što uz sebe ima prijatelje koji mu u svakom trenutku pomažu u borbi s bolešću.

'Nemojte me pitati koje su prognoze i što kažu doktori jer to nije ni približno bitno koliko ono što je Bog naumio sa mnom. Siguran sam da me je samo stavio na kušnju da kroz sve ovo postanem jača osoba. Čujemo se kad se oporavim, a dotad Božji blagoslov svima, objavio je u ožujku Josip na Facebooku.

Foto: Facebook

Talentirani zagrebački glumac otišao u dobi od 27 godina

Šokirala je početkom 2019. i vijest o odlasku još jednog mladog glumca. Robert Budak u siječnju je preminuo u dobi od svega 27 godina, a tragična vijest šokirala je njegovu obitelj, prijatelje te kolege iz ZKM-a. Prerano preminuli Robert prošle je godine za svoje glumačke sposobnosti nagrađen i Nagradom hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u kategoriji drame. Publika će ga pamtiti po ulogama u predstavama "Taksimetar", "Romeo i Giulietta" te "Mala kavana", a glumio je i u filmovima "S one strane", "Escape" i "Zagreb Cappuccino". Brojni potreseni kolege oprosti su se od Roberta na društvenim mrežama, suglasni da je kulturna scena izgubila veliku mladu nadu.

Foto: Livio Andrijić/CROPIX

Karlo Jurčević u svibnju preminuo u bolnici

Na proljeće ove godine iz Splita je stigla još jedna tragična vijest. Pjevač i ugostitelj Karlo Jurčević preminuo je u bolnici, navodno od ciroze jetre. Vijest nam je tada potvrdila njegova potresena prijateljica Gianna Apostolski. "U šoku sam cijeli dan. Bio je dobar čovjek i veliki talent, ali otišao je krivim putem. Nije uspio u onome što je htio. Cijelo vrijeme bio je sam, a prije dvije godine umrla mu je sestra. Zatvorio se u sebe i odao se alkoholu. Sad mi je žao što sam mu se rijetko javljala. On bi uvijek nazvao i pitao kako sam, kako su svi, a danas svi tako užurbano živimo, uvijek bih rekla da ću mu se javiti. I sad mu se više nikad nećemo moći javiti", kroz suze je ispričala Gianna za 100posto.

Karlo Jurčević proslavio se devedesetih pjesmom "Daj mi vina", koja je bila veliki hit zabavne glazbe. Bila je to njegova pjesma koju je snimio s grupom Dar Mar, a koja se uskoro raspala pa je on krenuo u solo karijeru. Imao je i hit "Lomi me tugo". Neko kratko vrijeme proveo je u vezi s Fani Čapalijom, koja je zbog njegove smrti također bila slomljena. Otišao je u 44. godini života.

Facebook

Tragična prometna nesreća uzela je život Dolores Lambaše

Prerano je otišla prije nekoliko godina glumica Dolores Lambaša. Poginula je u prometnoj nesreći u 32. godini života. Sve je šokirao njezin nagli i bolni odlazak. U ranim jutarnjim satima dogodila se kobna prometna, a Dolores je tada u teškom stanju odvedena u najbližu bolnicu, onu u Slavonskom Brodu. Učinili su sve da je spase, no bilo je prekasno. Lambaša je ostavila iza sebe tugujuće roditelje i rodbinu te brojne uloge i angažmane koje je tek trebala dobiti, u kojima se tek trebala dokazati.

Foto: CROPIX

Maja Petrin je imala dva teška infarkta, drugi je bio fatalan

Šokirana je javnost bila i odlaskom glumice Maje Petrin, koja je u dobi od 41 godine preminula uslijed drugog infarkta. Iza sebe je tada ostavila svoju 17-godišnju kćer Petru, za koju je bila iznimno vezana. Prvi je infarkt Maja doživjela u dobi od 36 godina. Bio je težak pa je glumica tada podvrgnuta hitnoj operaciji, ugrađeni su joj stentovi, a ona je promijenila životne navike koje bi joj mogle štetiti. Nažalost, pet godina kasnije ipak je uslijedio drugi i kobni infarkt te je glumica iznenada i tragično otišla.

Foto: Neja Markičević/CROPIX

Mladi i talentirani Pekić imao je svega 19 godina kada se ugušio u snu

Kada je u snu preminuo mladi glumac Dušan Pekić, njegovi brojni kolege bili su iznimno potreseni. Radilo se o jako talentiranom mladiću kojeg su prethodno proslavile Dragojevićeve 'Rane', a s druge strane - imao je tek 19 godina kada je tragično preminuo tijekom odsluženja vojnog roka. Nizale su se pretpostavke o odlasku mladića, a njegova majka dugo vremena nije mogla čuti odgovor. Njegova majka je tek dugi niz godina poslije njegovog odlaska otkrila da je Dušan pretjerao s alkoholom te se kasnije te večeri ugušio u snu.

Screenshot: Youtube

Neprežaljeni Toše iza sebe ostavio tugu i prazninu

Tragična nesreća u kojoj je poginuo obožavani makedonski glazbenik Toše Proeski šokirala je cijelu regiju. U listopadu 2007. godine kod Nove Gradiške kobna nesreća uzela je mladog i talentiranog glazbenika koji je u tako kratkom periodu ostvario vrhunsku karijeru. Imao je svega 26 godina kada je otišao i u crno zavio kolege, obitelj, suradnike... Nakon njegovog odlaska, njegova menadžerica Ljiljana Petrović završila je vlastitu menadžersku karijeru, rekavši da se nikada više neće baviti tim poslom. I nije, potpuno se povukla i s Tošom završila i ona sa svijetom glazbe. Povukla se i u okolici Niša na plantažama odlučila uzgajati francusku lavandu i smilje.

Jadran Babić/Cropix

Bivša manekenka pronađena u beživotnom stanju u kadi

Šokirana je javnost bila i kada je iznenada preminula bivša manekenka Ana Grepo. U studenom 2011. objavljeno je da ju je majka pronašla u kadi u beživotnom stanju. Imala je svega 42 godine, a o uzrocima smrti medijski se spekuliralo. Otišla je pod nerazjašnjenim okolnostima u rodnom Osijeku, no članovi njezine obitelji tvrdili su da se otrovala ugljičnim monoksidom. Njezina sestra tad je za Jutarnji ispričala kako je Ana bila puna životnih planova i želja pa insinuacije o tome da je naudila sama sebi ne dolaze u obzir. Godinama ranije živjela je i radila u Zagrebu, no zadnjih se godina života teško snalazila. U Osijek je stigla kako bi se brinula o svojoj bolesnoj majci i provela neko dulje vrijeme sa svojom obitelji. Tragični odlazak jedne od najvećih domaćih ljepotica šokirao je domaću javnu scenu.

Foto: Arhiva/CROPIX

Imena u svijetu svjetskog showbiza ima previše - Heath Ledger, Amy Winehouse, Cory Monteith... Posljednjih nekoliko godina niz mladih koji su u dvadesetim i tridesetim godinama života preminuli sve je veći i strašniji.

Toše Proeski

Dolores Lambaša

Karlo Jurčević

Robert Budak

Maja Petrin

Ana Grepo

josip braovac

newsletter

Prijavite se na Newsletter