Opljačkani i uplašeni

U strahu od provalnika: Najčešće kradu nakit i satove, Klasnićevoj supruzi prijetili su nožem, a krivce su rijetko kad našli


Ines Madunić
14.06.2019.10:55
U strahu od provalnika: Najčešće kradu nakit i satove, Klasnićevoj supruzi prijetili su nožem, a krivce su rijetko kad našli
Ranko Šuvar, Luka Gerlanc/Cropix

sažeto

Nedavno su lopovi opelješili stan nogometaša Ivana Perišića


Ines Madunić
14.06.2019.10:55

Milanski stan hrvatskog nogometaša Ivana Perišića opljačkan je dok je on s obitelji bio u Hrvatskoj. Talijanski mediji prenose kako su lopovi odnijeli tri skupocjena ručna sata koja su vrijedna oko 82.000 eura. Uzeli su dva sata koja pripadaju njegovoj supruzi Josipi, Rolex i Audemars Piguet te jedan nogometašev, Hublot vrijedan 12.000 eura.

Navodno je u istom ormariću bilo i nešto gotovine te drugih vrijednosti koje provalnici nisu dirali nego su uzeli samo satove.

Getty Images

Perišić sa suprugom i dvoje djece živi u jednoj od najatraktivnijih zgrada u Milanu, Bosco Verticale, koja stalno čuvaju zaštitari te za ulazak morate imati dozvolu, a nju je imala samo obiteljska kućna pomoćnica.

Neugodnosti s provalnicima imao je i Dejan Lovren, kojemu su lopovi upali u zagrebački stan prije dvije godine, i to dok je spavao. Rekao je kako ništa nije čuo, kao ni njegova supruga.

"Nisam čuo apsolutno ništa. Mogli su mi oteti djecu, a ja to uopće ne bih primijetio", rekao je Lovren svojedobno.

Jan Kruger/Getty Images

S obzirom na to da njegov stan nije bio jedini kojeg su opljačkali, lopovi su uhićeni.

No, Lovren je i par godina prije doživio neugodnosti jer su mu također opljačkali stan, a ukrali su mu i automobil.

Možda najgore iskustvo imala je supruga Ivana Klasnića. Njoj su prije devet godina provalnici usred noći upali u stan u Hamburgu dok nogometaša nije bilo kod kuće. Patriciju je probudila buka, a u stanu je zatekla dvojicu maskiranih muškaraca. Tražili su da im preda novac, ona im je dala 500 eura i nešto nakita. Nakon toga su je zavezali šalom i izašli kroz prozor.

Duje Klarić/Cropix

Nisu samo nogometaši bili mete lopova. Maji Šuput opelješili su stan dok je bila na putovanju u Meksiku prije dvije godine.

Ušli su kroz prozor te iz stana odnijeli 5000 eura, 40.000 kuna, satove, fotoaparate i nakit. Pjevačica je po povratku u Hrvatsku odmah prijavila krađu, a policija je pronašla počinitelje.

"Osjećam se zaista sretno jer su počinitelji pronađeni i što su završili iza rešetaka. Sretna sam jer mi to daje nekakvu sigurnost za zemlju u kojoj živim. Hrvatska policija je odradila svoj posao besprijekorno. Nisam se nadala da će ih pronaći, nisam se zapravo uopće nadala da će se taj slučaj završiti, a kad ono, našli su ih u rekordnom roku! Kad je riječ o stvarima, vraćene su mi one, nebitne za moj život. Znači, to su mobiteli i laptopi, bez kojih bih zaista mogla i dalje u životu. Jer da su mi trebali, ponijela bih ih na put, a ovako sam ih ostavila doma kao neki 'tehnološki višak'. Sačuvala sam čisto zbog fotografija koje su unutra. Druge vrijedne stvari, poput nakita i satova nisu nađene, a novac, naravno, ne moram ni spominjati. No, to nisam ni očekivala da ću dobiti nazad pa nisam razočarana", rekla je Maja.

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

U stan su prije četiri godine provalili bračnom paru Balaban. Ivi i Bošku provalnici su došli dok su oni bili izvan stana, a ukrali su uglavnom nakit. Mediji su tad pisali kako se radi o nakitu vrijednom čak milijun kuna, no oni to nisu htjeli komentirati.

Poduzetnici Snježani Mehun provalili su u stan na Maksimiru kroz prozor te su joj uzeli nekoliko krznenih bundi, satova i nakit. Vrijednost ukradenih stvari je bila oko 250.000 kuna, a krivac nikad nije pronađen.

Ivan Perišić

Dejan Lovren

Maja Šuput

Iva Balaban

provale

Boško Balaban

pljačke

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter