One su ih odbile

U paralelnom svemiru 'Umbrellu' bi pjevala Britney, a 'Toxic' bi bio Kyliein hit


Ines Madunić
08.07.2017.19:00
U paralelnom svemiru 'Umbrellu' bi pjevala Britney, a 'Toxic' bi bio Kyliein hit
Reuters

sažeto

Ovi su izvođači odbili pjesme koje su proslavile njihove kolege, donijele im nagrade i brdo novca


Ines Madunić
08.07.2017.19:00

Neke su pjesme neodvojive od umjetnika koji su ih interpretirali. Možete li zamisliti da itko drugi pjeva "Baby One More Time" osim Britney Spears? Neke pjesme naprave veliki put kako bi postali hitovi, a ovo su samo neke koje su trebale završiti u drugim rukama.

Britney: Baby One More Time
Odbili su: Backstreet Boys i TLC

Bio je to prvi singl za Britney, tada potpuno nepoznatu 16-godišnju plavušu. Postao je hit odmah u cijelom svijetu i Brit je bila na vrhu te 1999. godine, kad je objavila i istoimeni album. Autor pjesme je Max Martin, Šveđanin koji je pisao za Backstreet Boyse i NSYNC.

Lady GaGa i Beyonce: Telephone
Odbila je: Britney Spears

Još dok nije bila Lady GaGa, Stefani Germanotta napisala je ovu pjesmu za album "Circus" Britney Spears 2008. godine. Ona više nije imala mjesta pa ju je odbila, a GaGa ju je sačuvala za sebe te uspjela dobiti i Beyonce s kojom je snimila spektakularan spot.

Justin Timberlake: Rock Your Body
Odbio je: Michael Jackson

Justin je s Neptuneom napisao pjesmu i ponudio je Jacksonu za njegov deseti album "Invincible". On ju je na kraju odbio, kao i neke druge pjesme, a sve su onda završile na Justinovom prvijencu "Justified".

Pharell Williams: Happy
Odbio je: CeeLoo Green

Pjesmu ljeta 2014. godine Pharell je prvo ponudio CeeLoo Greenu. Njegova izdavačka kuća nije htjela da je on otpjeva jer je navodno radio božićni album. Velika pogreška, jer "Happy" je bila nominirana za Oscar (kao soundtrack za film Despicable Me 2), dobila je Grammy i prodala se u 10 milijuna primjeraka.

Kanye West: Gold Digger
Odbila: Shawnna

Možda bi danas više ljudi znalo za Shawnnu da nije odbila Kanyeovu pjesmu za svoj prvi album. "Gold Digger" originalno je napisana u prvom licu, ali Shawnna je na kraju odbila. Kanye nije htio da refren propadne pa je u suradnji s Jamiejem Foxxom snimio svoju verziju 2005. godine i pjesma je postala hit. Također je osvojila Grammy.

Britney Spears: Toxic
Odbila je: Kylie Minogue

Jedan od Britneyjenih najvećih hitova skoro je postao singl australske džepne Venere. Kylie ju je ipak odbila, a kasnije je rekla da se nije ljutila kad je postao hit te da je "jednostavno prihvatila" da joj je ta pjesma izmakla.

Rihanna: Umbrella
Odbila je: Britney Spears

Tricky Stewart i Kuk Harrell napisali su pjesmu misleći na Britney, ali njezin menadžment ju je odbio. Zatim su je ponudili Taiou Cruzu i Mary J. Blige, no ubacio se Jay Z i na kraju je otišla Rihanni. Bio je to najavni singl njezinog trećeg i dotad najuspješnijeg albuma "Good Girl Gone Bad" s kojim je postala svjetska zvijezda.

Miley Cyrus: We Can't Stop
Odbila je: Rihanna

Pop himna napisana je za Rihannu, no producenti su shvatili da će puno bolje funkcionirati za Miley. Bio je to singl kojim je završila njezina faza Disney princeze i jedan od većih hitova.

Blondie: Call Me
Odbila je: Stevie Nicks

Producent Giorgio Moroder zamolio je Stevie Nicks da mu pomogne s pisanjem nove pjesme, no ona je odbila zbog ugovora koji ju je u tome spriječavao u to vrijeme. Moroder se zatim obratio Debbie Harry, koja je s njim napisala i melodiju i riječi u nekoliko sati, a ostatak je povijest.

music beats

Rihanna

Lady GaGa

Britney Spears

pjesme

kylie minogue

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter