Intervju s Carlom Belovari

'U duhovnosti i odnosu s Bogom pronašla sam mir, on mi daje snagu da oprostim drugima, ali i sebi'


Ines Madunić
09.11.2017.08:30
'U duhovnosti i odnosu s Bogom pronašla sam mir, on mi daje snagu da oprostim drugima, ali i sebi'
Josip Ninković

sažeto

Pjevačica koju znamo iz talent showa objavila je svoj prvi album, "Soul na ranu", na kojem je surađivala s Matijom Dedićem, Nenom Belanom...


Ines Madunić
09.11.2017.08:30

Nakon sedam godina na glazbenoj sceni, mlada pjevačica Carla Belovari objavila je svoj debitantski album. "Soul na ranu" sadrži 14 pjesama, a neke od njih već su nam poznate. Na "Nama najbolji" Neno Belan odsvirao je gitaru, a svi znaju hitove "Otići na vrijeme", "Bilo bi lako" i "Novi dan". Singl "Melodija" najavljuje album, a na njemu je Carla surađivala s Matijom Dedićem, dok je na pjesmi "Inspiracija" ugostila jednog od najboljih muških vokala, Marija Huljeva &Protokool.

Carla, koju smo prvi put vidjeli i čuli u talent showu "Hrvatska traži zvijezdu", kaže da je od malih nogu zaljubljena u glazbu

"Otkad za sebe znam, volim pjevati i svirati. Moj prvi nastup bio je u bakinu vrtu, imala sam šest godina i pjevala sam sa sestričnama Anom i Ninom uz kazetofon. Bili su to pomno razrađeni performansi koji se i danas pamte. Cijeli sam se život školovala u glazbenom području i mogu slobodno reći da mi je glazba životni poziv što ponekad i nije lako", rekla je Carla. Album je nastajao sedam godina, a pjevačica kaže da nije bilo lako.

"Bio je to trnovit put, ali i istinski oslobađajuć proces koji mi je pomogao da upoznam sebe i druge ljude. Svaka je pjesma individualna pa je tako i nastajala", kaže Carla, kojoj je najdraža pjesma "Bilo bi lako". Za nju kaže da je njezin "osobni gospel". Sama ju je napisala, aranžirala, producirala, svirala, pjevala... Talentirana Carla kaže da je u posljednjih nekoliko godina vjera postala sve veći dio njezinog života.

"Smatram da je duhovnost jako osobna stvar, a ja svoja uvjerenja pokušavam živjeti na najbolji mogući način u svakodnevnom životu. Jednostavno je – što ne želiš da se tebi čini, to ne čini nikome drugome. To je Isus rekao, u Njega se uzdam. Ponekad svi griješimo, ali ključno je da svakog dana iznova odlučim hodati putem istine. Osobni odnos s Bogom, što je za mene vjera, svakodnevno me obnavlja, čisti, korigira, tješi, daje mi mir i sabranost. U najtežim i najmračnijim trenucima shvatila sam da je najbitnije opraštati drugima, a i sebi kako bi čovjek postao i ostao zdrav, a snagu za to osobno sam pronašla u riječima Isusa Krista", otkriva nam Carla. Važna je u njezinom životu i ljubav, za koju kaže da pokreće svijet, ali o svom privatnom životu ne želi previše otkrivati.

"Bez nje smo ništa. Ljubav je strpljiva, dobrostiva, nije ljubomorna, ne hvalisa se, nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne misli zlo... ljubav se ne raduje nepravdi, nego se raduje istini – ljubav podnosi sve i svemu se nada. To je za mene ljubav! I sretna sam što sam takvu našla i što ju čuvam u srcu", kaže.

glazba

intervju

music beats

album

Carla Belovari

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter