Omiljeni turski par

Turbulentan početak ljubavi uz prevaru i razvod, problemi zbog ljubomore i konačno žrtvovanje karijera kako bi njihova ljubav uspjela


Ines Madunić
04.08.2019.19:30
Turbulentan početak ljubavi uz prevaru i razvod, problemi zbog ljubomore i konačno žrtvovanje karijera kako bi njihova ljubav uspjela
Profimedia

sažeto

Bergüzar i Halit bili su nam prvi turski tv par u koji smo se zaljubili, a njihova stvarna priča još je zanimljivija


Ines Madunić
04.08.2019.19:30

Prije njih znali smo samo za američke i meksičke sapunice, no "1001 noć" napravila je prekretnicu na našoj televiziji. Kad su se pojavili Šeherezada i Onur, hrvatska je publika poludjela za Turcima, a ta ljubav traje i danas. Meksičke su sapunice totalno out, turske gledamo već godinama.

A još je zanimljivija bila priča glavnih glumaca u prvoj turskoj sapunici. Bergüzar Korel kao Šeherezada i Halit Ergenç kao Onur ubrzo su postali najveće zvijezde u Hrvatskoj, a njihova stvarna ljubavna priča bila je napetija od one na ekranu.

Mišo Lišanin/CROPIX

Iako kolege, nisu se dotad poznavali, ali čim su počeli zajedno raditi bilo je jasno da postoje iskre. Tada 23-godišnja Bergüzar bila je u vezi, a 12 godina stariji Halit u braku s glumicom Gizem Soysaldi.

Prepreke su postojale, ali su sve pale, i to navodno na poslovnom putovanju u Pariz 2008. godine.

Po povratku u Istanbul Bergüzar je ostavila dečka, a Halit je rekao Gizem kako želi razvod. Međutim, ona ga je obavijestila da je trudna, a kako je shvatila da on ne želi imati veze s njom, Gizem je pobacila.

Bergüzar i Halit vjenčali su se već iduće godine. Danas imaju osmogodišnjeg sina Alija, a nedavno je objavljeno kako je Bergüzar ponovno trudna. Već je prije govorila kako bi htjela roditi djevojčicu.

 
 
 
View this post on Instagram

#070809

A post shared by Berguzar Korel (@berguzarkorel) on Aug 7, 2015 at 7:36am PDT

No, nije sve išlo glatko u njihovom braku.

Oboje su gradili karijere, a uz glumački posao i njihovu povijest, bilo je jasno da u odnosu mora postojati veliko povjerenje.

Halit je ponovno osvojio cijeli svijet kao Sulejman Veličanstveni u istoimenoj seriji koju smo i u Hrvatskoj obožavali. Zbog njegove partnerice Meryem Uzerli, mlade Njemice s kojom je imao puno ljubavnih scena, Halit je navodno imao problema u braku. Turski su mediji pisali kako je Bergüzar jako ljubomorna te je njihov odnos bio ugrožen.

"Naravno da to nije točno. Dvije godine prije nego što će početi 'Sulejman Veličanstveni' dala sam intervju za jedan grčki TV kanal, oni su to izmiksali s ovim TV showom, pa su tako te vijesti proizvedene i plasirane u javnost. Inače, ja nikada nisam imala nikakav problem s Meryem ili bilo kojom drugom Halitovom partnericom", rekla je kasnije glumica.

No, Halit je u drugom intervjuu priznao kako su problemi postojali, da je ona bila ljubomorna, ali i da je to normalno u njihovom poslu. Izjavio je tada i da su na njezinu inicijativu išli bračnom terapeutu.

Mišo Lišanin/CROPIX

Navodno je i on imao problem s njezinim partnerom Kenanom İmirzalıoğlu, inače glumcem kojeg znamo kao Ezela iz istoimene serije, s kojim je glumila u jednoj seriji.

Nakon toga oboje su odlučili uzeti pauzu od karijera i posvetiti se svom braku. Neko vrijeme nisu se pojavljivali u javnosti, a čini se kako je sve to uspjelo. Nakon nekoliko godina ponovno su se pojavili u "Ranjenoj ljubavi", seriji koja se prikazivala i na našim televizijama, gdje ponovno glume par.

U Turskoj su ogromne zvijezde i novinari ih prate u stopu. Posebno su digli prašinu kad su 2013. godine išli na prosvjede protiv Erdoganove vlasti.

U rijetkim intervjuima bili su prilično otvoreni o svom svakodnevnom životu.

"Navečer zajedno gledamo TV, zajedno večeramo, to su nam važni rituali. Otvorili smo mali kafić u Cihangiru, u kojem provodimo vikende. Počela sam crtati i pohađati satove tanga. Također volim i fotografiju. Želim živjeti kao svaka druga normalna osoba, naprimjer, želim ići u svoj omiljeni shopping centar, otići na večeru ili u knjižaru, vikendom izlazimo i ljudi koji nas sreću su se navikli na nas i oni ignoriraju našu slavu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Berguzar Korel (@berguzarkorel) on Jun 29, 2019 at 5:27am PDT

Želim vjerovati da mogu imati normalan život i takav život i živim. Naravno, ima i teških trenutaka, ali ovo je posao koji smo i suprug i ja svjesno izabrali. Kada skinem svoj kostim, ja sam osoba kao i svaka druga, koja nije u ovom poslu. Jer konstantno živjeti kao slavna osoba je stresno i otuđuje vas od realnosti", izjavila je Bergüzar, koja je nedavno šokirala sve drastičnom promjenom frizure. Naime, skratila je svoju dugu crnu kosu, no svi se slažu kako joj sjajno stoji.

ljubavni par

turska sapunica

Berguzar Korel

Halit Ergenc

Šeherezada

1001 noć

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter