stvarno volimo cajke

Turbo folk zvijezde pune dvorane i u Hrvatskoj: Brenu nisu spriječili ni prosvjedi, a Rajović je popunio čak dvije Arene!


Ines Madunić
02.12.2018.21:00
Turbo folk zvijezde pune dvorane i u Hrvatskoj: Brenu nisu spriječili ni prosvjedi, a Rajović je popunio čak dvije Arene!
Ranko Šuvar/Cropix

sažeto

Da je turbo folk popularan u Hrvatskoj ne treba ni govoriti, a ovo su omiljeni izvođači hrvatskih fanova


Ines Madunić
02.12.2018.21:00

Možete se praviti da u životu niste čuli tko je Saša Matić – ako niste upućeni u turbo folk subkulturu vjerojatno ni niste – ali, da ne ulazimo u detalje, čovjek je to koji je rasprodao zagrebačku Arenu pa će, zbog velikog interesa, imati još jedan koncert u istom prostoru.

Sjećate li se kad je Nives Celzijus nastupala u Lisinskom pa su se veliki moralisti digli na zadnje noge jer je starleta oskvrnula ''hram kulture''? A sjećate li se da je netko prosvjedovao kad je taj isti Lisinski napunio -  i to veliku dvoranu, a ne malu kao Nives – upravo Saša Matić? Naravno da ne jer zbog toga nitko nije pisao zgrožene eseje.

Nijedan mladi klasični glazbenik nije bio konsterniran, a bome nijedna braniteljska udruga nije se sjetila tražiti upravu Lisinskog da koncert otkaže, kao što su tražili karlovački branitelji za Bajagu.

Matić je bez problema napunio 1800 mjesta u Lisinskom prije dvije godine, a ni Arena, najveća dvorana u Hrvatskoj s 20.000 mjesta, nije mu predstavljala problem.  

I nije on jedina turbo folk zvijezda kojoj je to uspjelo. Na njegovom koncertu poseban gost bit će Aca Lukas, pjevač koji je tu istu Arenu napunio prošle godine. Kao i većina kolega, nije mu to bio prvi nastup u Zagrebu, folkeri često nastupaju po zagrebačkim klubovima, kao i u klubovima u drugim gradovima.

 
 
 
View this post on Instagram

Ona je... #Istakaoja 🤷‍♂️😉 #AcaLukas #AleksandarVuksanovic #AcaLukasOfficial #FolkHouseBand @folk_house_band

A post shared by ACA LUKAS (@aleksandar_vuksanovic_official) on Aug 19, 2018 at 3:50am PDT

Za svoj je koncert u Areni rekao da mu je ''najveći izazov dosad'', a kasnije je izjavio da je ''sretan što ga je Zagreb tako prihvatio''. Lukas je godinu dana prije trebao nastupati na Rujanfestu, no taj je koncert otkazan jer su se pojavile peticije protiv njega.   No, ispunit Arenu ni njemu nije bio problem.

Baš kao ni Lepoj Breni, kojoj je to uspjelo još 2009. Doduše, ne bez prosvjeda. Pred Arenom je bilo 200-injak prosvjednika, no u Areni je više od 15.000 ljudi pjevalo njezine hitove.

 
 
 
View this post on Instagram

15. dec Skoplje ❤️❤️🍷🎈Arena Boris Trajkovski#srecnazena #udjislobodno #pazikomezavidis #bolisineprolazis ❤️👍💋

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on Nov 25, 2018 at 7:45am PST

''Ne mogu sakriti radost što sam opet ovdje s vama! Hvala što ste ostali uz mene sve ove godine. Dosad nam je himna bila 'Hajde da se volimo’, a nova neka bude 'Slobodno uđi''', rekla je Brena, zadovoljna što zagrebačka publika nije zaboravila njezine pjesme. Tijekom koncerta se i rasplakala.

Crnogorska zvijezda Boban Rajović u Hrvatskoj je jako popularan i često nastupa, a kaže kako ga zbog toga prijatelji zezaju i zovu Franjo. Pjevač je u sklopu velike balkanske turneje prije dvije godine napunio prvu splitsku, a zatim i zagrebačku Arenu.

''Ovo je najsretnija večer u mom životu. Zagrepčanke i Zagrepčani; te tisuće i tisuće mladih ljudi, vidjeli ste sami, generacija moje djece, pokazali su večeras kako svi zajedno možemo biti ujedinjeni u glazbi i pozitivnoj energiji te stvoriti ovako vatrenu atmosferu. Hvala Zagrebe, ispunili ste mi srce najljepšim osjećajima'', rekao je o nakon nastupa Rajović.

Neda Ukraden u Lisinskom je nastupila ove godine i rasprodala dvoranu, a solo koncert u Areni još čeka. Prošle godine bila je gošća na nastupu Ivana Zaka.

''Za Zagreb sam posebno vezana, jer to je grad u kojem sam snimila najveće hitove, ostvarila suradnju sa najvećim autorima ovih prostora, ali i postigla najveće tiraže u diskografiji'', rekla je uoči nastupa u Lisinskom.

Lepa Brena

koncerti

Neda Ukraden

turbo folk

folk zvijezda

Saša Matić

Aca Lukas

Boban Rajović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter