Treninge zamijenila luksuzom

Tuđmanova miljenica postala je u nježnoj dobi zahvaljujući svojim uspjesima. Voljela je Davora Šukera i zgodnog poduzetnika te bila prava kraljica tabloida!


100posto
12.08.2019.17:00
Tuđmanova miljenica postala je u nježnoj dobi zahvaljujući svojim uspjesima. Voljela je Davora Šukera i zgodnog poduzetnika te bila prava kraljica tabloida!
Foto: Arhiva, Ranko Šuvar/CROPIX

sažeto

Slavljenica Iva Majoli prošla je turbulentan životni period tijekom kojeg je bila miljenica prvog hrvatskog predsjednika, ali i tabloida koji prema njoj zaista nisu imali milosti


100posto
12.08.2019.17:00

Ronald Garros osvojila je u dobi od 20 godina, a postao je to i ostao njezin najveći osvojeni turnir u karijeri. Tenisku karijeru Iva Majoli počela je s 14 godina, a igrala je sve do 2004. godine. Bijelom sportu posvetila je najljepše godine života, a zauzvrat je ostala zapamćena u povijesti hrvatskog sporta. Ova teniska zvijezda slavi danas 42 godine, a tijekom njih prošla je zaista turbulentan životni put.

Majoli se tenisom počela baviti u djetinjstvu, osnovnu školu završila je u Zagrebu, a istovremeno pohađajući i američku tenisku akademiju Nicka Bollettierija. Ni razvod roditelja krajem devedesetih nije omeo Ivu na njezinom sportskom putu, kročila je svjetskim terenima uz njihovu podršku, uživala je ugled i kod pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, koji je taj sport obožavao. Od predsjedničke miljenice, Majoli će u godinama nakon aktivne sportske karijere postati miljenica tabloida.

Foto: CROPIX

Treninge zamijenila luksuznim provodima

Temperamentna horoskopska lavica dane treninga i turnira ubrzo je zamijenila izlascima, provodima i luksuznim ljetovanjima. Nadoknađivala je sve ono što tijekom napornih treninga nije mogla upražnjavati. Putovanja i ulaganje novca u privatne poslove postali su njezine osnovne aktivnosti. Ostali su zabilježeni jet-setterski restorani koje je Majoli posjedovala, no tabloidi nisu ništa toliko sladostrasno pratili koliko njezinu ljubav i rastanak od Stipe Marića. Privatni život Ive Majoli oduvijek je zanimljiv medijima, a zabilježena je ostala i njezina ljubav s Davorom Šukerom.

Tri godine mlađi šarmer ušao je s Ivom u ljubavnu vezu tijekom ljeta 2003. godine, a mediji su pratili mladi i zaljubljeni par na njihovim provodima luksuznim jahtama i zabavama. Tijekom 2006. godine Iva se u visokoj trudnoći udala za Marića na raskošnoj svadbi za koju je navodno izdvojena iznimno visoka svota novca od oko 250 tisuća eura. Bio je to ujedno i prvi skandal para, jer se nakon svadbe pojavila informacija da par duguje organizatorima svadbe.

Biljana Gaurina/Cropix

Propale investicije i dramatičan kraj braka

Mediji su pratili i poslovni pad para, dva restorana u razmaku od par godina propala su, a s gomilanjem dugova, počele su se događati i sve češće bračne razmirice para. Na Valentinovo 2012. godine Stipe je podnio zahtjev za razvod braka, a uslijedila su i javna prepucavanja para. U teškom i turbulentnom periodu par se ipak uspio oko svega dogovoriti i razvesti. Nakon toga Marić se povukao iz javnosti, a Majoli krenula dalje. Prešutno su se, izgleda, dogovorili da o svom odnosu više neće pričati.

Poslovno Majoli stalno pokazuje inicijativu i volju, no nikako da joj se posreći, jedva je prije par godina spasila imovinu, prijetila joj je čak i ovrha nad stanom na Trgu bana Josipa Jelačića, a tada joj je u obranu stao i Živi zid te Ivan Pernar. Uspjela se imovina spasiti, a Iva još jedan loš period ostaviti iza sebe. Sportski duh nikada je nije napustio. Dugo je tražila i pravu ljubavnu sreću, no ovog puta je, čini se, nešto naučila iz prošlih grešaka pa o tom dijelu svog života više ne govori javno.

Cropix/arhiva

Danas ljubavni život krije od javnosti, no ne skriva da je privatno sretna i ispunjena

U intervjuu koji je za 100posto dala krajem 2018. godine, Majoli je otkrila da bi jednog dana ponovno mogla zaploviti i bračnim vodama. 'Sve je po starom, sve je super. Držim taj dio za sebe, zadovoljna sam, sretna! Mislim da s godinama neke stvari naučiš držati za sebe - pa tako i ja. Novi brak jednog dana? Pa zašto ne', otkrila nam je tada trofejna tenisačica. Otkrila nam je tada da želi i koliko god može pomoći razvoju domaćeg spota, poglavito tenisa, skupog sporta kojeg toliko voli.

Ljubav je prenijela i na svoju nasljednicu. Njezina djevojčica jako puno trenira tenis, a Majoli je u tom smislu puna podrške. 'Odlična je u tenisu, mislim da treba vremena za sve, mlada je još, ali talenta ima, volje za radom ima i stvarno nikada ne govori da neće ili ne može', rekla nam je Iva. Hoće li uskoro ponoviti uspjehe svoje majke, ostaje još malo pričekati.

Iva Majoli

stipe marić

newsletter

Prijavite se na Newsletter