Nevjerojatan život Paula McCartneya

Trojac s prostitutkama, grupno masturbiranje s ostatkom Beatlesa na Brigitte Bardot i hrpa droge


Ines Madunić
12.09.2018.21:00
Trojac s prostitutkama, grupno masturbiranje s ostatkom Beatlesa na Brigitte Bardot i hrpa droge
Getty Images

sažeto

Glazbenik je u intervjuu za GQ otkrio dosad nepoznate detalje iz života s Beatlesima


Ines Madunić
12.09.2018.21:00

Sir Paul McCartney (76) nedavno je objavio novi, 18. album koji promovira turnejom po Europi, a povodom toga dao je veliki intervju za američki GQ. U njemu je otkrio puno dosad nepoznatih detalja o svom životu s Beatlesima i kasnijim glazbenim i drugim avanturama, kao što je suradnja s Kanye Westom.

Tako kaže da se ne sjeća da je John Lennon stvarno došao na posljednji sastanak Beatlesa i rekao da je Isus, ali da je "bio tip koji bi to mogao napraviti", kao i da ga je odgovorio od toga da oboje izbuše rupe u lubanji - odnosno trepanaciju, drevni zahvat koji se koristio za liječenje raznih bolesti kao što su psihički poremećaji, glavobolje...

McCartney se prisjetio kako su, prije nego što su postali slavni, imali seanse grupnog masturbiranja.

"Bili smo u Johnovoj kući i umjesto da se napijemo i tulumarimo, samo smo sjedili u mraku. Netko je počeo masturbirati i onda smo krenuli svi. S vremena na vrijeme netko bi samo rekao neko ime, npr: 'Brigitte Bardot!' i svi bismo samo nastavili. Naravno, John je u jednom trenutku rekao: 'Winston Churchill!' i svi bismo se smijali. Nismo to radili često, samo nekoliko puta", ispričao je McCartney. Što se tiče orgija, tvrdi da to nije bila njegova česta praksa.

"Bilo je groupie djevojaka, ali orgije nisu baš moja stvar. Jednom smo bili u Vegasu i tip iz organizacije nas je pitao želimo li prostitutke, naravno da smo pristali. Ja sam tražio dvije. Bilo je to predivno iskustvo, ali to je najbliže što sam došao do orgije. Ne znam što su radili dečki u svojim sobama. Mislim da je John više bio za takve stvari. Primjerice, ženi bi se svidio i otišli bi kod nje doma, a onda bi suprug gledao. To se smatralo perverznim u to vrijeme", kaže McCartney.

Sjetio se i kako su se na prvim turnejama, prije svjetske slave, svi zbližili jer su provodili puno vremena zajedno.

"Ako bi bilo hladno u kombiju na turnejama, jednostavno bismo se 'posložili' u sendvič jer je to bio jedini način da se zagrijemo. Zbog takvih smo stvari postali jako dobri i bliski prijatelji i mogli smo savršeno funkcionirati. Sjećam se da smo bili smješteni u dva kreveta, i mislim da je George doveo djevojku tamo. Svi smo šutjeli, osjetili smo samo neke pokrete i znali smo da George upravo gubi svoju nevinost. Nakon toga smo svi slavili", kaže glazbenik, dodajući da ima toliko anegdota da se često pita je li se sve to stvarno dogodilo.

"Ponekad si mislim: 'Jesam li upoznao Elvisa?', i znam da jesam. Ali, neke su priče toliko nevjerojatne da razmišljaš je li moguće da je to istina", kaže.

Droge je također bilo koliko god su je htjeli, iako McCartney nije bio tip koji bi se "navukao" na nešto. Svejedno, kad je jednom prilikom uzeo LSD, misli da je vidio boga.

McCartney je ispričao i kako se Kanye West ponudio da mu producira album.

"Pitao me želim li da napišemo pjesmu zajedno i pristao sam. Očekivao sam da ćemo sjesti u studio i napisati pjesmu na tradicionalan način, ali samo smo sjedili tamo, razmjenjivali ideje, a sve što smo odsvirali ili otpjevali se snimalo. Nekoliko mjeseci je prošlo i ništa mi nisu javili pa sam mislio da ništa neće biti od toga, ali onda su izašle pjesme 'Only One' i 'Four Five Seconds'. Nije mi bilo jasno što sam uopće napravio za tu pjesmu, ali kasnije sam shvatio da su ubrzali i povisili moju gitaru i back vokale", ispričao je McCartney.

John Lennon

Beatles

Paul McCartney

George Harrison

Ringo Starr

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter