Evolucija Toma Cruisea

Tri braka, troje djece, tri desetljeća karijere, a fizički se gotovo nije promijenio


Dolores Drvodelić
18.03.2017.20:50
Tri braka, troje djece, tri desetljeća karijere, a fizički se gotovo nije promijenio
Getty Images

sažeto

Tom Cruise svoj zvjezdani status opravdava iz desetljeća u desetljeće, a tri puta je nominiran i za prestižnu nagradu Oscar


Dolores Drvodelić
18.03.2017.20:50

Glumac s holivudske A-liste, 54-godišnji Tom Cruise, svoju je karijeru započeo još ranih 80-ih godina, a redovito se i dalje vrti po listama najplaćenijih glumaca. Tom iza sebe ima tri braka i troje djece, Isabellu (24) i Connora (22), posvojenu djecu iz braka s Nicole Kidman i Suri (10), jedino biološko dijete s Katie Holmes.

Premda je njegova karijera posljednjih godina obilježena akcijskim i futurističkim filmovima, Cruise je odradio nekoliko vrlo ozbiljnih uloga, pa je tako triput bio nominiran i za prestižnu nagradu Oscar. Prvu nominaciju donijela mu je uloga u filmu "Rođen 4. srpnja" iz 1989. godine, kojeg je režirao Oliver Stone.

Profimedia

Druga nominacija za Oscara uslijedila je vrlo brzo. Dramska komedija Jerry Maguire o istoimenom sportskom agentu koji sam hvata uzde svoje karijere i sve svoje nade polaže u jedinog klijenta kojeg ima, Roda Tidwella. Cameron Crowe režirao je film, a osim Toma, za sporednu je ulogu u filmu bio nominiran i Cuba Gooding Jr.

Za sporednu ulogu i filmu Paula Thomasa Andersona, Magnolija, bio je nominiran 1999. godine. Njegova je karijera krenula uzvodno nakon uloge u filmu Dani groma, tijekom čijeg snimanja je upoznao i svoju drugu suprugu, Nicole Kidman. S njom je snimio ukupno tri filma, a osim spomenutog, to su Daleki horizonti i Oči širom zatvorene.

Getty Images

Jedna od najzanimljivijih uloga koje je ikad odglumio bila je ona vampira Lestata u filmu Intervju s vampirom. U filmu, osim Cruisea glumio je i Brad Pitt, a navodno je Pitt jednom ispričao da mu je snimanje tog filma bilo grozno iskustvo. Rekao je da je mrzio te neudobne kostime, leće u boji, ali i biti potrčko Tomu Cruiseu, i na setu i van njega.

Profimedia

Uloga u filmu Nemoguća misija donijela mu je ono zbog čega nikad nije prestao snimati takve filmove - golemo bogatstvo. Tom je bio i jedan od producenata filma, a umjesto dogovorene plaće za film, on se odlučio na riskantan potez. Dogovorio se s kućom za udio u zaradi, koji je, na njegovu sreću, ispao itekako pozamašan. Film je zaradio više od 180 milijuna dolara, a prema ugovoru koji je sklopio Cruise je zaradio 70 milijuna. Iste je iznose zaradio i s dva nastavka Nemoguće misije.

Getty Images

Ovo ljeto Tom Cruise napunit će 55 godina i sudeći po njegovim ulogama u 21. stoljeću, čini se kako mu je draže glumiti u onim filmovima koji donose zaradu. A sudeći po njegovom, gotovo, nepromjenjivom izgledu, ne čini se da žali zbog svojih odluka.

Tom Cruise

djeca

novac

karijera

filmovi

Tom Cruise

Nicole Kidman

zarada

Katie Holmes

brakovi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter