Voljela je 'Crnog Džeka' i iza sebe ostavila talentiranu kćer

Tragična smrt velike glumice rastužila je sve. Marina je naglo oboljela, a potom otišla u svega par mjeseci


100posto
07.06.2019.14:00
Tragična smrt velike glumice rastužila je sve. Marina je naglo oboljela, a potom otišla u svega par mjeseci
Foto: Arhiva

sažeto

Marina Nemet bila je velika i obožavana hrvatska glumica. Preminula je u dobi od svega 50 godina, nakon kratke i teške bolesti


100posto
07.06.2019.14:00

Do zadnjeg časa glumci zagrebačkog kazališta Gavella radili su da bi pomogli prijateljici i kolegici Marini Nemet, nadajući se da će ona ozdraviti. Na neradnu nedjelju odigrali su 'Tartuffe' tog prosinca 2010., a sve kako bi novac od prodaje ulaznica darovali prijateljici i kolegici koja se u tim trenucima borila protiv opake bolesti. Iako tada krhka i umorna od borbe, i sama je predstavu gledala, želeći se zahvaliti dugogodišnjim prijateljima i kolegama na pomoći. Trudila se držati osmijeh na licu.

U svijetu filma od desete godine života

Velika hrvatska glumica Marina Nemet rođena je prije točno 59. godina. Njezini kolege za nju su imali samo riječi hvale, zvali su se dobrim duhom kazališta. Nemet je rođena 1960. u Novoj Gradiški i bila je stalna članica kazališta Gavella od 1991. godine. U svijet filma ušla je kao djevojčica - 'Družbu Pere Kvržice' snimila je kao desetogodišnjakinja, bila je to njezina prva veća uloga. Igrala je u nizu velikih domaćih filmova, imala je i sjajnih televizijskih uloga, a njezinu kazališnu karijeru nepotrebno je i nabrajati. Obožavana od strane publike i kolega, svojim je tužnim odlaskom Marina ostavila trajni gubitak na domaćoj glumačkoj sceni.

Ljubav života sa 'Crnim Džekom' donijela joj je predivnu kćer

Privatno, ljubav Marinina života bio je Slavko Brankov, njen glumački kolega. Par je bio godinama u braku, a nakon razvoda ostali su prijatelji. Preminuo je četiri godine prije Marine, uslijed raka pluća. Da boluje od opake bolesti, Marina je saznala svega nekoliko mjeseci prije smrti. Jake glavobolje praćene bljeskovima bile su znak da nešto nije u redu. Ubrzo joj je dijagnosticiran karcinom te je hitno operirana.

Najveća podrška i motiv u borbi za zdravlje bila joj je kćer Tena. Tada tek srednjoškolka, Tena se sa situacijom nosila puno zrelije nego što je to itko mogao očekivati. Danas je ta mlada djevojka poznata hrvatska glumica, jedna od onih s najvećom perspektivom u tom poslu.

Slavko Brankov

marina nemet

tena nemet brankov

newsletter

Prijavite se na Newsletter