Napustili su sve na vrhuncu slave

Tragedije, teške situacije i veo misterija! Jedna od najseksi Hrvatica sve je napustila nakon privatnih problema, a druga otišla gubitka: 'Tragičan splet okolnosti utjecao je na moj privatni život'


100posto
09.09.2019.16:00
Tragedije, teške situacije i veo misterija! Jedna od najseksi Hrvatica sve je napustila nakon privatnih problema, a druga otišla gubitka: 'Tragičan splet okolnosti utjecao je na moj privatni život'
Foto: Kristina Fazinic, Ranko Šuvar/CROPIX

sažeto

Mnoge zvijezde u posljednje vrijeme povlače se iz javnog života, a sve zbog zasnivanja obitelji i pronalaska psihičkog mira


100posto
09.09.2019.16:00

"Odlučila sam se umiroviti i imati obitelj. Znam da ste sretni, svojim fanovima želim da repaju moje pjesme, radite to sve do moje smrti", napisala je Nicki Minaj proteklog tjedna u objavi na svom Twitteru. Šokirala je njome mnoge svoje obožavatelje, u nevjerici su zbog činjenice da se u naponu karijere i svjetske slave pjevačica povlači. S druge strane, nije ni to sve. Isto je učinio Ed Sheeran. Povlačenje u mirovinu mladi je glazbenik najavio sa svega 28 godina. Postigao je nevjerojatan uspjeh u par godina, zaradio silne novce, a sada se želi posvetiti zasnivanju obitelji.

Nakon što je odradio posljednju turneju, Ed se oprostio i odlučio objasniti zašto se povlači. 'Zasnivam život s Cherry. Ne mogu sljedećih 20 godina biti na cesti, djeca bi mogla promijeniti stvari i ne bi mi smetalo da se žrtvujem zbog njih', rekao je Ed koji će mnogim obožavateljima nedostajati. Nije ni Ed jedini. Poznato je da Adele nakon svakog albuma uzima nekoliko godina pauze od glazbe i koncerata. Iako su ove mlade zvijezde karijeru odlučile zapostaviti kako bi mogli zasnovati obitelj i istoj se u narednim godinama posvetiti, javni život Hrvatske pun je primjera u kojima su se ljudi povlačili sa scene iz puno važnijih razloga.

Ivana sve napustila sa 16 godina

Donekle sličan onima kakve imaju zvijezde svjetskog glasa, imala je i dance ikona Ivana Brkić. Karijeru je počela graditi sa svega 12 godina, a onda se povukla sa scene kada joj je bilo svega 16 godina. Jedan od razloga je i njezina pripadnost Jehovinim svjedocima, imala je potrebu posvetiti se više toj zajednici. Dugo je živio misterij o Ivani, a onda je otkriveno da se udala i posvetila obiteljskom životu. U Ljubljani se udala za glazbenika Emira, svadbu su održali u dvorcu u Mokricama pred malobrojnim uzvanicima. Svojedobno se pojavila tek u 'Glazbenom showu Dalibora Petka', za kojeg je prekinula višegodišnju šutnju. 'Nekad me uhvati nostalgija, a osobito mi je prva godina bez pjevanja bila čudna. Ipak, donijela sam pravu odluku jer ih nikad ne donosim ako u njih nisam sto posto sigurna. Bila su to lijepa vremena. Uvijek sam bila zvrk i htjela sam biti pjevačica. U sedam godina, koliko sam bila na sceni, moja karijera nije imala nijedan ružan dan. Ipak, odlučila sam više ne biti javna osoba', rekla je tada Ivana.

CROPIX

Tajči: 'Prestala sam živjeti u strahu'

Puno je konkretnije razloge za napuštanje slave i Hrvatske imala najveća tadašnja zvijezda - Tatjana Matejaš Tajči. U toj mladosti i sveopćem ludilu, Tajči se prisjetila za 100posto dana kada je stigla u Ameriku, pobjegavši od prevelike količine slave - obožavali su je fanatično. Preplavio ju je, kaže, u Americi osjećaj slobode. 'Pasalo mi je da me nitko ne prepoznaje na ulici i da ne moram stalno biti pod šminkom i pod povećalom. Pasalo mi je i to da sam u Americi sama donosila odluke i dokazala sebi da sam sposobna za život i rad. Prestala sam živjeti u strahu da moram biti 'poslušna' kako ne bi 'sve izgubila', prisjeća se Tatjana. Dugo se pričao i nagađalo zašto je otišla od karijere koju je dotad izgradila, zašto je tako nagli rez napravila. Kaže nam da je prekretnica bila lutkica Tajči, koju je tada tvornica u Labinu izradila, i koja je bila jako popularna među njezinim obožavateljima. 'Lutkica je lijepa i uvijek nasmijana. Lutkica je tiha i nema svoj glas. Netko drugi upravlja njenim pokretima, nogama, rukama, svlači i oblači odjeću na njeno tijelo. Kad sam se vidjela u toj lutkici, znala sam da moram napraviti promjenu. Imala sam puno neiscijeljenih emotivnih boli koje su me iznutra tiskale i uzrokovale mi osjećaje srama, krivice, nesigurnosti i manje vrijednosti. Bila sam svjesna da ću ili puknuti, ili utjehu potražiti u alkoholu i drogi. Odlučila sam da se odmaknem od svega da bi 'resetirala' svoj sistem. Veliku snagu mi je davala pomisao na obožavatelje - djevojčice koje su željele 'kad odrastu biti Tajči'. Nisam im htjela dati primjer žene lutkice', objasnila nam je u intervjuu Tatjana.

CROPIX

Grakalić: 'Tragičan splet okolnosti'

Vlatka Grakalić, nekadašnja velika zvijezda i pjevačica grupe 'Srebrna krila' otišla je iz Hrvatske, a slavu je napustila uslijed velike tuge i traume. 'Svoj odlazak bih radije opisala kao egzistencijalnu potrebu, na kraju i emocionalnu, nego želju. Dogodio se vrlo nesretan, da ne kažem - tragičan splet okolnosti koji su utjecali na moj privatni život i na moju dotadašnju karijeru. Muca više nije bilo. 'Krila' više nisu postojala. Ja se baš nisam snašla u novonastaloj situaciji i nakon godinu dana tapkanja na mjestu prihvatila sam pjevački angažman na Mallorci. Obitelj i prijatelji to su razumjeli i podržali', rekla je Grakalić za 100posto. Priznala nam je da joj je Mucov odlazak iznimno teško pao te je svoj odlazak s estrade i iz Hrvatske vidjela kao veliku potrebu.

Foto: Privatni album

Petka Coner sudbinski završila u Africi

Voditeljica Petka Coner svojedobno je napustila HRT i Hrvatsku te se preselila u Keniju. Karijeru koja je bila sjajna, zamijenila je drugačijim životom i čini se da je pronašla pravu sreću. Kenija je postala njezina najveća ljubav, iako se s njom upoznala u najbolnijim životnim trenucima. Bila je 2002. godina, a ona je u prometnoj nesreći izgubila voljenu osobu. Cijeli svijet joj se srušio. Stala je i njezina emisija 'Do zvijezda zajedno', nije bila sposobna ni za što, željela je nestati. Odgovor joj je ubrzo sam sudbinski stigao, Petra je u šetnji Zagrebom u izlogu turističke agencije ugledala ponudu za putovanje u Keniju. Shvatila je, ispričala je svojedobno za Gloriju, da je to dovoljno daleko od svega što je znala. I zaljubila se u tu zemlju, način života, stav prema svim nedaćama koje ih pogađaju, s kojima se kao narod svakodnevno nose. Dugo je balansirala u životu na relaciji Kenija - Hrvatska, a onda je prelomila i 2014. godine službeno postala stanovnica Diani Beacha.

Foto: Oleg Moskaljov/CROPIX

Šalković nestao jer je sam sebi postao dosadan: 'Gore od toga ne može'

Hrvoje Šalković također je naprasno povukao iz javnog života, jednostavno mu je cijela priča dosadila i postao je, kako je rekao za 100posto, dosadan sam sebi. 'Dojadila mi je čitava ta priča javnog života, postao sam dosadan sam sebi, gore od toga valjda ne može. U međuvremenu sam otvorio restoran i sportski bar, a za koji dan otvaram i uljepšanu i ušminkanu terasu Arheološkog muzeja. Bez nepotrebne zadrške, tvrdim da je to najljepša terasa u gradu', rekao nam je kada je pričao o svom novom poslovnom pothvatu. 'Niti najmanje, preporodio sam se otkad sam se maknuo od svega. Niti gdje izlazim, niti hodam po ikakvim događanjima, niti sam na ikakvim javnim društvenim mrežama. Bavim se svojim restoranom, družim se sa svojim sinom i gledam svoja posla', dodao je kada smo ga pitali nedostaje li mu dijelom taj život u javnosti.

Promo

Tanja Tomić otišla nakon privatnih problema

Iz javnosti se vremenom potpuno povukla Tanja Tomić, nekadašnja zvijezda RTL-a i jedna od najseksipilnijih Hrvatica. Nekada je bila jedna od većih voditeljskih zvijezda, a onda se povukla iz javnog života i sa sinovima i suprugom počela život na Lošinju. Postala je u međuvremenu majka trojice sinova i zaposlila se unutar Hrvatske gospodarske zajednice. Navodno su je javnog posla i života koštali privatni problemi, no za time Tanja ionako ne žali. Sretnija je u samozatajnom životu koji živi kao majka trojice dječaka.

CROPIX

Najekstremniji primjer povlačenja iz javnosti dogodio se kada se glumica Edita Majić odlučila zarediti. Glumačka zvijezda sve je napustila kako bi pronašla duhovni mir, a danas živi na osami, potpuno izolirana od ostatka svijeta.

Edita Majić

vlatka grakalić

Tatjana Cameron

Ivana Brkić

Tanja Tomić

newsletter

Prijavite se na Newsletter