Pretrpan raspored

Tonči se poslije promocije dvostrukog albuma zaputio u Kinu s Maksimom Mrvicom


100posto
20.10.2017.09:45
Tonči se poslije promocije dvostrukog albuma zaputio u Kinu s Maksimom Mrvicom
Dino Ninković

sažeto

Za sve pjesme s dvostrukog albuma već su snimljeni i spotovi koje je osmislio Huljićev novi suradnik Rino Barbir


100posto
20.10.2017.09:45

Tonči Huljić sa svojim bendom Madre  Badessa u četvrtak je u kultnom zagrebačkom kinu Grič predstavio novi album 'TIPO PRIMITIVO / PIANO PRIMITIVO' .

Radi se o dvostrukom albumu pa tako 'Tipo Primitivo' čine pjesme u prepoznatljivom ritmu Madre Badesse, dok su na 'Piano Primitivu' pjesme izvedene samo uz klavir.

- Napravio sam dvostruki album jer sam htio da se osjeti ta emocija pjesme,a ona najviše dolazi do izražaja kad je u samom nastajanju i izvodi se samo uz klavir. Krenuo sam tako raditi i tu drugu verziju bez aranžmana, i dogodila se čarolija. I to će svi moći osjetiti - rekao je na promociji Tonči Huljić.

 Za sve pjesme snimljeni su i spotovi koji su danas premijerno prikazani gostima promocije na velikom platnu kina Grič. Spotove je osmislio i režirao Huljićev novi suradnik - Rino Barbir. Snimanja su trajala 11 dana u tri studija, na tri scenografije, plus eksterijeri.  Cijelu priču prate i profesionalni glumci HNK Split i Gradskog kazališta mladih Split.

Za potrebe snimanja spota za pjesmu 'Pošteno', iako godinama prepoznatljiv po podužoj frizuri s kovrčama, Tonči Huljić potpuno je obrijao glavu, te je ukrasio tetovažama.

- Tek sam danas pogledao sve spotove ovako u komadu, i to još na velikom platnu. Primjećujem da u njima, osim što ima jako puno vedrine i veselja, ima i puno realnosti u kojoj živimo. Ja nisam tip za ljubavne pjesme jer u tome ne bih mogao biti realističan, već sam se uhvatio malo politike i tog vremena u kojem živimo ali sa svojim prepoznatljivim ironičnim i ciničnim odmakom.  Nikad se nebi bavio politikom, ja sam čovjek koji ne može više ništa mijenjati, ali vjerujem u mlade generacije da oni hoće - rekao je Huljić.

Tekstove pjesama s albuma potpisuje Vjekoslava Huljić, glazbu Tonči Huljić, koji je zajedno sa Dušanom Vasićem radio i aranžmane.

Tonči Huljić odmah nakon promocije uputio se u Peking na press konferenciju Maksima Mrvice i najavu nove turneje kroz Kinu i Aziju 2018. te premijeru nove skladbe 'Silk Road' koja će pratiti početak radova na izgradnji najduže autoceste na svijetu, a spojit će Kinu i Europu.

Dino Ninković

Dino Ninković

Dino Ninković

Dino Ninković

Dino Ninković

Tonči Huljić

promocija albuma

newsletter

Prijavite se na Newsletter