Među prvih deset samo je jedna glumica

Tom Hanks, Morgan Freeman i Samuel L. Jackson glumci s najvećom zaradom u povijesti


Dolores Drvodelić
03.02.2018.16:00
Tom Hanks, Morgan Freeman i Samuel L. Jackson glumci s najvećom zaradom u povijesti
Profimedia

sažeto

Nije lako biti glumac, no lakše je kad se možeš utješiti zarađenim milijardama dolara


Dolores Drvodelić
03.02.2018.16:00

Portal Digital Spy "osvježio" je popis glumaca i glumica koji su u svojim karijerama zaradili najviše novca u povijesti. Pritom se radi o kumulativnoj zaradi od svih filmova, a iako je najčešće u pitanju zbroj njihovih plaća, neki glumci vole riskirati i potpisati ugovor po kojem su plaćeni od postotka ukupne zarade filma. Tom Cruise po tome je najpoznatiji hazarder u Hollywoodu, no nije se probio u top pet glumaca s najvećom zaradom. 

O spolnoj ravnopravnosti u Hollywoodu sve priče završavaju s činjenicom da je od dvadeset glumaca s ovog popisa, tek dvoje ljepšeg spola.

U tablici na kraju teksta možete iščitati koliko su glumci dosad ukupno zaradili na svojim filmovima, a možete vidjeti i u koliko su to filmova točno glumili. Lako ćete zamijetiti nesrazmjer u broju snimljenih filmova i ukupnoj zaradi. Primjerice, glumac Anthony Daniels snimio je tek devet filmova, a prema zaradi je na visokom šestom mjestu. Međutim, sjetimo li se da Daniels glumi legendarnog C3PO-a u franšizi Ratovi zvijezda, stvari nam brzo postaju jasnije.

Iako se prvak na listi, Samuel L. Jackson zbilja naglumio u svojoj dugačkoj karijeri, najveći komad zarade donijela mu je uloga u Marvelovim Osvetnicima. Zanimljivo je i da je mladoj Emmi Watson račun podebljao film Ljepotica i zvijer, ali vjerujemo da joj uloga Hermione u Harryju Potteru u tome nije odmogla.

*Iznosi su izraženi u milijardama američkih dolara

 

glumac

novac

filmovi

zarada

prihod

Samuel L Jackson

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter