Nova adaptacija kultnog filma

'Tko pjeva zlo ne misli' u HNK: Zrinka Cvitešić je nova Fulirova simpatija


Ines Madunić
02.06.2017.12:15
'Tko pjeva zlo ne misli' u HNK: Zrinka Cvitešić je nova Fulirova simpatija
Cropix

sažeto

Predstavu režira Rene Medvešek, a probe su, doznajemo, već počele. Postavlja se i "Kralj Lear", kojeg će glumiti Miki Manojlović


Ines Madunić
02.06.2017.12:15

Na predstavljanju nove sezone zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta najviše pažnje uzela je predstava "Tko pjeva zlo ne misli" koju će režirati Rene Medvešek. Inspirirao se kultnim istoimenim filmom Krešimira Golika, inače jednim od najgledanijih filmova u hrvatskoj povijesti. 

U kazališnoj verziji gospona Fulira glumit će Krešimir Mikić, Anu Šafranek Zrinka Cvitešić, Franju će utjeloviti Dušan Bućan, a Minu Ivana Boban. Probe su već počele, a premijera se očekuje najesen. 
"Nisam mogao odbiti, ali jako je teško postaviti djelo koje svi znaju i koje je oblikovalo Zagreb i Zagrepčane. Nećemo se natjecati s filmom, nego ćemo pokazati jednu širu sliku i odati hommage zagrebačkom mentalitetu koji je tamo opisan", rekao je Medvešek.

Druge premijere u Drami bit će "Ciganin, ali najljepši", prema aktualnom romanu mladog autora Kristijana Novaka u režiji ravnatelja Drame HNK Ivice Buljana. Poljak Janusz Kica postavlja Shakespearovog "Kralja Leara" kojeg će glumiti Miki Manojlović, a u predstavi će glumiti i Mustafa Nadarević. 

Renomirani norveški redatelj Erik Ulfsby dolazi s Ibsenovim "Peerom Gyntom". Riječ je o koprodukciji s Norvežanima pa će Ivica Buljan u Oslu postaviti Krležino "Kraljevo". 

Opera priprema šest premijera, među kojima je Wagnerov "Ukleti Holandez", Puccinijev "Turandot" te ekskluzivna suradnja na djelu "Kein Licht", koje će za HNK režirati njemački redatelj Nicolas Stenmann, a dirigirati Julien Leroy. Djelo se inače temelji na istoimenom tekstu nobelovke Elfride Jelinek. 

Balet postavlja "Apoksiomena" u režiji brazilsko-belgijskog baletnog umjetnika Claudija Bernarda, dok je glazbu za suvremeni balet napisala istarska glazbenica Tamara Obrovac. Postavljaju se i "Elizabeta II. Bavarska - Sissi" te Mannova "Smrt u Veneciji" s Mahlerovom glazbom.

kazalište

HNK Zagreb

Zrinka Cvitešić

tko pjeva zlo ne misli

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter