No Comment by vaša Ljubica

'Tko je otac?' Pitanje teško milijarde potresa našu malu zemlju, no opasni koktel hormona i glasina nikom nije lako popiti


100posto
16.11.2018.11:00
'Tko je otac?' Pitanje teško milijarde potresa našu malu zemlju, no opasni koktel hormona i glasina nikom nije lako popiti
Foto: iStock

sažeto

Zadnje vrijeme događaju se stvari koje podsjećaju na zlatna vremena skandala i tračeva, samo što je moralno upitno kopati po privatnosti žena u drugom stanju


100posto
16.11.2018.11:00

Dragi moji,

Zlatno pitanje posljednjih tjedana moglo bi se u Hrvatskoj kratko sumirati: 'Tko je otac'? Državno pitanje broj jedan, uza sve što muči ovu našu malu zemlju, postalo je ono koje se tiče očinstva nad još uvijek nerođenom djecom. Dvije javnosti itekako poznate žene, utjecajne, ostvarene, postat će majke. Jedna po prvi put, druga ona kojoj se trudnoća još uvijek stavlja pod upitnik. Ne zna se ni je li trudna, no postavlja se već pitanje i s kim je, ako je, u drugom stanju.

Ako je istina da nakon teškog perioda čeka bebu, onda joj nimalo nije lako u tom stanju podnijeti glasine i pisanja... Ljudi bliski njoj demantiraju, ne žele komentirati - no, vrijeme će pokazati tko je lagao, a tko istinu govorio. Mjeseci idu, a zna se kako trudnoće izgledaju pa demantirati neke stvari nema previše smisla jer - vrijeme.

U slučaju one druge, koja je cijelu zemlju zadužila uspjesima, pretpostavke o očinstvu idu toliko daleko da samo ostaje nada da ih žena ne čita i da se time ne zamara. Valjda je nakon svega zaslužila malo kredita u javnosti, mira u glavi i želji da joj najprivatnija intima (ona koja u sebi sadrži informaciju s kim spava, udaje li se, je li u vezi) ostane takva što je dulje moguće. Jer, ona nikada nije prva pozivala javnost u svoju spavaću sobu. Zna se oko čega je bila strastvena i čemu je cijeli žviot posvetila, a cilj da joj nikad nije bio - biti na stranicama žutog tiska, poznata po temama koje i nisu najfinije.

Foto: iStock

Bilo je već slučajeva u ovoj našoj zemlji gdje su se pitanja o očinstvu već postavljala. Ogromnu količinu stresa koju su takve žene doživljavale ne treba ni spominjati, no može se slobodno ocijeniti da su bile pri rubu živčanog sloma uslijed hormona sljubljenih u opasnom koktelu s tračevima.

Nemojmo se zavaravati, većina naših viđenih lica i zaslužuje nekad malo da im se u život uđe, jer najčešće sami pozivaju iste dok im to odgovara. Pohvaliti se uspjehom, vezom, ljubavi - razumljivo je da im odgovara taj vid pozitivne pozornosti. Kad su negativnosti u pitanju, nešto je teže s time se nositi, no treba prihvatiti. Pravilo je jednostavno - što si prisutniji, to si plaćeniji i traženiji. One kojima to ne treba, pretpostavke mogu stvoriti samo probleme, u ovakvim situacijama čak i zdravstvene.

Foto: iStock

Do sljedećeg tjedna ljubi vas vaša,

Ljubica

Svaka sličnost sa stvarnim događajima i/ili osobama u kolumni je slučajna i nenamjerna.

Scena kolumna

No Comment

newsletter

Prijavite se na Newsletter