VELIKI FOTOIZVJEŠTAJ IZ OMIŠA

Tisuće mladih ljubitelja elektronike uživa u Labyrinthu, jedinstvenom underground festivalu uz samu obalu mora


Tomislav Kukec
13.07.2018.21:00
Tisuće mladih ljubitelja elektronike uživa u Labyrinthu, jedinstvenom underground festivalu uz samu obalu mora
Ziga / Labo 2018

sažeto

Labo u Hrvatskoj nastavak je belgijskog projekta, a iz godine u godinu privlači sve više zaljubjenika u underground


Tomislav Kukec
13.07.2018.21:00

Omiški kamp Galeb od srijede je domaćin jedinstvenom festivalu underground elektronske glazbe - Labyrinth Openu 2018., koji već dvije godine zaredom stvara sjajan štimung za mlade poklonike kvalitetne house i techno glazbe. 

Za razliku od brojnih festivala diljem obale, Labo je jedinstven jer je riječ o vrlo malenom i nepretencioznom festivalu koji mahom pohode malo stariji pripadnici elektronske scene, a ističe se i vrlo kvalitetnim izborom izvođača. U Omišu je svega tisuću do dvije partijanera, uglavnom iz europskih zemalja, iako smo upoznali i nekoliko Kolumbijaca. Svi se slažu - za razliku od komercijalnih festivala, na Labou se tijekom sva četiri dana može čuti isključivo kvalitetna glazba. Uglavnom je riječ o starijim DJ-evima koji su imali golem utjecaj na razvoj glazbe diljem svijeta. 

Ziga Kalan / Labo 2018

Kamp pretvoren u festivalsku oazu

Počevši u srijedu, Labo je na glavnom stageu ugostio velike zvijezde poput Emanuela Satiea, Jooris Voorn te iransko-američkog DJ-a i producenta Dubfirea koji je svjetsku slavu stekao kroz Grammyem nagrađeni duo Deep Dish, da bi se kasnije okrenuo undergroundu, odustavši od glamura i mainstreama. 

Ziga / Labo 2018

Stephan Bodzin, Fur Coat, Nick Curly, Matthias Tanzmann, Aney F., Amelie Lens, Damir Hoffman, Hernan Catanneo... Teško je uopće nabrojiti makar dio od nekoliko desetaka izvođača koji će tijekom ovog vikenda zabavljati mlade partijanere na tri kreativno uređena stagea. Većina posjetitelja smještena je u kampu koji se pretvorio u pravu malu festivalsku oazu, uz brojne radionice, oslikavanje, grafitere, make-up artiste i - naravno - kupanje i sunčanje na prekrasnoj pješčanoj plaži unutar kampa. Labo se održava doslovce na plaži, svega nekoliko metara uz more, što posebno oduševljava mlade goste. 

Labo 2018

Labyrinth je inače u Omišu tek drugu godinu, a doveli su ga organizatori iz Belgije, gdje mu je inače dom. Labo u Hrvatskoj nastavak je belgijskog projekta, a iz godine u godinu privlači sve više zaljubjenika u underground. 

Ziga / Labo 2018

Ziga / Labo 2018

festival

elektronska glazba

Omiš

Labyrinth Open Croatia

Labyrinth Open

Labo 2018

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter