Razdori i sukobi kultne grupe

Tifa se obrušio na Bebeka, a nedavno i potukao s Islamovićem! 'On me patološki mrzi, uskogrudan je'


Barbara Marinović
28.11.2018.19:30
Tifa se obrušio na Bebeka, a nedavno i potukao s Islamovićem! 'On me patološki mrzi, uskogrudan je'
Foto: Arhiva Cropixa

sažeto

Kultna grupa osnovana je u Sarajevu 1974. godine, a iskusni glazbenici među sobom su se svađali kroz desetljeća prilično žustro i energično


Barbara Marinović
28.11.2018.19:30

Bijelo dugme grupa jedan je od najpoznatijih rock bendova osnovan u Sarajevu 1974. godine, a iako mladi, već su tada glazbenici bili iskusni. Najpoznatiji članovi benda bili su Goran Bregović, Željko Bebek, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović. Održali su se do 1989. godine, a 2005. se ponovno okupili kako bi održali tri povratnička koncerta. Znaju i danas nastupati zajedno, no bivši članovi benda stalno su u sukobu. Upravo svađe benda pune medijske stupce.

Mladen Vojičić Tifa dao je tako ovih dana intervju za srpski Hit, a u njemu se obrušio na Bebeka i Islamovića, s kojim se na nastupu za Novu godinu 2018., potukao u Crnoj Gori.

'Bebek i Alen imaju problem sa mnom. Ovaj stariji me patološki mrzi. Kad sam došao u bend, Bebek je imao šest studijskih albuma, a oni su ga odmah zaboravili zbog mene. Ali, što ću mu ja, nisam ja kriv. On je uskogrudan', rekao je Tifa. Iako se s Alenom potukao, o njemu ima bolje mišljenje pa je rekao da je perfidan vojnik. Nije želio pretjerano dalje pričati o njemu. Bregovića je ocijenio natprosječno inteligentnim čovjekom.

Da im ne cvatu ruže u međusobnim odnosima, pokazao je sukob Islamovića i Tife. Mladen je Islamovića udario glavom, a tri godine stariji kolega uzvratio je udarcem nogom. Sukob je izbio navodno jer je Islamović otpjevao na nastupu za Novu godinu Tifinu dionicu. Prvo su se sukobili verbalno, a onda fizički. Vrijeđao je Tifa Islamovićevu majku, a potom ga i fizički okrznuo.

Sukobu unutar grupe traju od samog osnutka. Prve su trzavice počele 1984. godine kada je bend napustio Željko Bebek, navodno zbog neslaganja s Bregovićem. Naime, navodno se Bebeku nije sviđala politizacija glazbe. Prije desetak godina je Bregović planirao čak i tužbu podnijeti protiv Bebeka, Islamovića i Tife, ocjenjujući da zloporabe ime 'Bijelo dugme'. Ishod i eventualni iznos odštete ostao je tajan. Posvađao se spomenuti trojac i te 2005. s Bregovićem, tvrdili su da su u odnosu na njega tijekom povratničke turneje zaradili mrvice.

Bregovića su tijekom prošle godine prozivali i bivši basist i klavijaturist benda, sve zbog novca, tvrdeći da je Bregoviću stalo samo zbog toga.

Željko Bebek

Goran Bregović

Bijelo dugme

Mladen Vojičić Tifa

Alen Islamović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter