PRED LICEM PRAVDE

Thompson i Nina svjedočili kod Sanadera, Dado Topić se tukao i završio na psihijatriji, a Vlatku su tužili svi jer ih je izvrijeđala u autobiografiji


Ines Madunić
23.10.2018.11:15
Thompson i Nina svjedočili kod Sanadera, Dado Topić se tukao i završio na psihijatriji, a Vlatku su tužili svi jer ih je izvrijeđala u autobiografiji
Paun Paunović/Cropix

sažeto

Thompson i Nina Badrić svjedočili su na suđenju Sanaderu, a na sudovima su se pojavljivali Jacques, Vlatka Pokos, Alka Vuica...


Ines Madunić
23.10.2018.11:15

Ivo Sanader osuđen je nepravomoćno za ratno profiterstvo u aferi Hypo, no za još četiri afere čeka se završetak suđenja. Jedna od njih je i Fimi Media, a ta je specifična i zato što su se na sudu pojavili neki celebovi - točnije, Nina Badrić i Marko Perković Thompson.

Sanadera se sumnjiči za izvlačenje novca iz javnih poduzeća preko tvrtke Fimi media, a iako je bio osuđen, Vrhovni sud vratio je postupak na početak.

Marko Perković Thompson bio je svjedok, a teretilo ga se da je primio novac samo da ne nastupa u izbornoj kampanji.

Željko Puhovski/Cropix

Pjevač je prošle godine ispričao kako ga je Sanader pozvao 2007. godine i pitao hoće li podržati njihovu koaliciju na izborima, na što je ovaj pristao.

"O naknadi nismo pričali niti sam inzistirao na tome. Sanader je znao da sam inzistirao projekt izgradnje Crkve u Čavoglavama pa me pitao može li što napraviti. Poslali su oko 50 tisuća kuna. To sam dobio taj dan od Sanadera. Taj novac sam odnio župniku. O plaćanju mojih nastupa nije bilo govora. Nisam pjevao u kampanji za HDZ niti za ikog", izjavio je tada Thompson.

Par dana nakon njega u sudnici u Zagrebu pojavila se Nina Badrić, koja je tad ispričala kako je od HDZ-a dobila 10.000 eura za deset nastupa na kojima je pjevala dvije do tri pjesme. HDZ-u je za to dostavila fakture, a to je rekla i na prvom suđenju za isti slučaj, koje je bilo 2013. godine. Za dva samostalna koncerta, u Karlovcu i Biogradu Na Moru, fakture je dostavila Hrvatskom Dragovoljcu, a na njih je morala sama platiti porez.

Damjan Tadić/Cropix

Na zagrebačkom Općinskom sudu stalni posjetitelji su Severina i Milan Popović, koji se tuže zbog skrbništva nad sinom Aleksandrom. Teško je već svima pratiti što se u tim slučajevima događa i što tko od koga traži, ali ne čini se da će ta praksa prestati.

Popović je, između ostalog, tražio da mu Severina vrati 308.000 eura, koje je, navodno, uložio u nju i njezinu karijeru. Kasnije se saznalo da su pjevačicu i njezinog sina pratili djelatnici tvrtke Josipa Klemma i to po nalogu odvjetničkog društva Veljka Miljevića, inače odvjetnika, pogađate, Milana Popovića. Bilo je u sudnici svađanja, vikanja i vrijeđanja, poništavale su se odluke, svađali su se oko toga gdje će dijete ići u vrtić i u koju školu...

Damir Krajač/Cropix

Pjevač Jacques Houdek također je čest gost na sudovima.

Osim što su ga neki novinari tužili jer ih je vrijeđao i prijetio im - i za to je dobio uvjetne zatvorske kazne - pjevača je tužio Zagrebački holding jer dvije godine plaćao račune za čistoću i vodu pa se dug popeo na 1899,77 kuna za vodu i 1014,51 kunu za čistoću.

Jacques je ostao dužan i čovjeku koji mu je radio krov i postavljao betonske ploče na kući u Samoboru. Građevinac je podignuo tužbu jer je ostao kratak za 328.634 kune, a pjevač je tvrdio da nije platio jer nije bio zadovoljan obavljenim poslom. Na sudu se pak doznalo da je i njemu Jacques prijetio nakon što je majstor priznao medijima da ga tuži.

Vlatka Pokos na sudu se našla više puta zbog svoje autobiografije "Život u raju", odnosno knjige u kojoj je opisala život s Josipom Radeljakom Dikanom - s kojim je isto često bila u sudnici.

Za klevetu i povredu časti tužile su je Alka Vuica i Snježana Mehun.

Vuica je "poludjela" jer ju je Pokos nazvala lošom majkom.

Milivoj Keber/Cropix

"Ne mogu vjerovati da se ja na kraju moram opravdavati kakva sam osoba i majka, iako sam podigla svoje dijete sama, te da moje dijete mora doći svjedočiti o tome kakva sam ja majka. I da se moram opravdavati kao da sam ja optužena, a ne osoba s kojom sam na sudu. Osoba protiv koje je, na kraju krajeva, i državno odvjetništvo konačno podiglo tužbu za psihičko i fizičko zlostavljanje jedinog djeteta koje joj je ikada dano na čuvanje i osobe koja je iz svog braka izašla na skandalozan način, kao preljubnica, sa sramotnom knjigom prepunom laži i uvreda na račun osoba koje su joj samo pomogle u životu", izjavila je nakon jednog ročišta Alka.

Ona i Vlatka također su se vrijeđale u sudnici, jedna drugu nazivale su "zmijom" i "seljankom", Vuica je rekla da je ova "vodila dijete na sastanke s ljubavnikom i ševila se u krevetu svog muža", dok je Vlatka rekla da je "Alkina prijateljica Sandra homoseksualka, a da je njoj Željko Kerum sponzor". Uslijedilo je mirenje pa su se na idućem ročištu oslovljavale s "gospođa Vuica" i "gospođa Pokos".

Snježani Mehun prekipjelo je kad je u knjizi vidjela da njezina nekadašnja prijateljica tvrdi kako je tajna njezinog poslovnog uspjeha u intimnoj vezi s jednim tajkunom koji ju je osigurao za cijeli život.

Pogotovo zato što ju je upravo Mehun prihvatila u svoj stan kad ju je iz penthousea na Cvjetnom trgu izbacio Radeljak.

A to je tek posebna priča. Radeljaka i ona tužili su se međusobno, a javni cirkus bio je nenadmašan. Svađanja, vrijeđanja, nabrajanja donjeg rublja koje joj Dikan ne želi vratiti...

Ove godine donesena je i, čini se, posljednja presuda, prema kojoj Vlatka Pokos Radeljakovom sinu Leu mora platiti 306.000 kuna s kamatom jer je navodno toliki iznos potrošila s njegove kartice dok je bila u braku s Dikanom.

Vlatka je na to bila ogorčena i poručila je da Radeljacima "želi da završe u paklu".

Dado Topić prije nekoliko je godina završio na psihijatriji nakon što se na suđenju potukao s nećacima i nećakinjom. S rodbinom se tužio zbog spornog vlasništva kuće, a u jednom trenutku je izgubio živce i na hodniku se potukao s članovima svoje proširene obitelji. Zaštitar ga je zaustavio, nitko na kraju nije bio ozlijeđen, ali su pjevača prevezli na psihijatriju kako bi se smirio.

Topić je kasnije dobio drugi spor koji se vodio u Poreču, a u kojem ga je poduzetnik Azemir Krupić tužio jer mu navodno nije vratio posuđeni novac. Krupić je tvrdio da je Topiću posudio 94.000 tadašnjih njemačkih maraka u dva navrata, a tužio ga je zbog prijevare. Topić je tvrdio da je poduzetnik dužan njemu jer mu nikad nije isplatio honorar za angažman. Pjevača su oslobodili krivnje.

U medijima je nedavno završio slučaj bivše pjevačice ET-a, Sare Elene Menkovske, koju Katarina i Adonis Ćulibrk tuže zbog klevete, ali i kršenja stavki ugovora. Ona tvrdi da su je mobingirali, no Boytronic je ispričao drugu priču - kao i stilist Marko Grubnić te vizažistica Žana Kožul.

Screenshot:Instagram

"Kosa joj nije bila za javnost, bila je u jako lošem stanju, znači tanka ispucana ne oku ugodna kosa, zato smo joj morali staviti ekstenzije koje su koštale oko 5000 kuna što je Katarina platila. Sara se nije bunila. Platili su joj sve, haljinu, šminku, frizuru i izbjeljivanje zubi koje je koštalo oko 1000 kuna. A ja smatram da bi si sve to pjevačica trebala platiti sama", rekao je Grubnić. Vizažistica je ispričala neugodno iskustvo s nesuđenom pjevačicom.

"Čim sam počela raditi sa Sarom shvatila sam da nema iskustva u ovom poslu. Jednom prilikom požalila sam se, i to samo jednom, Katarini, jer sam imala jako neugodno iskustvo sa Sarom. Dok sam joj mazala noge prije nastupa, moja glava je bila iza njezine stražnjice i ona mi je na to rekla 'ja ću ti sada prdnuti' što mi je bio šok. Katarina mi je na to samo rekla 'ah, mlada je, naučit će kako se treba ponašati". Čak se ni tada nije derala na nju", ispričala je Žana Kožul, a navodno će svjedoci na idućim ročištima biti i drugi celebovi kao što su Maja Šuput, Minea...

Severina

suđenje

Nina Badrić

Vlatka Pokos

Marko Perković Thompson

milan popović

Alka Vuica

Snježana Mehun

Josip Radeljak Dikan

parnica

sudnica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter