Materijalne brige

Teški počeci braka najvećeg jugoslavenskog komičara! Udala se u crnoj haljini, zbog njega sve napustila i uselila u malu sobicu


Barbara Marinović
29.06.2019.08:00
Teški počeci braka najvećeg jugoslavenskog komičara! Udala se u crnoj haljini, zbog njega sve napustila i uselila u malu sobicu
Screenshot: Youtube

sažeto

Dragica Petrović zbog supruga je napustila posao radijske voditeljice i odlučila mu se posvetiti. Počeci im nisu bili laki...


Barbara Marinović
29.06.2019.08:00

Među najljepše ljubavne priče regije upisala se ona legendarnog glumca Miodraga Petrovića Čkalje i njegove supruge Dragice. Veliki glumac i komičar uveseljavao je sve narode i narodnosti, no njihova priča počela je prije negoli će Čkalja doživjeti veliku popularnost. Ljubavna priča para počela je davne 1948. godine na proljeće, kada su se vjenčali u tadašnjoj zgradi Doma kulture 'Božidar Adžija' gdje se nalazio Narodni odbor općine Vračar u Beogradu.

'Društvo je bilo raspoloženo. Dosjetke i šale pljuštale su svakog trenutka. Oni koji su poslom dolazili zastajkivali su misleći da se snima neki film', prisjetio se kasnije Ljubiša Bačić, a navodezao i Čkaljin bliski prijatelj govoreći da su zadirkivali glumca da mu mlada neće doći jer zarađuje više od njega!

Screenshot/Youtube

Udala se u crnoj haljini, trčala je prema vlastitim svatovima

No, potom se Dragica pojavila na vratila, noseći crnu haljinu, još ozarena od trčanja prema vlastitim svatovima. Vjenčali su se, a svadba je bila mala, u krugu najbližih prijatelja, poslije proslavljena u kafani. Poslije vjenčanja prošlo je par godina prije negoli su dobili sina. Njihovi bračni počeci bili su teški, obilježeni materijalnom nesigurnošću. Živjeli su u jednom malom sobičku. Često su se kasnije selili, a u jednoj od njih Dragica je izgubila prsten koji joj je suprug donio tri mjeseca nakon svadbe.

Izgubila prsten u seljakanju, a zbog Čkalje sve napustila

'Ponekad je utrčavao u najvećoj gužvi, ali s buketom u ruci. Poslije tri mjeseca, Čkalja mi je donio prsten. Kupio ga je za pedeset dinara. Nažalost, u seljakanju iz stana u stan, izgubila sam tu najdragocjeniju uspomenu. U početku našeg braka stanovali smo u namještenoj sobi u Nebojšinoj ulici. OD tada do danas selili smo se pet puta. Svako novo susjedstvo Čkalji je bilo prava atrakcija. U bilo koje vrijeme zvonili bi na vrata i tražili da ga vide, ili da im da autogram sa slikom', ispričala je u jednom intervjuu Dragica.

Iako je radila kada su se vjenčali, Dragica je postala domaćica kad je rodila sina. Tada je napustila posao, sve kako bi se mogla što bolje i više posvetiti obitelji. Prije toga, bila je radijska voditeljica i obožavala je, otkrila je, taj posao. 'Ostavila sam ga radi svojih najbližih, bez žaljenja i kajanja. Sve sam investirala u obitelj, podržavala supruga, podigla divnog sina, sada pomažem u podizanju unuka i pri tome sam imala puno sreće', rezonirala je gospođa Petrović.

Miodrag Petrović Čkalja

dragica petrović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter