Potpuni životni zaokret

Televizijska zvijezda nakon nezamislive tragedije napustila je HRT i Hrvatsku te sreću pronašla u Africi: 'Život mi je stao, sve je stalo...'


100posto
12.06.2019.19:30
Televizijska zvijezda nakon nezamislive tragedije napustila je HRT i Hrvatsku te sreću pronašla u Africi: 'Život mi je stao, sve je stalo...'
Foto: Oleg Moskaljov, Tea Cimas/Cropix

sažeto

Istaknula se svojim voditeljskim i autorskim radom, no ljubav prema Africi bila je jača. Krajem 2014. odselila je definitivno u Keniju


100posto
12.06.2019.19:30

'Kenija mi je donijela puno više od safarija, bijele najljepše plaže na svijetu i balansa posla kojeg volim, sreće i zadovoljstva. Novi ljudi, novi susreti, nova prijateljstva čine moj život ovdje bogatiji, još ljepši. Dok tiho ispod oka gledam kako predrasude padaju, nestaju strahovi kojima ionako nije bilo mjesta, slušam: 'Isuse moj, što je ovo...' Jer Kenija je daleko od crne babaroge, ja sam sretna. Jednostavno sretna. Što čovjek možda poželjeti više', napisala je Petka Coner na svom Facebooku u jesen 2018.

Objasnila je tako još jednom odluku koju je donijela prije nekoliko godina, kada je napustila posao na HRT-u, kada je donijela odluku koja joj je potpuno promijenila život. Jednostavno je sretna. Svoje avanture redovito opisuje i bilježi i na blogu 'Petka Coner - From Africa with Love', na kojem ćete vidjeti prizore koji oduzimaju dah.

Najteži životni trenuci odveli su je do Kenije

Kenija je postala njezina najveća ljubav, iako se s njom upoznala u najbolnijim životnim trenucima. Bila je 2002. godina, a ona je u prometnoj nesreći izgubila voljenu osobu. Cijeli svijet joj se srušio. Stala je i njezina emisija 'Do zvijezda zajedno', nije bila sposobna ni za što, željela je nestati. Odgovor joj je ubrzo sam sudbinski stigao, Petra je u šetnji Zagrebom u izlogu turističke agencije ugledala ponudu za putovanje u Keniju. Shvatila je, ispričala je svojedobno za Gloriju, da je to dovoljno daleko od svega što je znala. I zaljubila se u tu zemlju, način života, stav prema svim nedaćama koje ih pogađaju, s kojima se kao narod svakodnevno nose. Dugo je balansirala u životu na relaciji Kenija - Hrvatska, a onda je prelomila i 2014. godine službeno postala stanovnica Diani Beacha.

Foto: Oleg Moskaljov/CROPIX

HRT ostavila nakon skoro 20 godina

'Moja mama, koja mi je najvažnija, znala je i osjećala da će se to kad-tad dogoditi. Ponosna je na mene jer sam slijedila svoje srce i danas, kao i ja, broji dane kada ću joj se pojaviti u posjetu u Krapini. Što se HRT-a tiče, ako mislite da je bilo lako donijeti konačnu odluku i rastati se od mog životnog suputnika, ‘bračnog druga’ nakon 18 godina manje-više sretnog braka, nije! Većina mojih kolega na HRT nije niti znala da odlazim. Proces prekida radnog odnosa pokrenula sam tiho, bez drame i pompe, no kad je krenula službena papirologija, vijest se proširila. Neki su bili iznenađeni, bilo je i suza, drugi su se divili mojoj hrabrosti, treći su pucali od ljubomore jer sami nemaju ni petlje, ni hrabrosti za velike korake', rekla je prije tri godine u intervjuu za Jutarnji Petka.

Tamo se bavi produkcijom, a u slobodno vrijeme volontira u projektu 'Food Program' za nekoliko škola u kojima se bori da djeca dobiju barem jedan obrok dnevno u školi. Često im je to i jedini obrok u danu.

Sjajna je bila na HRT-u, njezina emisija 'Do zvijezda zajedno' ostala je zapamćena po svom kvalitetnom glazbenom sadržaju. To i ne čudi, Coner je akademska glazbenica. Usto je bila voditeljica, urednica, scenaristica, autorica. Radila je i na humanitarnim projektima, glazbenim emisijama te dodjelama glazbenih nagrada... Život ju je ipak odveo na potpuno drugačiju stranu, a Coner svoj izbor nikad nije zažalila. Jednostavno je sretna.

Foto: Tomislav Zorić/CROPIX

petka coner

newsletter

Prijavite se na Newsletter