Izašao je 'Reputation'

Taylor se obračunala s Kanyeom i bivšim Calvinom Harrisom, kritičari i fanovi oduševljeni


Ines Madunić
10.11.2017.11:45
Taylor se obračunala s Kanyeom i bivšim Calvinom Harrisom, kritičari i fanovi oduševljeni
Getty Images

sažeto

Šesti album Taylor Swift dobio je hrpu pozitivnih kritika prvi dan


Ines Madunić
10.11.2017.11:45

Stara Taylor je mrtva, živjela nova Taylor! Kritičari i obožavatelji pohvalili su novi album Taylor Swift, "Reputation", koji je izašao danas. Na šestom po redu studijskom uratku Taylor je, čini se, opet nanizala hitove, a kao i uvijek, najzanimljivije je tražiti detalje iz stvarnog života, odnosno obračune s njezinim bivšim dečkima i drugim neprijateljima.
Tako je pjesma "That's Why We Can't Have Nice Things" posvećena Kanyeu Westu i Kim Kardashian.

"Bilo je lijepo kad smo opet bili prijatelji, dala sam ti drugu priliku, ali zabio si mi nož u leža dok smo se rukovali. (...) Ali, ja nisam jedina prijateljica koju si izgubio u zadnje vrijeme", riječi su pjesme koje se tiču njezinog odnosa s Kanyeom i Kim.

Taylor mu je oprostila što je uzeo njezin trenutak na Grammyjima, ali onda je objavio pjesmu "Famous", koja počinje s: "Mislim da bismo se Taylor i ja mogli poseksati, ja sam proslavio tu kučku". Taylor se na to naljutila, a Kanyeova žena Kim objavila je editiranu snimku njihovog razgovora u kojoj se čini kao da je Taylor dopustila reperu da iskoristi taj stih.

Pjevačica se okomila i na bivšeg dečka Calvina Harrisa, koji je zaradio pjesmu "I Did Something Bad". U njoj se referira na prekid s britanskim DJ-jem, koji je uslijedio nakon što je lagao da nikad neće surađivati s Taylor - iako je upravo objavio pjesmu koju mu je ona napisala.

"On kaže da ne treba odbaciti dobru stvar, ali ako makne moje ime onda mu ne dugujem ništa, a ako potroši moj novac onda je to zaslužio", ide pjesma.

 

Thank you ❤️

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on Nov 9, 2017 at 11:53pm PST

Neke su posvećene i njezinom novom dečku, engleskom glumcu Joeu Alwynu, kao što su "Ready For It?", "Delicate", "Dancing With Our Hands Tied" i "Dress".

Kritičari su pohvalili Taylorine stihove te "Reputation" nazivaju njezinim najboljim albumom dosad.

 

Thank you ❤️

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on Nov 9, 2017 at 11:53pm PST

pjesma

Kim Kardashian

Taylor Swift

Kanye West

album

Calvin Harris

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter