Nagrade u drugom planu

Taylor napala Trumpa zbog zakona o jednakosti, Miley se s novom curom družila iza pozornice i pjevala o bivšem


Ines Madunić
27.08.2019.08:35
Taylor napala Trumpa zbog zakona o jednakosti, Miley se s novom curom družila iza pozornice i pjevala o bivšem
Profimedia

sažeto

U Newarku su dodijeljene MTV VMA nagrade, ali sve drugo je bilo puno zanimljivije od samih kipića


Ines Madunić
27.08.2019.08:35

Dodjela nagrada MTV VMA uglavnom je prilika da glazbene zvijezde prošetaju crvenim tepihom i da publika dobije nekoliko tema o kojima će se pričati u idućih nekoliko dana.

Tako je bilo i u ponedjeljak u Newarku. Nagrade su dobili Ariana Grande za najbolju pjevačicu, Billie Eilish za najbolju novu izvođačicu, pjesma godine je "Old Town Road" Lil Nasa i Billyja Raya Cyrusa, Cardi B je najbolja reperica, a Taylor Swift ima najbolji spot za "You Need To Calm Down".

Upravo je ona bila glavna zvijezda večeri. Pjevačica je i izvela tu pjesmu te novu, "Lover", a obje su na njezinom novom istoimenom albumu koji je nedavno objavljen.

Međutim, Taylor je stvari podignula na novu razinu i za vrijeme nastupa, ali i prihvaćanja nagrade, prozvala američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Za vrijeme nastupa na video zidu su se pokazale riječi "Equality Act", odnosno Zakon o jednakosti, koji bi, ako se prihvati, trebao zaštititi LGBTIQ populaciju od diskriminacije na temelju spola, seksualne orijentacije i rodnog identiteta. Peticiju da se zakon donese potpisalo je pola milijuna Amerikanaca, što je više nego što je potrebno da bi Bijela kuća razmotrila prijedlog i poslala ga dalje u proceduru, u slučaju da ga odobri.

Trenutno se čeka da Senat odluči o njemu, ali i predsjednik se o njemu mora očitovati. Međutim, Trump se o zakonu uopće nije izjasnio.

Puno prašine podignula je i Miley Cyrus, koja je prvi put izvela pjesmu "Slide Away", koju je napisala nakon prekida i razvoda s Liamom Hemsworthom.

Miley je otkrila i novu tetovažu na ruci, stihove pjesme "The Thing" benda Pixies; "U glavi sam se osjećala uplašeno, ali u srcu sam bila slobodna."

Iza pozornice družila se s Kaitlynn Carter, svojom novom djevojkom, ali preskočile su crveni tepih.

Miley i Liam početkom mjeseca objavili su da se rastaju nakon osam mjeseci braka, a ona je uskoro viđena na odmoru s novom djevojkom. 

dodjela nagrada

Taylor Swift

Miley Cyrus

MTV VMA

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter