'Lice mi je gorjelo, koža mi se topila'

Talijanska ljepotica zarobljena pod maskom nakon što joj je bivši bacio kiselinu u lice


Mirjana Filipović
15.04.2017.13:20
Talijanska ljepotica zarobljena pod maskom nakon što joj je bivši bacio kiselinu u lice
Instagram

sažeto

Gessica Notaro bila je perspektivna voditeljica i manekenka sve dok joj bivši dečko nije odlučio uništiti život


Mirjana Filipović
15.04.2017.13:20

Gessica Notaro (28) bivša je natjecateljica za Miss Italije o kojoj su se svjetski mediji raspisali početkom godine nakon što je teško stradala kada joj je bivši dečko bacio kiselinu u lice.

Naime, Jorge Edson Tavares nije mogao prihvatiti njihov prekid prošle godine u kolovozu, a prije nego što se odlučio na ovaj potez jednom je već bio prijavljen zbog uznemiravanja.

Spomenuti napad negira, a dok on u zatvoru čeka suđenje, Gessica je zadnja dva mjeseca bila 'zatočena' u bolnici gdje se oporavljala od strašnih ozljeda, piše Daily Mail. S posjetiteljima je razgovarala preko staklenog zida, a njezina majka prolazila je kroz brojne dezinfekcijske procedure prije nego što bi se susrela s njom. 

Gessicino lice prekriveno je ožiljcima od brade do čela, a da bi se mogla podvrgnuti plastičnim operacijama treba pričekati godinu dana. Mjesečno izdvaja šest tisuća funti za lijekove koji joj pomažu da lakše podnese bolove te za kapi za oči i losione.

Manekenka, kojoj je želja bila postati pjevačicom, sada je po prvi put odlučila progovoriti o onome što je proživjela.

- Odradila sam svoja dva mjeseca zatvora. Nikad više neću moći živjeti životom na koji sam navikla. Ne smijem izlaziti na sunce, zarobljena sam pod ovom maskom, a lice me boli cijelo vrijeme - rekla je Jessica za Daily Mail.

Dodala je da će, i nakon što fizičke rane zacijele, ostati unutarnji ožiljci.

 

"No me preocupa si quedaré desfigurada, solo quiero recuperar la vista”: #Exfinalista de #MissItalia tras ser atacada con #ácido por su novio El joven italiano Jorge Edson Tavares defendió este viernes su inocencia ante la justicia de su país por el ataque con ácido contra su expareja, la miss italiana #GessicaNotaro, en uno de los primeros casos de violencia de género sucedidos en Italia en este 2017. Notaro, de 28 años, está ingresada en un hospital de la ciudad italiana de Cesena, donde se recupera de las lesiones sufridas en la cara y en el cuello como consecuencia del ataque de su exnovio, que al parecer le echó ácido a la cara el pasado martes. Los médicos, además, temen que pueda perder la visión del ojo izquierdo, según los medios locales.

A post shared by CUSME UK (@cusmeuk) on Jan 13, 2017 at 4:22pm PST

- Zauvijek ću se bojati izaći iz automobila i pješačiti prema svojoj kući jer ću uvijek proživljavati tu istu scenu - kaže.

No unatoč ozljedama koje su iz temelja promijenile njezin život, ova hrabra manekenka i voditeljica optimistična je jer i dalje može pjevati.

- Ispod ove maske ozbiljna su oštećenja. Lice mi je uništeno, ali moje crte lica su još tu. Moja usta su netaknuta - objašnjava.

Prisjetila se i dana nakon prekida s Tavaresom.

- Poludio je kad sam ga ostavila. Bio je ljubomoran, slao mi poruke, znao je moj raspored i pratio svaki moj korak. Ako sam dvije minute kasnila s posla stizale su mi poruke gdje sam i što radim - prisjeća se.

Unatoč tome što je započela novu vezu, nije je ostavljao na miru. Kako bi izazvao njezino suosjećanje čak je odglumio i samoubojstvo. Jednom prilikom je ušao u njezinu kuću dok je nije bilo i pretvarao se da visi s užeta. Prije nego što ju je zalio kiselinom, time joj je i prijetio. Iako ga je već tada prijavila policiji, nisu mogli puno učiniti. A onda se dogodilo ono najgore zbog čega će Gessica osjećati posljedice cijeli život.

- Mislim da se skrivao iza drugih automobila dok me čekao. Čim sam izašla iz svog automobila, došao je do mene i bacio mi kiselinu u lice. Osjetila sam plastiku na svom licu. On je podigao ruku kako bi bio siguran da je sve izlio na mene. Lice mi je gorjelo, odmah sam počela gubiti vid. Bila sam očajna jer sam znala da što više vremena prođe više će kiseline izgristi moje lice. Morala sam pronaći najbrži način da dođem do bolnice - priča Gessica o najgorim trenucima.

Prisjetila se svega što joj je tada prošlo kroz glavu.

- Molila sam se i govorila Bogu 'uzmi mi moju ljepotu, ali mi nemoj uzeti vid' - ispričala je Gessica.

Ubrzo nakon što je stradala smogla je snage i pogledala se u ogledalo. Nije htjela odgađati taj trenutak.

- Lice mi je bilo tamno i spaljeno, s druge strane i zeleno. Prvo sam bila zaprepaštena, a onda sam se odlučila usredotočiti na svoj oči jer kaže se da su oči ogledalo duše. Pogledala sam ih i rekla samoj sebi 'ok, to sam i dalje ja - zaključila je ova manekenka svoju priču.

Poslije svega što je ispričala tvrdi da se bivšem dečku ne želi osvetiti te da bi radije željela da dobije priliku da je pogleda i vidi što joj je učinio.

nesreća

napad

kiselina

Gessica Notaro

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter