Sejda je Halida upoznala dok je bio anonimni siromah

Tajnovita supruga legende narodne glazbe! Zajedno su ostali i nakon što je ona operirala tumor, a on imao stravičnu nesreću


100posto
06.06.2019.11:00
Tajnovita supruga legende narodne glazbe! Zajedno su ostali i nakon što je ona operirala tumor, a on imao stravičnu nesreću
Foto: Arhiva/CROPIX

sažeto

Sejda Bešlić upoznala je svog Halida u mladosti, dok je radila u tvornici čokolade. Par je u  braku više od 40 godina i zajedno su bili i u najtežim trenucima


100posto
06.06.2019.11:00

Punica je slavnog glazbeniku spasila brak! Otkrio je to legendarni Halid Bešlić govoreći o počecima braka sa svojom suprugom Sejdom. U braku su 42 godine, a pjevač se ovih dana prisjetio da im nisu cvale ruže otpočetka. Naime, Sejdi je smetalo što Bešlić nastupa do jutra, što ga do ranih sati nema kod kuće. Dok se ona spremala ići na posao, Halid se sa svog posla vraća, a ona je prigovarala. 'Počela mi je držati lekcije da ne može to tako, da nije u redu da se tako ponašam, da joj je svega preko glave. Onda je to čula punica i ustala te rekla mojoj supruzi: 'Znala si da se udaješ za pjevača!', poručila je Sejdi majka. Otad supruga Halidu više ni riječi nije prigovorila. Zahvalan je Bešlić i nakon dugog niza godina punici, govoreći da brak možda i ne bi bio toliko sretan i dug da nje nije bilo da tada stane na njegovu stranu.

Ljubavna priča para počela je kada Bešlić nije još imao ni novce ni toliku reputaciju, bio je tek na početku. Glazbene početke obilježila mu je kafana, a Sejda je za to vrijeme radila u tvornici. 'Kad sam upoznao ženu, pjevao sam u kafani i snimio prvu singlicu. Ona je tada radila u tvornici čokolade pa sam joj rekao da napusti posao, ali zato sam imao odgovornost prema tome. Zahvaljujući tome, 40 godina smo zajedno i ne mislimo se rastati do smrti. To je i ljubav i navika, ali što čovjek više stari. sve se više voli', rekao je prije dvije godine o braku Halid.

Dado Ruvić/Cropix

'Moja sestra se godinama znala s Halidom, ja nisam toliko voljela kafane u kojima je on pjevao'

O samozatajnoj supruzi glazbenog velikana ne zna se puno, uvijek je bila u sjeni, posvećena obitelji, davajući kod kuće veliku podršku u stvaranju Halidove karijere. Prije desetak godina dala je za Jutarnji list u društvu supruga Halida veliki intervju. 'Prije nego što sam upoznala Halida, više sam voljela zabavnu i rock glazbu, a kako postajem starija, sve više volim dobru sevdalinku, sve što je lijepo, pjesme u kojima se možeš naći'. I ona se tada prisjetila detaljnije početaka njihove ljubavne priče. 'Moja sestra se godinama znala s Halidom, ja nisam toliko voljela kafane u kojima je on pjevao. Nismo se dugo znali: zapravo, on i njegovo društvo su mene ‘izradili’. Izašli smo jednom na rođendan moje sestre, na osmi mart. Bila sam fina, oni su kao nešto cugali, ja samo sok. U taj tren, njegova raja kaže: Nekog ćemo večeras oženiti. A Halid će meni: Hoćeš li se ti udati? Ja ne reagiram. Opet me pita: Hoćeš li se udati za mene? Sestra me pod stolom lupa nogom. A ja, onako, da ga skinem s dnevnog reda, kažem da hoću. I već njegovi prijatelji jure k mojim roditeljima javiti da sam se ja udala! Kad sam došla kući i vidjela izraz na licu svoga brata, sve mi je bilo jasno'.

Sve su stekli u braku, vrlo su se rano vjenčali, a Halid tada nije imao ništa osim svoje pjesme i odijela. Sve im je osigurao njezin otac, a nakon rođenja sina Dina, Sejdin otac je preminuo pa se mladi par odselio kod njezine majke. 'Od tog kofera s početka naše veze sve smo zajedno stekli'.

Neja Markičević/Cropix

Radost s unučadi

Zajedno su prošli i kroz teške trenutke. Htjeli su nakon sina imati još djece, no Sejda je operirala u mladosti tumor te nakon toga nisu mogli dalje širiti obitelj. Iako tužni, prihvatili su i to, zajedno su nastavili dalje. A kada se Bešliću dogodila stravična prometna nesreća u kojoj je ostao bez vida na jedno oko - Sejda se potresla toliko da o tome ne želi ni danas govoriti, a sjećanje na te dane izaziva odmah suze. No, prihvatili su i to, Halid govori da je njemu to lakše palo negoli njegovoj voljenoj supruzi. U svemu su ostali zajedno.

Njihov sin Dino sa suprugom je dobio blizance, a Sejda i Halid danas su uz unučad jako vezani. Dino i supruga preselili su s djecom krajem prošle godine u Njemačku, jer je magistra kemije od siječnja počela raditi na prestižnom Institutu u Frankfurtu. Otad je Halid odlučio sa suprugom češće putovati u Njemačku, jednostavno su navikli često biti uz unučad - dječaka i djevojčicu.

Halid Bešlić

newsletter

Prijavite se na Newsletter