Slavne vjernice protiv Halloweena

'Taj poganski krvavi obred odvijao se posljednje noći u listopadu. Tada su ubijali malu djecu i prinosili ih kao žrtve svom bogu mrtvih'


Barbara Marinović
31.10.2018.19:30
'Taj poganski krvavi obred odvijao se posljednje noći u listopadu. Tada su ubijali malu djecu i prinosili ih kao žrtve svom bogu mrtvih'
Foto: Instagram

sažeto

Fra Zvjezdan Linić pozvao je odavno katolike da ne slave Halloween jer se radi o poganskom običaju


Barbara Marinović
31.10.2018.19:30

Dok su jedni jedva dočekali Halloween, drugi su i ove godine podsjetili da se radi o vražjoj raboti koju ne bi trebalo slaviti. Poznato je da je bivša pjevačica Nika Antolos velika vjernica te smatra da se radi o poganskom običaju. Podsjetila je na svom Facebooku i ove godine zašto Svi sveti nisu blagdan koji bi se trebao slaviti na način na koji to rade zapadnjaci.

'Svetkovina je nastala na temelju keltskih poganskih obreda u slavu žetve. Stari Kelti su 7. studenog slavili početak nove godine, a proslava je bila posvećena bogu Sunca, ali i gospodaru smrti. Poganski blagdan Noći vještica izravno je suprotstavljen katoličkoj tradiciji. Vatikan je još 2009. godine odlučio stati na kraj rastućoj popularnosti Noći vještica, označivši to slavljenje antikršćanskim i opasnim', napisala je Antolos.

Nije propustila ni Simona Mijoković podsjetiti na riječi fra Zvjezdana Linića. Pokojni pater poručio je da katolici ne bi smjeli slaviti Noć vještica jer je pažnja posvećena molitvi svecima, uzorima kršćanskog života, ali i sjećanju na pokojnike. pa se radi o danima meditacije, mira i uspomena, a ne maskiranih zabava i okultizma.

'Taj poganski krvavi obred odvijao se posljednje noći u listopadu. Tada su druidi ubijali malu djecu i prinosili ih kao žrtve svom bogu mrtvih. Ako jedna obitelj ne bi sama dobrovoljno druidima predala svoje djetešce, oni bi ubijali ostale članove obitelji. U to davno vrijeme stari su narodi (vrlo daleko od Hrvatske) prakticiranjem takvih obrednih ubojstava sijali strah diljem Engleske, Irske i Škotske', podsjetila je Simona na riječi pokojnog fra Zvjezdana Linića.

Katolička crkva protiv je proslava koje počivaju na poganskim običajima, a u koliziji su s katoličkim blagdanom.

Halloween

Simona Mijoković

Nika Antolos

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter