Madeleine ima misiju

Švedska princeza koja s obitelji živi u Miamiju napisala je knjigu za djecu kojima ih potiče da prijave bilo kakvo zlostavljanje


Ines Madunić
29.01.2019.16:00
Švedska princeza koja s obitelji živi u Miamiju napisala je knjigu za djecu kojima ih potiče da prijave bilo kakvo zlostavljanje
Getty Images

sažeto

Kći švedskog kralja živi u SAD-u, a posvećena je borbi za dječja prava


Ines Madunić
29.01.2019.16:00

Princeza Madeleine od Švedske objavila je knjigu za djecu koja za cilj ima potaknuti ih da ne čuvaju tajne te da prijave bilo kakav oblik zlostavljanja. Pod nazivom "Stella i tajna", knjigu je objavila pod svojim djevojačkim prezimenom, Madeleine Bernadotte i u suradnji sa Svjetskom fondacijom za djecu, koju je prije 20 godina osnovala njezina majka, kraljica Silvia. Knjiga se dotiče dječjeg samopouzdanja, povjerenja i odnosa s roditeljima.

Princeza Madeleine do prošle je godine s mužem i troje djece živjela u Londonu, a zatim su se preselili u Miami. Njezin suprug Christopher O'Neill rođen je u Londonu, ali ima dvojno državljanstvo Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a, a tamo su se preselili zbog njegovog posla.

Par se upoznao u New Yorku 2010. godine, kad je princeza pobjegla iz Švedske na dulji odmor kako bi se oporavila od bolnog prekida zaruka s odvjetnikom Jonasom Bergstromom. S O'Neillom ima troje djece - princezu Leonore (4), princa Nicolasa (3) i desetomjesečnu princezu Adrienne.

 
 
 
View this post on Instagram

At Solliden earlier this summer. ☀️ Photo: Anna-Lena Ahlström

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on Aug 3, 2018 at 6:07am PDT

Inače, njezina službena titula je barunica od Hälsinglanda i Gästriklanda, a puno ime Madeleine Thérèse Amelie Josephine te je druga kćer i najmlađe dijete kralja Karla Gustava XVI i kraljice Silvije. Trenutno je sedma po redu za preuzimanje švedskog trona. Diplomirala je povijest umjetnosti i etnologiju, a polagala je ispite iz dječje psihologije.

kraljevska obitelj

Švedska

princeza Madeleine

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter