Nije sve bajka

Sve što znamo o kraljevskoj svađi na vrhu: Harry nikad nije oprostio bratu zločeste komentare o Meghan, a Wills je samo zabrinut


Ines Madunić
10.12.2018.11:00
Sve što znamo o kraljevskoj svađi na vrhu: Harry nikad nije oprostio bratu zločeste komentare o Meghan, a Wills je samo zabrinut
Getty Images

sažeto

Kakav je stvarno odnos prinčeva i kakvu ulogu u svemu igraju njihove supruge?


Ines Madunić
10.12.2018.11:00

Odrasli su u centru svjetske pozornosti i cijeli je svijet gledao kako proživljavaju golemu tragediju. Prinčevi William i Harry oduvijek su bili drugačiji karakteri i svima je to bilo jasno, no ponosili su se bliskim odnosom i svojim prijateljstvom.

No, u posljednje vrijeme sve su glasnija šuškanja o problemima među braćom, a sve je povezano s njihovim suprugama.

Prvo su počele priče o tome kako se Kate i Meghan ne slažu najbolje, sve potaknuto seljenjem Meghan i Harryja iz palače Kensington u sklopu dvorca Windsor. Kako će uskoro postati roditelji, jasno je da žele preseliti iz svoje kolibe Nottingham koja ima samo dvije sobe. No, svi su pretpostavljali da će se preseliti u stan odmah do Williama i Kate, što se ipak neće dogoditi.

Mediji su zatim počeli izvještavati o navodnim svađama vojvotkinja; o tome kako je Kate upozorila Meghan da ne bude nepristojna te da pazi kako razgovara s njezinom poslugom, a ova je rasplakala Kate na isprobavanju haljine princeze Charlotte za veliko vjenčanje ove godine.

Iako ti tračevi mogu biti istina, čini se da je uzrok problema ipak među kraljevskom braćom.

A sve je počelo kad se Harry počeo viđati s Meghan prije otprilike dvije godine.

Kad je presretni Harry rekao bratu da je zaljubljen, William ga je odmah upozorio da bude pažljiv, s obzirom na to da "ne znaju ništa o njoj, njezinoj obitelji, što ona uopće želi i kakva je osoba". Stariji je brat samo htio istaknuti koliko je teško postati članom kraljevske obitelji zbog velikog stresa i svega što to sa sobom nosi.

Harry je zbog toga potpuno poludio i naljutio se na brata, optužujući ga da želi završiti njegovu vezu prije nego što je uopće počela.

Nikad mu nije oprostio ni što je iste stvari ispričao njihovoj baki, kraljici Elizabeti II.

Nakon zaruka, Harry je zamjerio bratu što se nije više potrudio oko buduće šogorice, a njihov je otac, princ Charles, zatim primijetio što se s braćom događa pa je zamolio Williama da se Kate i on iskažu prema budućoj članici obitelji.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Nov 11, 2018 at 12:31pm PST

Nakon toga njih su dvoje pozvali tada novopečene zaručnike da im se pridruže u njihovoj kolibi u Sandringhamu za Božić, gdje ga svi tradicionalno slave.

Iako se činilo kako su braća u jako dobrim odnosima - William mu je bio kum na svadbi 19. svibnja - nije sve tako jednostavno, kao i u svakoj obitelji.

Harry je preko ušiju zaljubljen u Meghan i jako je zaštitnički nastrojen.

Osim ljubavi, ima tu još nešto - vojvoda od Sussexa osjeća kako mora zaštititi svoju suprugu jer nije mogao učiniti isto sa svojom majkom, princezom Dianom.

No, Harry u svemu pomalo pretjeruje, pa tako svaki komentar koji mu se i mrvicu ne sviđa proglašava napadom na svoju ženu.

A ni ona nije cvijeće, kako se čini. U jedva pola godine, koliko je članica kraljevske obitelji, dvije su osobne asistentice dale otkaz, i to nakon godina staža u Buckinghamskoj palači. Prvo je Meghan napustila Melissa Touabti, i to zbog nevjerojatne količine stresa koju je doživljavala od Meghan. Navodno je slala mailove sa zahtjevima već od 5 ujutro, i to se nastavljalo kroz dan. Melissa je odlučila otići nakon što se nekoliko puta rasplakala na poslu zbog teškog odnosa s vojvotkinjom.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Dec 6, 2018 at 3:03am PST

A nakon 17 godina rada za kraljevsku obitelj, Samantha Cohen također je dala otkaz - i to zbog Meghan. Glasnogovornica je u Buckinghamskoj palači bila jedna od najbližih kraljičinih ljudi, a zbog vatrenog nastupa i profesionalnosti zvali su je "Pantera".

Cohen je bila poznata po tome što je iskreno odana kraljevskoj obitelji, no Meghanino ponašanje za nju je ipak bilo previše.

Iako su neki mediji pisali kako će Kate i William, zbog loših odnosa s Meghan i Harryjem, Božić prvi put provesti kod Middletonovih, to je i službeno demantirano te će se cijela obitelj naći u Sandringhamu. Bit će to jedan prilično neugodan božićni ručak.

kraljevska obitelj

Meghan Markle

princ Harry

Kate Middleton

princ William

svađa

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter