Glumi u novoj sezoni hit serije

Sve je napustio preko noći. Televizijsku karijeru, status poznatog voditelja i novinara... Dao je otkaz, posudio novac i otišao


100posto
17.06.2019.17:00
Sve je napustio preko noći. Televizijsku karijeru, status poznatog voditelja i novinara... Dao je otkaz, posudio novac i otišao
Foto: Biljana Gaurina/CROPIX

sažeto

Ivica Kovačević otišao je u New York s posuđenih nekoliko tisuća dolara i snovima... Uspio ih je ostvariti


100posto
17.06.2019.17:00

Krenulo je na Netflixu prikazivanje zadnje sezone serije 'Jessica Jones', koja od 2015. godine prati put superheroine Jessice. Nakon tragičnog kraja njezine kratke karijere kao heroine posebnih sposobnosti, Jones pokušava izgraditi novi život, ovog puta u zanimanju privatne detektivke. Pomaže ljudima s posebnim sposobnostima.

No, ne bi to bila posebna vijest da u seriji ne glumi naš Ivica Marc, odnosno glumac i nekadašnji voditelj Ivica Kovačević. Hrabro je prije nekoliko godina Ivica otišao u New York, posuđenim novcem tamo je otišao ostvariti svoje snove. S druge strane, i sam će reći da iz Hrvatske nije otišao trbuhom za kruhom. Dapače, imao je lijepo posloženu karijeru.

 
 
 
View this post on Instagram

When you’re about to get into it #jessicajonesnetflix #finalseasson #netflix #june14

A post shared by Ivica Marc (@ivicamarc) on Jun 7, 2019 at 7:18am PDT

Napustio je izgrađenu karijeru

U trenutku kada je odabrao otići u New York, Ivica je bio već izgrađeni novinar. Radio je kao dio ekipe 'Glamour Caffea', a kao voditelj bio je angažiran na emisiji 'Hrvatska uživo' te kvizu 'Upitnik', nakon čega je otišao s HRT-a i radio na Novoj TV. Imao je 31 godinu, televizijsko iskustvo, ali i želju da ostvari nešto više.

Kao u filmskom scenariju, Ivica je tada osvojio na lutriji zelenu kartu i odlučio slijediti sudbinu. Staviti na kocku sve što je dotad postigao, napustiti Zagreb u kojem je odrastao, u kojem je njegova obitelj i otići vani. Posudio je nekoliko tisuća dolara za početak i stigao u New York.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ivica Marc (@ivicamarc) on Jun 12, 2019 at 3:33am PDT

Osvojio zelenu kartu, posudio novac i otišao u ostvarivanje svojih snova

'Točnije, otišao sam s par posuđenih dolara, zahvaljujući hrabrosti dobrih ljudi koji su vjerovali u mene kada sam već dao otkaz na Novoj TV jer sam igrom slučaja, na lutriji, osvojio 'green card'. Tih tri tisuće dolara zapravo su sitni za početak, ali meni su tada značili sve, uz dvije torbe s čim sam se pojavio kod svojih bliskih prijatelja, Maše i Mirka Simetića, koji su me ugostili dva-tri mjeseca na luftmadracu u svom njujorškom domu, da bismo potom zajedno unajmili stan, a tek onda sam unajmio svoj i iselio se od njih. Nikad im neću zaboraviti dobrotu kojom su mi pomogli u počecima', ispričao je prije nekoliko godina Ivica za Jutarnji.

Ubrzo se tamo zaposlio kao fitness trener, izvlačeći svoje iskustvo s treninga karatea. Ubrzo s dvojicom kolega odlazi iz centra u kojem je bio zaposlen pa trojac zajedno otvara fitness centar. Posao se grana i žiri, a Ivica ne zanemaruje glumački poziv. To je njegova ljubav i uz posao, upisao je studij glume u sklopu Maggie Flanagan studija. Dosad je, osim u spomenutoj seriji, igrao i u hit seriji 'The Americans' te filmu 'Deleted Scene'. Ivica je svoj američki san zaista ostvario.

 
 
 
View this post on Instagram

Lisen’ you pay! #vladkozlov #billions #russian #croatian #oligarch

A post shared by Ivica Marc (@ivicamarc) on Mar 29, 2019 at 10:32am PDT

Ivica Marc

jessica jones

ivica kovačević

newsletter

Prijavite se na Newsletter