Poput, Diane, ona ima svoj put

Sva kraljičina pravila koja je vojvotkinja Meghan dosad prekršila bez da je trepnula


Ines Madunić
03.09.2018.11:30
Sva kraljičina pravila koja je vojvotkinja Meghan dosad prekršila bez da je trepnula
Getty Images

sažeto

Vojvotkinja od Sussexa ne drži se slijepo nikakvih pravila, pogotovo kad se radi o modnim izborima


Ines Madunić
03.09.2018.11:30

Od Meghan Markle od početka se očekuje da promijeni britansku monarhiju, a ona zasad nije razočarala svojim buntovništvom - barem što se tiče modnih izbora. Vojvotkinja od Sussexa u manje od godinu dana više je puta prekršila pravila kojih se ostale članice kraljevske obitelji slijepo drže. Sva ta nepisana pravila donijela je kraljica Elizabeta II, a dok ih se Kate uvijek drži, Meghan je ipak malo hrabrija.

Tako je, primjerice, već nekoliko puta na event došla golih nogu. Pravilo je da članice kraljevske obitelji uvijek moraju imati najlonke, bilo ljeto ili zima. Najčešće su to čarape boje kože, a prvi put Meghan je ovo pravilo prekršila na službenom fotografiranju objavljivanja zaruka. Dosad se bez najlonki pojavila više puta tijekom ovog ljeta.

Getty Images

Nedavno je prekršila još jedno ozbiljno pravilo, a to je - nema suknji ni haljina iznad koljena. Vojvotkinja se pojavila upravo u takvoj haljinici na mjuziklu "Hamilton" s Harryjem. Zaradila je oduševljenje komadom dizajnera Judith&Charles, a istovremeno je prekršila još jedno modno kraljičino pravilo - ne smiješ biti u crnom od glave do pete.

Getty Images

Baš kao i nekoć princeza Diana u svojoj tzv. revenge dress, koja je također bila iznad koljena, potpuno crna i još s otkrivenima ramenima.

Naime, u kraljevskoj obitelji u crnom se može biti jedino ako si u žalovanju.

Getty Images

To je razlog zbog kojeg je Kate Middleton na ovogodišnjoj dodjeli nagrada BAFTA bila u zelenoj haljini, iako je dress code bio crno zbog podršci pokretu Me Too.

No, ovo čak nije prvi put da je Meghan prekršila to pravilo, jer se u crnom pojavila na više evenata.

Getty Images

I prije vjenčanja, vojvotkinja je u modu vratila tzv. lađa izrez, koji je imala i na svojoj Givenchy vjenčanici. Nosila ga je u nekoliko varijanti, usprkos tome što je otkrivanje ramena protivno kraljičinoj volji.

Puno se pisalo o tome kako je Harry pokušao zabraniti svojoj supruzi da na službeno putovanje ponese odijela s hlačama. Njih Elizabeta II također ne voli vidjeti. Harry je pokušao, ali nije uspio, jer se Meghan pojavila u genijalnom odijelu u Dublinu ovog ljeta.

Getty Images

Iako ne pogodi uvijek sa svojim modnim izborima, veselimo se njezinim malim činovima buntovništva. Možda neće promijeniti monarhiju, ali uživat ćemo u dobrim odjevnim kombinacijama.

moda

kraljevska obitelj

Meghan Markle

princ Harry

kraljica Elizabeta II.

odjeća

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter