Prokletstvo milijardi

Mladi šeik se predozirao nakon vikenda orgijanja u svom penthouseu? Bogati sultan oba sina izgubio je zbog droge, prvog je sam našao mrtvog. Što sve rade djeca arapskih tajkuna kad se domognu slobode?


100posto
03.07.2019.11:10
Mladi šeik se predozirao nakon vikenda orgijanja u svom penthouseu? Bogati sultan oba sina izgubio je zbog droge, prvog je sam našao mrtvog. Što sve rade djeca arapskih tajkuna kad se domognu slobode?
Profimedia

sažeto

Modni dizajner Khalid bin Sultan Al Qasimi pronađen je mrtav u svom penthouseu u Londonu u ponedjeljak ujutro


100posto
03.07.2019.11:10

Modni dizajner i sin arapskog šeika Sultana bin Muhammada Al Qasimija, pronađen je mrtav u Londonu. Mladi šeik Khalid bin Sultan Al Qasimi preminuo je iznenada u 39. godini života, a modni svijet oprašta se od dizajnera. Zasada su razlozi njegove prerane smrti nepoznati. Tragedija izgubljenog mladog života spustila je zastave u Emiratima na tri dana. Al Qasimi je bio modni dizajner i vlasnik odjevne marke za muškarce. U Londonu je živio od svoje devete godine, kamo ga je otac poslao u prestižnu školu Tonbridge u Kentu. Školovao se i prije 11 godina lansirao modnu marku Qasimi Homme, izlagao je na tjednima mode u Parizu i Bliskom istoku.

Privilegirani život mladeži s Bliskog istoka

Khalid bin Sultan Al Qasimi preminuo je 1. srpnja, imao je titulu princa, njegov 79-godišnji otac vlada Sharjahom od 1972. godine. Mladi dizajner živio je životom privilegirane i bogate mladeži s Bliskog istoka, školovao se na prestižnim fakultetima, tečno je pričao par stranih jezika, diplomirao arhitekturu i modni dizajn, bio nagrađivani fotograf, obrađivao je kroz modu socijalna i politička pitanja Bliskog istoka.

Profimedia

Zabava u penthouseu

Iako se ne zna kako je preminuo, otkriveni su neki detalji odlaska Al Qasimija. The Sun piše kako je hitna pozvana u njegov penthouse u ponedjeljak ujutro, gdje je šeik pronađen mrtav. Nakon što su stigli, djelatnici su pozvali policiju, a oni su navodno pronašli drogu te mjesto zločina na kojem se očito tijekom vikenda odvijala luda zabava. Neki gosti su se drogirali, orgijali i žestoko tulumarili. Izvor koji je bio upućen u život mladog nasljednika i tajkuna tvrdi da je, kao i mnogi mladi Arapi, Al Qasimi uživao u slobodi koju London nudi. S druge strane, suradnici ga opisuju kao jako odgovornog i vrijednog čovjeka.

'Sumnja se da je šeik Khalid preminuo uslijed uzimanja droge. Svima koji sudjeluju u istrazi njegove smrti naređeno je da šute', dodao je izvor. Zasada se njegova smrt službeno vodi kao neobjašnjiva, odnosno uzrok je još nepoznat. Nikakva se uhićenja niti veća saznanja još nisu dogodila. Njegov otac proglasio je tri dana žalosti i rekao da je njegov sin sada u Božjim rukama.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by QASIMI (@qasimi_official) on Jul 2, 2019 at 10:23am PDT

Prvi sin preminuo prije 20 godina, predozirao se u obiteljskom domu

Šeik Mohammed duboko je potresen obiteljskom tragedijom. Ovo je drugi sin kojeg je izgubio u Velikoj Britaniji. Naime, njegov sin iz prvog brata mrtav je pronađen 1999. godine, a kasnije je utvrđeno da je preminuo uslijed predoziranja. Bile su mu svega 24 godine. Pronađen je na podu kupaonice obiteljske vile u Sussexu, a u veni mu je još bila šprica. Da stvar bude gora, pronašao ga je upravo otac. Shvativši da je sin zatvoren dugo u kupaonici, šeik je svog zaštitara zamolio da provali kroz prozor u kupaonicu, a kada je šeik ušao, našao je sina predoziranog.

Tragedija utjecajnog sultana

Nakon što je preminuo njegov stariji sin, Khalid je postao njegov jedini muški potomak i nasljednik sultanovog bogatstva. Sultan je na čelu trećeg najvećeg grada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a područje je to iznimno bogato naftom. Svojoj je djeci mogao pružiti sve - vrhunsko obrazovanje, luksuz i prestiž, no od problema i opijata nije ih mogao spasiti. Khalid bin Sultan Al Qasimi pokopan je na groblju Al Jubail u Sharjahu.

Sultan tužnu i tragičnu sudbinu nije izbjegao unatoč bogatstvu, obrazovanju, utjecaju i moći. Svoje sinove nije spasio. Izrazi sućuti stigli su sa svih strana, kolega i veleposlanika brojnih zemalja. U subotu će sultan napuniti 80. godina, nikad tužnijih.

Način života nasljednika arapskih milijardi

Put djece bogatih arapskih tajkuna, koji su novac stekli većinski na nafti, već je dobro poznat europskim prijestolnicama obrazovanja. To su djeca koja su već po rođenju predodređena za uspjeh, bogatstvo i vrh društvene ljestvice pa se u tom smislu odgajaju odmalena. Bira se već sami vrtić, nakon toga privatne škole, a sve to kako bi se moglo pohađati najprestižnije privatno sveučilište.

Arapski tajkuni žele da im djeca budu savršeno uklopljena u europski način življenja, stoga ne čudi što se silan novac ulaže upravo u to da im se pruži iskustvo školovanja u prijestolnicama Europe, najčešće je u pitanju London. Djeca odrastaju pod konstantnim pritiskom uspjeha, a kada do njega dođu i obrazovanje završe - kreće probijanje u poslovnom svijetu i neminovna priprema za nasljeđivanje carstva.

No, nije to sve. Miris slobode, svijest o dostupnosti svega što možete zamisliti, mlade najčešće vodi prema intenzivnom tulumarenju, drogama, promiskuitetnom ponašanju. Žive u najskupljim kvartovima, u konkretnom slučaju mladi šeik je živio u penthouseu vrijednom skoro 100 milijuna funti. Eskalacija se događa u mlađim odraslim godinama, kada ostaju s novcem, ali bez kontrole roditelja, strogih internata i stege za koju su pripremani.

Khalid bin Sultan Al Qasimi

muhammand al qasimi

newsletter

Prijavite se na Newsletter