Kraljevsko krštenje

Stric Harry se isprsio i potrošio 8000 funti za poklon princu Louisu


Ines Madunić
10.07.2018.08:10
Stric Harry se isprsio i potrošio 8000 funti za poklon princu Louisu
Profimedia

sažeto

Najmlađi član britanske kraljevske obitelji kršten je u Londonu


Ines Madunić
10.07.2018.08:10

Princ Louis, treće dijete vojvotkinje Kate i princa Williama, kršten je u kapelici palače St. James u Londonu.

Profimedia

Najmlađi član kraljevske obitelji bio je u istoj opravi kao i njegovi stariji brat George i sestra Charlotte te još šestero kraljevske djece.

Radi se o čipkastoj i satenskoj opravici koja je 2008. napravljena prema onoj koju je dizajnirala kraljica Viktorija za svoju kćer.

Na krštenju su bili Kateini roditelji, sestra Pippa i brat James, princ Harry i vojvotkinja Meghan, princ Charles i Camilla, a nedostajali su samo kraljica Elizabeta II i princ Philip. Oni su odlučili štedjeti se jer imaju jako naporan tjedan i puno obaveza, a oboje su slabi sa zdravljem.

Bilo je ovo i prvo pojavljivanje Kate i Williama s cijelom obitelji otkad se Louis rodio. 

Otkriveno je i da je princ Harry svom nećaku poklonio prilično originalan dar. Za 8000 funti kupio mu je prvo izdanje knjige Winnie the Pooh iz 1926. godine.

Profimedia

Harry je veliki knjigoljubac, a jedno od najljepših uspomena iz djetinjstva mu je čitanje priče za laku noć s mamom Dianom.

Zato je odlučio imati dječju kućnu knjižnicu s prvim izdanjima za nećake i svoju buduću djecu.

Ceremonija je bila privatna i bili su pozvani samo obitelj i najbliži prijatelji, a kasnije su svi pozvani na čaj i kolače u palaču.

Princ Louis ima šestero kumova i kuma.

S Williamove strane tu su njegov prijatelj s fakulteta Guy Pelly, danas vlasnik noćnog kluba, Laura Meade, koju William također poznaje s Etona. Njezin suprug James Meade bio je kum princezi Charlotte i držao je govor na Kateinom i Williamovom vjenčanju. Kum malom Louisu je i jedan od najstarijih Williamovih prijatelja, Harry Aubrey-Fletcher, s kojim je išao u srednju školu i na fakultet. Nicolas van Cutsem godinama je prinčev prijatelj, a njegova je obitelj bliska i s ostatkom kraljevske.

S Kateine strane tu su Lucy Middleton, njezina sestrična s kojom je provela godinu dana u Firenci i Hannah Carter, s kojom je Kate išla na fakultet.

kraljevska obitelj

princ Harry

princ William

vojvotkinja Kate

poklon

krštenje

princ Louis

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter