'Vječni dječak' tragično završio

Strašna i teška dijagnoza u svega tri mjeseca dokrajčila je karizmatičnog Marinka. Dvadeset dana prije smrti htio je obaviti samo još jednu stvar


100posto
23.08.2019.19:15
Strašna i teška dijagnoza u svega tri mjeseca dokrajčila je karizmatičnog Marinka. Dvadeset dana prije smrti htio je obaviti samo još jednu stvar
Screenshot: Youtube

sažeto

Glumac Marinko Madžgalj preminuo je prije više od tri godine, strašna bolest naglo i okrutno uzela je mlad život


100posto
23.08.2019.19:15

'Vječni dječak' slavio bi ovih dana, da je preživio opaku bolest, svoj 41. rođendan. Glumac i voditelj Marinko Madžgalj rođen je u Beogradu 1978. godine, a zauvijek je otišao u ožujku 2016. godine. S tugom ga se prisjećaju brojni tamošnji kolege i prijatelji, sve njih slomio je prije tri godine brzi i okrutni odlazak mlade zvijezde.

Oduševljavao publiku svojim pristupom glumi

Odrastao je u Crnoj Gori, a u Beograd se krajem devedesetih vratio na studij, na Fakultetu dramskih umjetnosti tamo je diplomirao 2000. godine. Nastupao je u par kazališta, ostavio je iza sebe niz nezaboravnih uloga radi kojih je publika njegovu karijeru pratila od samog početka. Nije zaostajao ni u filmskoj te televizijskoj djelatnosti, poznat je i hrvatskoj publici po epizodnoj ulozi u seriji 'Ne daj se Nina', no odradio je za tamošnje tržište niz kvalitetnijih uloga od kojih se ističe uloga Čede Velje u televizijskoj seriji 'Crni Gruja', koja parodizira srpsku povijest i velikane.

Bavio se i glazbom, s poznatim voditeljem Ognjenom Amidžićem osnovao je grupu Flamingosi, koja im je trebala biti hobi. Ipak, uspjeli su postići milijunske preglede na YouTubeu i popularnost singlova koje su odradili. Glazbu je obožavao pa je u svom kafiću 'Mačor' često za svoju dušu znao zapjevati i zasvirati gostima, a odradio je niz suradnji s poznatim tamošnjim glazbenicama i glazbenicima. Kada se Marinko razbolio i kada je postalo jasno da će se njegov život ugasiti, Amidžić je objavio da grupa više neće postojati. Voditelja je gubitak prijatelja potpuno slomio.

Ljubav života s deset godina starijom glumicom

A tragična smrt Marinka Madžgalja teško je pogodila i Dubravku Mijatović. Bila je ona ljubav njegovog života. Par se upoznao u ljeto 2007. godine, tijekom snimanja filma 'Na lijepom plavom Dunavu'. Madžgalj je ljepotom i karizmom 10 godina starije glumice bio potpuno opčinjen. Zaljubili su se, no zbog razlike u godinama vezu su prvo vrijeme skrivali od javnosti. Njegovi roditelji nisu Dubravku u početku najbolje prihvatili, bila je starija od njega, usto iza sebe imala razvod. No, ljubav je postajala sve jača i postali su nerazdvojni.

Godinu i pol od početka veze par se zaprosio i tajno vjenčao. Stigla im je potom i kćerkica Sara, a ljubav je trajala još pet godina. Sporazumno su se Dubravka i Marinko razveli 2014. godine, a on se odselio iz obiteljskog doma. Ipak, do kraja je između njih postojala neka jaka spona.

Izgledalo je kao da će krenuti dalje, pričalo se da se ponovno zaljubio - a onda je sve stalo. Hitno je 2015. godine prevezen u bolnicu i tamo mu je dijagnosticiran rak gušterače. Odmah je operiran, a u oporavku mu je upravo bivša supruga pružala najveću podršku. Iako je djelovalo da će mu biti bolje, a on sam je odavao takav dojam - Madžgalj je zapravo bio jako loše. Obitelj i prijatelji znali su da su liječnici postavili najtežu prognozu. Još tri mjeseca života. Nije ni to tratio. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao na kemoterapije, a 20 dana prije smrti odlučio se krstiti. Jedva je od slabosti, rekao je poslije njegov otac, izdržao samu ceremoniju krštenja. Samim krajem ožujka 2016. Madžgalj je izgubio bitku s opako bolešću.

marinko madžgalj

ognjen amidžić

crni gruja

newsletter

Prijavite se na Newsletter