NOVČANI PROBLEMI

Životni pad slavnog TV voditelja: Otkazuju mu emisije, očekuje ga (pre)skup razvod, a zbog besparice pristaje na sve

Jednom fotografijom potaknuo je glasine da je ponovno u vezi nakon razvoda od supruge Christine

Paddy McGuinness

 Farrell/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Farrell/backgrid/backgrid Uk/profimedia

U britanskoj emisiji ‘This Morning‘ dogodio se neočekivano iskren trenutak kada je engleski komičar, glumac, pisac i televizijski voditelj Paddy McGuinness, kojeg nazivaju i BBC-jevim zlatnim dečkom, objavio ‘vlastiti pad‘.

U emisiji je promovirao svoju turneju, prvu u osam godina, a voditeljica Emma Willis upitala ga je zašto se vraća svojim stand-up korijenima.

"Errr... Pa sada mi je ponestalo novca, trebalo je oko osam godina da se sav potroši, i onda sam razmišljao kako bih ga trebao ponovno zaraditi", rekao je Paddy i izazvao nevjericu među publikom u studiju. Nitko nije očekivao da će jedno od najgledanijih TV lica u toj zemlji tako javno priznati svoje novčane probleme.

image

Paddy McGuinness

Mattpapz/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Mattpapz/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Zatim je, neposredno prije Božića, McGuinness na Instagramu objavio fotografiju dviju šalica s natpisima ‘njegova‘ i ‘njezina‘, što je potaknulo glasine da je ponovno u vezi nakon teškog razvoda od bivše supruge Christine McGuinness.

Prije samo dvije godine činilo se da 50-godišnji voditelj ima sve - lijepu suprugu, troje djece i četiri velike emisije na BBC-ju. No, sada bi se mogao suočiti s potencijalno oštrim i skupim razvodom s bivšom suprugom s kojom je bio gotovo dva desetljeća.

Ovih je dana započeo brakorazvodni postupak, a Christine ja angažirala odvjetnicu Catherine Bedford iz vrhunskog londonskog odvjetničkog ureda Harbottle and Lewis. Bedford je poznata po nadimku ‘pitbull‘, a već je ranije zastupala nekoliko slavnih osoba, poput Lise McPartlin i zvijezde ‘Igre prijestolja‘ Sophie Turner.

"Rukavica je bačena, Christine je bila dobra prema Paddyju, ostala je kod kuće i odgajala njegovu djecu dok je on bio vani i zarađivao novac. Bit će to skup razvod za Paddyja. Christine je dosta svega", rekao je blizak prijatelj za Daily Mail.

Na ekranu su stvari također bile podjednako loše, unatoč tome što su McGuinnessa najavili kao novog voditelja emisije ‘A Question of Sport‘ u rujnu 2021. Prošlog mjeseca BBC je objavio da emisija završava nakon 53 godine, a oni koji su radili na programu, rekli su da se gledanost ‘strmoglavila‘ otkako je McGuinness stigao na tu poziciju.

Njegove ostale emisije, ‘I Can See Your Voice‘ i ‘Catchpoint‘, BBC je već ranije uklonio, a ‘Top Gear‘ je nedavno pauziran nakon nesreće Freddieja Flintoffa. McGuinnessov najveći angažman, onaj voditelja emisije ‘Take Me Out‘ na ITV-u, završio je 2019. U međuvremenu, čini se da mu je sreće ponestalo i na Channel 4-u. Njegova se visokobudžetna serija ‘Tempting Fortune‘ ‘vjerojatno neće vratiti‘ na male ekrane. Propao mu je i ugovor s Marks & Spencerom, čiji je trebao biti ambasador.

Rukovoditelji s TV-a smatraju da je za njegov sunovrat kriv razlaz od supruge. Naime, Paddy se dugo vremena predstavljao kao brižan suprug i otac. McGuinnessovi su čak snimali dokumentarce za BBC o svojim borbama, a njihova emisija ‘Paddy i Christine McGuinness: Naša obitelj i autizam‘ bila je hvaljena zbog toga što se bavila ovim problemom s kojim se suočavaju brojne obitelji. Naime, svo troje njihove djece ima autizam.

Nakon brojnih demantija da im je brak u problemu, ipak su objavili da kreću svatko svojim putem. U zajedničkoj izjavi na Instagramu poručili su: ‘Prije nekog vremena donijeli smo tešku odluku o razvodu, ali naš glavni fokus kao i uvijek je nastaviti voljeti i podržavati našu djecu. Nije bilo lako donijeti ovu odluku, ali idemo naprijed kao najbolji roditelji što možemo biti naše troje prekrasne djece. Uvijek ćemo biti obitelj puna ljubavi, još uvijek imamo odličan odnos i još uvijek sretno živimo zajedno u našem obiteljskom domu.‘

Bio je to, kažu upućeni s televizije, početak kraja za Paddyja.

"Paddyja i Christine javnost je voljela kao par, djelovali su normalno i prizemno. Iako se Christine malo zadubila u TV, bila je previše zauzeta s djecom jer su bila mala. No, onda je ipak odlučila doći i pokazati svijetu tko je ona", rekao je jedan TV voditelj za Daily Mail.

image

Christine McGuinness

Doug Peters/Pa Images/Profimedia/Doug Peters/pa Images/profimedia

Izvori bliski paru kažu da McGuinness nije bio siguran trebaju li ići u javnost s takvim projektima, no 35-godišnja Christine, bivša kraljica ljepote, koja je također bila u ‘Real Housewives of Cheshire‘, potaknula je cijelu tu priču.

Godine 2021. sudjelovala je u emisiji ‘Strictly The Real Full Monty‘ na ITV-u u kojoj su se slavne osobe pojavljivale gole kako bi istaknule važnost prevencije raka. Paddy je bio sumnjičav oko toga u početku, ali s obzirom na to da je i sama nedavno dobila dijagnozu autizma, Christine je vidjela to kao još jednu priliku da podigne svijest o tome i suoči se sa svojim strahovima.

Također je željela odati počast svojoj majci Joanne, kojoj je 2020. dijagnosticiran rak dojke i bila je na liječenju dok je ona snimala emisiju.

Unatoč početnoj suzdržanosti, McGuinness je kasnije iskazao podršku svojoj supruzi objavljivanjem entuzijastičnih poruka na Instagramu i te je posljednju epizodu gledao iz publike.

Tri mjeseca kasnije, 2022., Christine je sudjelovala u reality showu ‘The Games‘, emisiji Channela 4 u kojoj su se slavne osobe natjecale jedna protiv druge u olimpijskom stilu i gdje je postala bliska prijateljica sa slavnim osobama poput zvijezde ‘Love Islanda‘ Olivie Attwood i bivše nogometašice Chelcee Grimes. Opet, činilo se da McGuinness ni time nije bio osobito oduševljen.

To su primijetili i obožavatelji koji su počeli komentirati njihov odnos na društvenim mrežama. Primijetio je to i njegov kolega iz ‘Top Geara‘ Flintof (46). Kad je Christine zaplesala oko svog koplja, Freddie je komentirao: "Nisam siguran da će se to svidjeti Paddyju - nema šanse."

U srpnju 2022. objavljeno je u The Sunu da je došao kraj kada je Christine saznala da je McGuinness poljubio jednu zvijezdu nakon što su se zajedno pojavili u TV emisiji. Žena nikada nije imenovana iako Christine zna njezin identitet i rečeno je da je bila ‘shrvana‘ nakon što je saznala za to.

Samo tjedan dana kasnije objavljeno je kako je McGuinness također slao poruke na društvenim mrežama voditeljici BBC-ja, što je Christine otkrila u ožujku 2022. Podrazumijeva se da je to bio faktor koji je doprinio prekidu veze. McGuinness nikada nije odgovorio ni na jednu od tih optužbi.

Insajderi s BBC-ja kažu da glasine o njegovom ponašanju nisu bile popularne među gledateljima. Bio je zaposlen na BBC-u koji je nastojao pridobiti što više obitelji kao svoju publiku, ali je njegov privatni život sve više postajao ono po čemu su ga prepoznavali - a to mu čelnici TV kuća nisu mogli oprostiti.

Rečeno je da je iza kulisa McGuinness pokušavao uvjeriti Christine da se ne bi trebali razvesti jer mogu puno više učiniti zajedno kao par, no ona je odbila popustiti.

"Imala je samo 19 godina kad ga je upoznala i uživa u ovom novom životu", rekao je prijatelj zvijezde.

U travnju prošle godine, BBC je naručio solo emisiju od Christine, ‘Christine McGuinness: Unmasking My Autism‘ koja je opisana kao ‘iskreno putovanje kroz samootkrivenje‘ u kojoj ona ‘otkriva skriveni svijet tisuća autističnih žena koje, poput nje, ignoriraju znanost i društvo.‘

Navodno su šefovi na BBC-u bili toliko impresionirani njome da već razgovaraju o novim projektima.

Navodno BBC žali zbog toga što su McGuinnessu dodijelili ulogu voditelja sportske emisije nakon što je Sue Barker (67) otpuštena. Htjeli su McGuinnessom privući mlađu publiku jer ga se uvijek smatralo zabavnom zvijezdom koja je popularna među svim dobnim skupinama.

Ali kako TV emisije i isplate plaća presušuju, čini se da se Paddy ipak vraća na početak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:18