ELLIOT PAGE

Transrodni glumac pokazao tijelo prvi put nakon uklanjanja grudi: ‘Ovo mi je promijenilo život!‘

Njegova objava popraćena je komentarima punim podrške, a uz njega su stale i brojne holivudske zvijezde
 Hahn Lionel/abaca/Abaca Press/Profimedia/Instagram

Transrodni glumiac Elliot Page podijelio je na društvenim mrežama svoju sreću nakon što je prvi put odijenuo kupaće hlače, samo dva mjeseca nakon što se podvrgnuo operaciji uklanjanja grudi.

Zvijezda hit filma Juno (34) taj trenutak obilježio je fotografijom na Instagramu na kojima pokazuje dobro isklesane trbušne mišiće i ožiljke od operacije.

'Prve trans kupaće', napisao je uz hashtagove #transjoy i #transbeautiful.

Njegova objava popraćena je komentarima punim podrške, a uz njega su stale i brojne holivudske zvijezde uključujući Miley Cyrus, Ninu Dobrev i Justina Cornwella.

'Izgledaš fantastično i više od svega - sretno', napisali su mu.

Ovu fotografiju objavio je samo dva tjedna nakon što je u intervjuu s Oprah Winfrey progovorio o operaciji koja mu je promijenila život.

- Želim o ovome govoriti iz nekoliko razloga. Zato što mi je promijenilo život, i ne samo moj, nego vjerujem i mnogima drugima koji su u sličnoj situaciji - kazao je Elliot koji se rodio kao Ellen Page.

U ožujku je za magazin Time otkrio kako se podvrgnuo operaciji uklanjanja grudi kako bi njegova prsa izgledala muževnije te da je to potpuno transformiralo njegov život.

- Prošao sam katarzu koju sam čekao još od 'totalnog pakla' u pubertetu - kazao je u intervjuu gdje je detaljno opisao svoje putovanje i trenutak kada je počeo shvaćati neke stvari o sebi.

Bilo je to kada je napunio devet godina i ošišao se na kratko.

- Osjetio sam se kao dječak. Želio sam biti dječak. Često sam pitao svoju mamu mogu li postati dječak jednog dana, rekao je.

Elliotova karijera započela je kada je imao 10 godina. To je naravno značilo da se mora odijevati na određen način. Za glavnu ulogu u filmu 'Juno' zaradio je nominaciju za Oscara što je značilo odijevanje dizajnerskih haljina za crveni tepih što ga je dodatno udaljilo od istine.

image
Binuya Gregorio/abaca/Abaca Press/Profimedia

- Jednostavno se nisam prepoznavao. Dugo čak nisam mogao pogledati ni vlastitu fotografiju, rekao je Page.

Kada je postao velika filmska zvijezda što su mu donijele uloge u filmovima 'Početak' i 'X-Men', počela ga je mučiti depresija, tjeskoba i panični napadaji. Nije znao kako objasniti ljudima da mu je odijevanje obične ženske majice činilo nelagodu.

Godine 2014. izjasnio se da je homoseksualne orijentacije, no strahovao je da će mu to onemogućiti nastavak karijere. Stvari su bile malo lakše nakon toga. Počeo je nositi odijela na crvenom tepihu, pronašao ljubav i oženio koreografkinju Emmu Portner 2018. godine. Počeo je snimati filmove o članovima LGBTQ zajednice poput 'Freeheld' i 'My Days of Mercy'.

Ipak, svakodnevna nelagoda postajala je nepodnošljiva.

- Ogromna je razlika između toga kako sam se osjećao prije nego što sam 'izašao iz ormara' i nakon toga. No, je li nelagoda u mom tijelu ikada nestala? Ne, ne, ne, rekao je.

U prosincu prošle godine osjetio je da je spreman otkriti svoju istinu, otkrivši da je transrodna osoba u objavi na Instagramu te da se zove Elliot.

- Konačno sam mogao prihvatiti transrodnost i u potpunosti si dopustiti da postanem ono što jesam, rekao je za Time.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:38