TUŽNA SUDBINA

Teška životna priča legendarne srpske glumice, snimljena u pučkoj kuhinji: ‘Katastrofa‘

Fotografije 74-godišnje Vesne Pećanac u prostorijama Vjerskog dobrotvornog skrbništva šokirale su i rastužile korisnike društvenih mreža

Vesna Pećanac (sredina)

 Srpska Pravoslavna Crkva

Patrijarh Porfirije u petak je povodom pravoslavnog Božića posjetio prostorije Vjerskog dobrotvornog skrbništva Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke (VDS), gdje je blagoslovio božićni stol i ručao s potrebitima kojima su podijeljeni obroci, javlja Srpska pravoslavna crkva.

Porfirije je tijekom boravka u VDS-u s potrebitima razgovarao o brojnim životnim temama. Patrijarh je savjetovao okupljene te im ukazao kako prevladati poteškoće i probleme s kojima se susreću.

Potrebitima su neposredno prije ručka podijeljeni i božićni paketi.

Nova.rs piše da su neki korisnici društvenih mreža među onima koji su se na Božić bili u VDS-u prepoznali 74-godišnju slovensku glumicu Vesnu Pećanac.

Pećanac, koja je poznata po ulogama u filmovima "Čudo neviđeno" i "Ljepota poroka" te televizijskoj seriji "Otpisani", okarakterizirana je u jednoj objavi na Twitteru kao "redovna korisnica kuhinje VDS-a".

Fotografije iz prostorija VDS-a šokirale su nekoliko korisnika Twittera.

- Ne razumijem. Zar kazališta ne uplaćuju mirovinu za svoje umjetnike. Kako to da glumci nemaju mirovine - zapitao se jedan korisnik Twittera.

- Katastrofa. A neki njezini kolege prijete odlaskom iz zemlje jer nemaju "adekvatan" tretman. Gdje je kolegijalna solidarnost? Ne mora joj se davati pomoći, ali joj se može ponuditi posao - dodao je drugi korisnik.

image

Vesna Pećanac (treća slijeva)

Srpska Pravoslavna Crkva

Pećanac je bila udana za redatelja Živka Nikolića, s kojim ima i dva sina.

Fotografije Pećanac komentirao je i poznati srpski redatelj Srđan Dragojević.

- Kuhinja Vjerskog dobrotvornog skrbništva. Velika glumica, Vesna Pećanac. Borio sam se kao zastupnik protiv ideje ministra Tasovca da se umjetnicima ukinu nacionalne mirovine. Srušio sam zakon i sačuvao ih, ali nisu isplaćene sedam godina. Nije lijepo da umjetnici dožive ovako nešto - ustvrdio je Dragojević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:10