LASAGNA I DALJE FAVORIT

Švedska je odabrala: Braća Norvežani predstavljat će ih na Eurosongu!

Blizanci Marcus&Martinus ranije su nastupali i s Jasonom Derulom

Marcus & Martinus

 Christine Olsson/Afp/Profimedia/Christine Olsson/afp/profimedia

Krenimo s dobrom vijesti: Hrvatska je i dalje prva na eurovizijskim kladionicama. Malo manje dobra vijest je da su nam šanse za pobjedu s Baby Lasagnom i ‘Rim Tim Tagi Dim‘ sa sedamnaest kliznule na petnaest posto. Za vrat nam i dalje pušu Ukrajinke Aylona Aylona i Jerry Heil s trinaest posto šanse za pobjedu, na trećem je mjestu Nemo iz Švicarske koji se u svojoj glazbi kao nebinarna osoba bavi temama poput rodnog identiteta, mentalnog zdravlja i pronalaženja vlastitog mjesta u ovom svijetu.

Slijede Italija, Nizozemska, Belgija, a Švedska je zasad tek na sedmom mjestu eurovizijskih kladionica. Zemlju domaćina u svibnju će na Eurosongu predstavljati norveški blizanci Marcus&Martinus, koji su se i lani natjecali na Melodifestivalenu (švedskoj ‘Dori‘), ali tada nisu imali šansu protiv uvjerljive Loreen.

Marcus i Martinus Gunnarsen (22) rođeni su i odrasli u Norveškoj te su postali poznati kada su osvojili norveški Melodi Grand Prix Junior 2012. godine. Tada su se predstavili s pjesmom ‘To draper vann‘. Od tada je njihova karijera doživjela ogroman uspjeh. Počeli su objavljivati svoje singlove te rasprodali turneje po Europi. Nastupali su i s Jasonom Derulom. Prije dvije godine su pobijedili u švedskom ‘Masked Singeru‘ te se tada preselili u Švedsku.

Na Eurosong sada stižu sa skladbom ‘Unforgettable‘, koja fanove baš i nije previše oduševila.

- Za mene je ovo sintetička, bezdušna pjesma. Čista konfekcija - piše jedan obožavatelj Eurosonga na wiwibloggsu, dok drugi smatra da je upitno hoće li ovim nastupom Švedska uopće osigurati plasman među prvih deset.

Naravno, ima i onih koje su blizanci osvojili.

- Preslatki su! Sjajno izgledaju na sceni! - piše komentator iz Norveške koji uživa u tome da njegovi sunarodnjaci predstavljaju Švedsku na Eurosongu, na čemu je blizancima već čestitao i norveški premijer.

- Čestitke Marcusu i Martinusu na pobjedi na švedskom Melodiefestivalenu. To je veliko postignuće i ‘nezaboravna‘ večer - napisao je Jonas Gahr Støre na društvenoj mreži X, naglasivši riječ ‘nezaboravno‘, što je ujedno i prijevod naziva švedske eurovizijske pjesme ‘Unforgettable‘.

- Bit će jako zabavno za nas Norvežane pratiti i vas i Gaate u Malmöu u svibnju - dodao je političar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:30