JOKER OUT

Susjedi su nam lani najbolje iskoristili Eurosong, a sada najavljuju veliku europsku turneju: Što nas čeka na Dori?

ova serija nastupa, ovaj put pod nazivom ‘See You Soon‘ uključivat će 13 zemalja

Joker Out

 Press/

Za dva dana završava natječaj za Doru, na koji se dosad prijavilo stotinjak skladbi. Lani je na natječaj na kojem se bira naša eurovizijska pjesma predstavnica stiglo 196 prijava, a zbog običaja naših glazbenika da se na Doru prijavljuju u posljednji trenutak, urednik Dore Tomislav Štengl pretpostavlja kako će se do četvrtka, 30. studenoga u ponoć stići još oko stotinjak skladbi.

Sve prijavljene skladbe koje su zadovoljile uvjete natječaja već sljedećeg tjedna preslušat će žiri Dore i odabrati 24 najbolje pjesme. Jer, velika je želja tima koji radi Doru da koncem veljače u Opatiji imamo dvije polufinalne večeri, te finale što će se održati 24. veljače.

Kakve pjesme su dobrodošle na Doru?

- Sve dobro je dobrodošlo. Bitno je da je pjesma dobra i da postoji sadržaj koji izvođač svojim nastupom želi ispričati. Što se glazbenih pravaca tiče, otvoreni smo za sve: i za pop, rock, punk, etno... - kaže Štengl, dok glazbeni kuloari bruje kako će se na Dori ponovo natjecati naši ovogodišnji eurovizijski predstavnici Let 3. Je li to točno?

- Premda sam u Liverpoolu u navijačkoj atmosferi kao šef naše eurovizijske delegacije odjenuo kostim Leta 3, ipak samim time nisam postao i njihov član tako da zasad nemam odgovor na to pitanje - kaže Štengl, dok Mrle, Prlja i njihova ekipa na ovo pitanje daju pitijske odgovore poput ‘sve je na ovom svijetu moguće‘. Osim njih razgovarali smo i s još nekim renomiranim domaćim glazbenicima koji još razmišljaju o tome da se prijave na Doru, a svoju odluku će donijeti do četvrtka.

image

Let 3

Livio Andrijic/Cropix

- Sudjelovanje na Dori je uvijek dvosjekli mač. Netko tko je izgradio karijeru u Hrvatskoj teško podnosi mogućnost da mu pjesma ne bude primljena ili da na Dori završi na sredini ljestvice - objašnjava nam razlog ovom kalkuliranju jedan od naših glazbenih skladatelja, koji, s druge strane, priznaje i to da u glazbi ne bi smjelo biti kalkuliranja.

- Zapravo nije ni važno koji si na Dori i eventualno kasnije na Eurosongu ako imaš dobru pjesmu, jer ona će se prije ili kasnije probiti - priznaje naš sugovornik koji se slaže s nama da su upravo to napravili naši susjedi Slovenci, odnosno njihovi eurovizijski predstavnici grupa Joker Out koji na krilima Eurosonga (gdje su se u finalu, podsjetimo, plasirali u donji dio ljestvice), upravo najavljuju svoju prvu veliku europsku turneju u 2024. godini.

image

Joker Out

Press/

Nova serija nastupa, ovaj put pod nazivom ‘See You Soon‘ uključivat će 13 zemalja, među kojima su premijerno Francuska, Belgija i Italija te 21 koncert u nekim od kultnih svjetskih dvorana poput londonskog O2 Shepherd‘s Bush Empirea ili Academyje u Manchesteru. Uz to, Joker Out nedavno su potpisali ugovor s Wassermanom, jednom od najvećih agencija na svijetu koja zastupa izvođače kao što su Ed Sheeran, Coldplay, Billie Eilish, Imagine Dragons, Lorde, Skrillex, Run The Jewels... Koliko im se prijava na Emmu (slovenska Dora) isplatila, pokazuje i podatak da su primili ‘zlatnu ploču‘ za svoj eurovizijski singl ‘Carpe Diem‘ koji je dostigao dva milijuna premium streamova u Finskoj!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 00:05